Gepubliceerd op
Sep 23, 2021
laatste update:
Feb 4, 2023

7 redenen waarom je als ondernemer naar Crowd By Night moet gaan

Op donderdag 4 april organiseert Voka Antwerpen de derde editie van “Crowd By Night”: een volledige dag vol inspiratie en workshops over crowdfunding. Het ideale moment dus voor ondernemers en investeerders om alles rond crowdfunding te ontdekken. Waarom zou je als startende of groeiende ondernemer aanwezig moeten zijn? Aangezien we er zelf enorm naar uitkijken, verzamelden we 7 redenen waarom je dit evenement zeker een plaats moet geven in je agenda.

1. Ontdek het verhaal van een internationale kickstarter die meer dan €3 miljoen ophaalde

Marvin Musialek van Amabrush komt vanuit de Verenigde Staten spreken over zijn succesvolle reward-based crowdfunding campagne. Ze haalden via Kickstarter bij meer dan 26.000 backers €3,198,516 op. Daardoor staat het project in de top 30 meest succesvolle kickstarter campagnes ooit!

Uiteraard komen er ook een aantal succesvolle Belgische voorbeelden spreken zoals Tom Herrijgers van Marbles die via crowdlending hun kantoor gefinancierd kregen en Nathalie De Schepper die onlangs op het nationaal nieuws te zien was met haar succesvolle crowdfunding campagne rond kleren voor kleinere vrouwen.

2. Crowdfunding is  niet alleen voor hippe B2C-producten

De meeste ondernemers kennen crowdfunding als een manier om een B2C-product te gaan voorverkopen, "Reward Based Crowdfunding" dus. Maar kende je de andere vormen al zoals equity crowdfunding, crowdlending, donation crowdfunding, crowd real estate... Kom zeker langs om kennis te maken met ons (voor alles rond crowdlending), onze reward-based crowdfunding partner HelloCrowd en vele andere crowdfundingplatformen.

3. Crowdfunding is de toekomst van bedrijfsfinanciering

Cijfers via crowdfundingcijfers.be

Zowel het aantal projecten als het opgehaalde bedrag bij Crowdfunding kende tussen 2012 en 2017 een constante stijging in België. In 2017 werden meer dan 2.200 projecten succesvol gefinancierd, goed voor zo’n 24,9 miljoen euro. In de eerste helft van 2018 was dat al 16,6 miljoen euro! Hieruit kunnen we alleen maar vaststellen dat deze vorm van financiering in populariteit blijft groeien en de toekomst van bedrijfsfinanciering is.

4. Leer hoe je investeerders kan betrekken in je groeiverhaal

Investeerders willen niet alleen maar rendement of een product, maar zoeken een project met een mooi verhaal waar ze in geloven. Benieuwd hoe je zo’n verhaal zelf opstelt? Volg dan zeker de break-out sessie van PR-expert Raf Weverbergh (FINN PR).

5. Crowdfunding combineren met traditionele financiering en overheidsfinanciering

De verschillende vormen van crowdfunding zijn complementair met heel wat traditionele financieringsmiddelen zoals bancaire leningen en investeringsfondsen. Ook de overheid heeft heel wat interessante middelen voor ondernemers zoals de startlening, cofinanciering, waarborgen en uiteraard de winwinlening. Ontdek op de workshop van Alex De Ridder (PMVz) hoe je de ideale finmix samenstelt op maat van jouw onderneming en hoe de overheid je kan helpen om extra financiering te vinden.

6. Vind je ideale begeleider in jouw weg naar succes

Denk je er aan om een crowdfundingcampagne op te starten, maar zit je nog met heel wat vragen? Zowat het hele crowdfundinglandschap zal op Crowd By Night aanwezig zijn. Het ideale moment om te matchen met de perfecte partner om van je campagne een succes te maken! Via de handige app Conversation Starter kan je op voorhand al heel wat connecties leggen. Je kan onze teamleden uiteraard via Conversation Starter terugvinden!

7. Je lijdt aan het FOMO-syndroom

Het belooft een evenement te worden waar heel wat interessante ondernemers, investeerders en financiële toppers zullen samenkomen. Voor ondernemers met fear of missing out is het dus hét moment om je netwerk aan te dikken!

Hebben deze 7 redenen je kunnen overtuigen?

Bekijk dan zeker de Crowd By Night website voor meer informatie.

Inschrijven kan online via de website van Voka.


Heb je vragen voor ons? Kom zeker eens langs onze booth, of spreek iemand met een WinWinner-trui aan!

Praktische info over Crowd By Night:

  • Donderdag 4 april vanaf 15u30 tot 22u30
  • Adres: Salons van Edel: Terbekehofdreef 13, 2610 Antwerpen
  • Prijs: €115 excl. BTW voor leden, €150 excl. BTW voor niet-leden
  • KMO-portefeuille beschikbaar
  • Door Voka Antwerpen & PMVz

Misschien interesseert dit je ook

January 23, 2023
Category 3

Ik heb een winwinlening, wat nu?

Lees artikel
January 18, 2023
Category 2

Investeren via de winwinlening in 2023: geniet jij mee van de fors gestegen rentes?

Lees artikel
January 11, 2023
Category 3

Naar de bank of naar de crowd voor een lening? Of beide?

Lees artikel