Op zoek naar financiering voor je onderneming?

7 tips om jouw Facebook bedrijfspagina voor investeerders aantrekkelijk te maken

Laatste update:
12/6/18
7 tips om jouw Facebook bedrijfspagina voor investeerders aantrekkelijk te maken

Sociale media & investeerders

TIP 1

Post content op een regelmatige basis en zorg ervoor dat de inhoud afwisselend is. Dit kan informatie zijn over jouw startup, maar ook content die breder gaat. Ook informele posts zijn zeker een meerwaarde. Controleer bovendien of jouw post duidelijk is voor iemand die niet volledig op de hoogte is van jouw project. Maak je niet te veel gebruik van moeilijke woorden of hashtag, is de foto wel duidelijk?

TIP 2

Durf naar buiten te treden met jouw financieringsnood of nood aan werkkrachten. Dit is zeker geen zwakte, maar zorg er wel voor dat dit op een originele manier gebeurt door bijvoorbeeld een blog te maken en deze te delen via Facebook. Probeer jouw nood om te zetten in iets aantrekkelijk aan de hand van een visueel aantrekkelijke boodschap. Link naar jouw WinWinner profiel en website.

TIP 3

Post content die verschillende inhoud bevat, de ene keer een tekstje, de andere keer een foto, filmpje, quote of interessant artikel.

TIP 4

Durf mijlpalen te posten, hoeveel omzet haalde je reeds op in dit jaar. Hoeveel klanten verzamelde je al. Is er een nieuwe werknemer werkzaam, schrijf vlug een blogpostje of zet dit op Instagram. Zo heeft een buitenstaander een beter beeld over de groei binnen jouw startup.

TIP 5

Communiceer samenwerkingen met partners, overheidsinstanties of banken. Dit versterkt jouw positie als startup.

TIP 6

Post daarnaast ook weetjes over jouw markt op Linkedin of Twitter, zodat je laat blijken dat je kennis hebt over de markt waarin je actief bent.

TIP 7

Post content waarin je nieuws geeft over jouw product. Heb je een aanpassing gedaan op jouw platform of website? 

Nieuwste artikels

Bekijk alle blogposts ⟶

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren