Op zoek naar financiering voor je onderneming?

De kijk van WinWinner: De Leeuwenkuil #2

Laatste update:
13/4/18
De kijk van WinWinner: De Leeuwenkuil #2

Na de eerste aflevering en de vele reacties op onze blog van vorige week keken we enorm uit naar aflevering 2. Welke ondernemers komen aan bod ? Zijn ze nu wel goed voorbereid? En vooral, wat is de feedback van de leeuwen? Graag delen we ook onze mening over de afgelopen aflevering.

Een WinWinnercampagne bijt de spits af.

Marc Sarens is een 48 jarige sportleraar en bedacht een nieuwe racketsport namelijk Wackitball. Om Wackitball echt 

 

gelanceerd te krijgen hoopte hij 60 000 euro te verzamelen bij de leeuwen. Jammer genoeg ging dit niet even vlotjes als gedacht want Bart Deconinck gaf een rake opmerking

“In hoever kan men dit kopiëren?”

Wij zijn er van overtuigd dat Marc wel een rage kan creëren en daarom staat hij ook op ons platform. Zijn strategie om de markt te veroveren met Wackitball kwam te weinig naar voor in deze 10 minuten zendtijd. Het type investering dat op vandaag deze ondernemer het snelst vooruit kan helpen is de winwinlening. Met een relatief klein bedrag van 20.000 euro, kan Wackitball een volgende serie laten produceren om bij zoveel mogelijk sportclubs en scholen te introduceren. Bekijk de campagne via deze LINK.

Kom eens “to the point”!

Paul-Henri verkoopt met Antwerp HeliTours toeristische vluchten boven Antwerpen. Dat Paul-Henri alles over Antwerpen afwist was al snel duidelijk. Maar als we eerlijk mogen zijn was de pitch echt slecht. Daarom geeft Sara Rachdi, de pitchqueen van WinWinner en Think With People, een gouden tip mee:

Verspilde groenten zijn hot!

Een onderneemster waarvan we zeker nog zullen horen is Helena van Wonky. Helena zorgt ervoor dat groenten die normaal in de vuilbak zouden belanden hergebruikt worden om gezonde snacks te maken. Met haar ijzersterk verhaal overtuigde ze al snel 3 investeerders. Om dergelijk product in de (zeer moeilijke) voedingsmarkt te introduceren is een uitbreiding van het team met de gecombineerde expertise van de 3 investeerders een belangrijke stap om op korte termijn de juiste deuren te kunnen openen. Een slimme beslissing en beredeneerde keuze van Helena. Proficiat en veel succes met Wonky!

I-depot of patenteren!?

De leeuwen legden sterk de nadruk op de bescherming van intellectuele eigendom. Er werd hierbij verwezen naar i-depot. Maar wat is dit nu juist!?

I-depot is niet hetzelfde als een patent en biedt zeker niet dezelfde bescherming. 

Het is eerder een instrument om te bewijzen dat je een product, concept, dienst, proces of bedrijf ontwikkeld hebt. Dit kan nuttig zijn als er een conflict ontstaat over wie als eerste een bepaalde creatie gemaakt heeft. Maar meer dan een bewijsmiddel is het niet. Meer info kan je vinden via deze LINK

Enthousiaste student ondernemers

Als laatste kwamen de studenten productdesign Ruben, Matthias en Arno aan bod met een innovatief kaartspel. Uit hun kennis van de cijfers bleek al snel dat hun doel niet is om een groot bedrijf uit te bouwen rond hun kaartspel. De studenten willen vooral dat iedereen het spel kan spelen en dat het zo snel mogelijk op de markt komt.

Jurgen Ingels was wel gecharmeerd en investeerde 15 000 euro om een digitale versie van dit spel te ontwikkelen. Zo krijgt hij 3 slimme productontwikkelaars onder zijn vleugels die op termijn 20% van de aandelen terug kunnen kopen. Al denken we wel dat de jongens niet goed beseffen wat deze terugkoop clausule zal inhouden.

Nieuwe startup voor Connie Vandendriessche?

De oplettende kijker onder ons zag misschien dat Conny zelf heel innovatief met haar nagellak omsprong. Bij de laatste pitch verandert haar nagellak van de ene op de andere minuut van kleur. Een innovatieve nagellak waarvan de kleur zich aanpast aan de achtergrond? Het lijkt ons alvast een leuke business case waar Luc van Mol eventueel wel zou in investeren.

Deze blog werd geschreven door Matthias Browaeys & Aelbrecht Van Damme

Nieuwste artikels

Bekijk alle blogposts ⟶

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren