Op zoek naar financiering voor je onderneming?

Hoeveel belastingvoordeel kan ik krijgen door te investeren in start-ups? Simpel, reken het uit met onze tool!

Laatste update:
11/5/18
Hoeveel belastingvoordeel kan ik krijgen door te investeren in start-ups? Simpel, reken het uit met onze tool!

De tax shelter voor start-ups is een overheidsmaatregel waarbij een particulier investeert in nieuwe aandelen van een startende vennootschap. De particuliere investeerder kan hiervoor een belastingvermindering tot 45% van het geïnvesteerde bedrag krijgen. Bekijk de voorwaarden op www.taxsheltervoorstartups.be.  

De tax shelter voor start-ups geeft recht op een belastingvermindering en niet op een belastingkrediet. Dit betekent dat wanneer de belastingvermindering groter is dan de belastingen die je betaalt, je geen geld zal kunnen terugvorderen. De belastingvermindering is niet terugbetaalbaar noch overdraagbaar!

Het is dus interessant om te weten tot welk bedrag je kan investeren om optimaal van het belastingvoordeel te genieten.

WinWinner heeft hiervoor een eenvoudige tool ontwikkeld. Deze geeft op basis van een aantal gegevens (belastbaar inkomen, aantal kinderen ten laste…) een benadering van het maximale bedrag dat je zou kunnen investeren om het fiscaal voordeel optimaal te benutten.

Je bent vrij om investeringen boven dit bedrag aan te gaan. Een deel van de belastingvermindering zal in dit geval echter niet verworven worden.

Probeer nu onze nieuwe tool via volgende link: http://www.taxsheltervoorstartups.be/

Let wel: Deze berekening betreft slechts een benadering. Wanneer een investering concreet wordt, raden we aan om contact op te nemen met jouw boekhouder om de simulatie te verifiëren!

Nieuwste artikels

Bekijk alle blogposts ⟶

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren