Gepubliceerd op
Sep 23, 2021
laatste update:
Feb 4, 2023

De winwinlening door de bril van WinWinner

Meer en meer particuliere Vlamingen vinden de weg naar de winwinlening. De fiscaal interessante maatregel die al meer dan 10 jaar bestaat, stijgt elk jaar, wat WinWinner alleen maar kan toejuichen.

Hoe de winwinlening precies werkt kan je lezen in één van onze vorige blogs. Toch krijgen we dagelijks nieuwe vragen omtrent het gebruik hiervan. Vooral het verschil tussen belastingkrediet en belastingvermindering blijkt nog steeds voor onduidelijkheid te zorgen. Via deze link wordt het verschil snel duidelijk.

Oost-Vlaanderen boven!

Afgelopen jaar blijkt dat de winwinlening het populairst is in Oost-Vlaanderen. Met meer dan 15 miljoen euro steekt het Antwerpen & West-Vlaanderen (beide iets meer dan 13 miljoen euro) ruim voorbij. De voorlopige cijfers van 2017 geven ook aan dat in 2017 deze 3 provincies de bovenhand zullen nemen. Hoog tijd om ondernemers in Limburg en Vlaams Brabant ook warm te maken voor het gebruik van de winwinlening.

2017 een recordjaar?

Als we de voorlopige cijfers doortrekken naar het einde van 2017 ziet het er naar uit dat we op een recordjaar afsteven. Niet verwonderlijk lijkt dit ons, want naast het stijgend aantal starters in Vlaanderen blijft ook het rendement op de spaarboekjes ontzettend laag. Particuliere investeerders zijn volop op zoek naar alternatieven. Vandaar dat een groeiende onderneming steunen en hiervoor een jaarlijks bruto rendement van 4,5% ontvangen nog niet zo een slecht idee is.

De 3de F maakt zijn opmars!

Friends, Family and Fools was oorspronkelijk het doelpubliek van de winwinlening. Maar al snel werd de 3de F vervangen door FANS. Dat ouders, grootouders en dichte familieleden van de ondernemers sneller bereid zijn financieel bij te springen lijkt evident. Maar meer en meer ondernemers wagen het erop om hun groot netwerk aan te spreken om hen te steunen via de winwinlening. Sinds PMV/z het luik “investeerders & kennissen” officieel openzette bij de registratie blijkt dat meer dan 30% van het aantal afgesloten winwinleningen in 2017 effectief vanuit deze groep “FANS“ kwam.

WinWinner helpt je graag verder

In het kader van onze samenwerking met PMV/z  staan we klaar om groeiende ondernemers verder te helpen in hun zoektocht naar financiering. Inschrijven voor een gratis screening kan via deze LINK.

Ben je op zoek naar een investering in een Vlaamse onderneming? Bekijk dan zeker de bedrijvenlijst en kom in contact met de zaakvoerders van deze bloeiende ondernemingen.

BRON: de winwinlening – stand van zakenDeze blog werd geschreven door Matthias Browaeys

Misschien interesseert dit je ook

January 23, 2023
Category 3

Ik heb een winwinlening, wat nu?

Lees artikel
January 18, 2023
Category 2

Investeren via de winwinlening in 2023: geniet jij mee van de fors gestegen rentes?

Lees artikel
January 11, 2023
Category 3

Naar de bank of naar de crowd voor een lening? Of beide?

Lees artikel