Gepubliceerd op
Sep 23, 2021
laatste update:
Feb 18, 2023

De kijk van WinWinner: De Leeuwenkuil #2

Na de eerste aflevering en de vele reacties op onze blog vanvorige week keken we enorm uit naar aflevering 2.Welke ondernemers komen aan bod ? Zijn ze nu wel goed voorbereid? En vooral,wat is de feedback van de leeuwen? Graag delen we ook onze mening over de afgelopen aflevering.

Een WinWinnercampagnebijt de spits af.

Marc Sarens is een 48 jarige sportleraar en bedacht eennieuwe racketsport namelijk Wackitball.Om Wackitball echt 

 

gelanceerd te krijgen hoopte hij 60 000 euro teverzamelen bij de leeuwen. Jammer genoeg ging dit niet even vlotjes als gedacht want Bart Deconinckgaf een rake opmerking

“In hoever kan men dit kopiëren?”

Wij zijn er van overtuigd dat Marc wel een rage kan creërenen daarom staat hij ook op ons platform. Zijn strategie om de markt teveroveren met Wackitball kwam te weinig naar voor in deze 10 minuten zendtijd. Hettype investering dat op vandaag deze ondernemer het snelst vooruit kan helpen isde winwinlening. Met een relatiefklein bedrag van 20.000 euro, kan Wackitball een volgende serie laten producerenom bij zoveel mogelijk sportclubs en scholen te introduceren. Bekijk decampagne via deze LINK.

Kom eens “to the point”!

Paul-Henri verkoopt met Antwerp HeliTours toeristische vluchtenboven Antwerpen. Dat Paul-Henri alles over Antwerpen afwist was al snelduidelijk. Maar als we eerlijk mogen zijn was de pitch echt slecht. Daaromgeeft Sara Rachdi, de pitchqueen van WinWinner en Think With People, een gouden tipmee:

Verspilde groentenzijn hot!

Een onderneemster waarvan we zeker nog zullen horen isHelena van Wonky. Helena zorgt ervoor dat groenten die normaal in de vuilbakzouden belanden hergebruikt worden om gezonde snacks te maken. Met haarijzersterk verhaal overtuigde ze al snel 3 investeerders. Om dergelijk product in de (zeer moeilijke) voedingsmarkt te introduceren iseen uitbreiding van het team met de gecombineerde expertise van de 3investeerders een belangrijke stap om op korte termijn de juiste deuren te kunnenopenen. Een slimme beslissing en beredeneerde keuze van Helena. Proficiat en veelsucces met Wonky!

I-depot of patenteren!?

De leeuwen legden sterk de nadruk op de bescherming vanintellectuele eigendom. Er werd hierbij verwezen naar i-depot. Maar wat is ditnu juist!?

I-depot is niet hetzelfde als een patent en biedt zeker nietdezelfde bescherming. 

Het is eerder een instrument om te bewijzen dat je eenproduct, concept, dienst, proces of bedrijf ontwikkeld hebt. Dit kan nuttigzijn als er een conflict ontstaat over wie als eerste een bepaalde creatiegemaakt heeft. Maar meer dan een bewijsmiddel is het niet. Meer info kan je vindenvia deze LINK

Enthousiaste studentondernemers

Als laatste kwamen de studenten productdesign Ruben,Matthias en Arno aan bod met een innovatief kaartspel. Uit hun kennis van decijfers bleek al snel dat hun doel niet is om een groot bedrijf uit te bouwenrond hun kaartspel. De studenten willen vooral dat iedereen het spel kan spelenen dat het zo snel mogelijk op de markt komt.

Jurgen Ingels was wel gecharmeerd en investeerde 15 000euro om een digitale versie van dit spel te ontwikkelen. Zo krijgt hij 3 slimmeproductontwikkelaars onder zijn vleugels die op termijn 20% van de aandelenterug kunnen kopen. Al denken we wel dat de jongens niet goed beseffen wat deze terugkoop clausulezal inhouden.

Nieuwe startup voorConnie Vandendriessche?

De oplettende kijker onder ons zag misschien dat Conny zelfheel innovatief met haar nagellak omsprong. Bij de laatste pitch verandert haarnagellak van de ene op de andere minuut van kleur. Een innovatieve nagellak waarvan de kleur zich aanpast aan de achtergrond? Hetlijkt ons alvast een leuke business case waar Luc van Mol eventueel wel zou ininvesteren.

Deze blog werd geschreven door Matthias Browaeys & Aelbrecht Van Damme

Misschien interesseert dit je ook

January 23, 2023
Category 3

Ik heb een winwinlening, wat nu?

Lees artikel
January 18, 2023
Category 2

Investeren via de winwinlening in 2023: geniet jij mee van de fors gestegen rentes?

Lees artikel
January 11, 2023
Category 3

Naar de bank of naar de crowd voor een lening? Of beide?

Lees artikel