Gepubliceerd op
Sep 23, 2021
laatste update:
Feb 18, 2023

WinWinner @ Slush: Episode 1 - Wtf is Slush?!

LEES EPISODE 2 HIER

WinWinner gaat naar Slush, de grootste conferentie voor start-ups in Europa, die op 4 en 5 december in Helsinki plaatsvindt. Daarom delen we regelmatig een update, zodat je ons bezoek aan Slush op de voet kan volgen: de voorbereiding, de start-ups die meegaan, de indrukken tijdens de beurs, de ondernemers die we ontmoeten en ten slotte de lessen die we trekken uit ons verblijf in Helsinki. Volg je mee?Wtf is Slush?!

Slush ondersteunt ondernemerschap. Dit gebeurt via wereldwijde events voor oprichters van start-ups en investeerders. Start-ups kunnen er op zoek gaan naar investeerders/mentors, klanten of gewoon de nodige media-aandacht. Voor investeerders is de conferentie de ideale gelegenheid om opportuniteiten te spotten en start-ups te helpen groeien.

2.600 start-ups uit 130 verschillende landen sturen een vertegenwoordiger naar de conferentie en zo’n 1.600 potentiële investeerders gaan op zoek naar interessante start-ups.De aanwezigen kunnen zich bovendien ook laten inspireren door een van de vele gastsprekers. In het verleden kwamen onder meer voormalig Amerikaans vicepresident Al Gore en co-founder van Spotify Daniel Ek hun inzichten en ervaringen delen met de deelnemers.

Dit jaar betreden onder meer Brian Halligan, founder en CEO van HubSpot, Sebastian Siemiatkowski, co-founder en CEO van Klarna (een betalingssysteem waarmee je facturen later kan betalen) en Julia Grace, Head of Infrastructure Engineering bij Slack, het podium.

Hoe is Slush ontstaan?

Slush begon in 2008 klein, met ongeveer 300 bezoekers. De 4 organisatoren boden toen twee podia aan: één voor business en één voor technologie. Door de jaren heen werd het evenement steeds groter, met ondertussen ook Slush-conferenties in Singapore, Tokio en Shanghai. Meer dan 3.000 vrijwilligers leiden deze beurzen in goede banen.

Een kort overzicht van de historiek van Slush:

Meer dan 600 journalisten brengen gedurende het hele event live reportages.


Waarom gaat WinWinner naar Slush?

Samen met onze partner PwC Belgium en een delegatie Belgische start-ups gaan we naar Slush. In december trekken we naar Helsinki om ons onder te dompelen in de internationale start-up-sfeer en om contacten te leggen. Zo willen we op de hoogte blijven van wat er leeft in de start-up-wereld en van de nieuwste technologieën. Dankzij het bredere zicht op de ondernemerswereld dat we zullen hebben na onze deelname aan Slush, kunnen we de ondernemers die bij ons aankloppen een meerwaarde bieden..


“We zien elke dag verschillende ondernemingen binnenkomen bij WinWinner. Het is belangrijk dat we op de hoogte zijn wat er leeft binnen de start-up-cultuur, ook over de landsgrenzen heen.“
Matthias Browaeys (Co-Founder WinWinner)We kijken alvast uit naar ons verblijf in Helsinki!

In de volgende update vertellen we meer over het "Pre-Slush event" bij PwC dat vorige week plaatsvond.


LEES EPISODE 2 HIER

Misschien interesseert dit je ook

January 23, 2023
Category 3

Ik heb een winwinlening, wat nu?

Lees artikel
January 18, 2023
Category 2

Investeren via de winwinlening in 2023: geniet jij mee van de fors gestegen rentes?

Lees artikel
January 11, 2023
Category 3

Naar de bank of naar de crowd voor een lening? Of beide?

Lees artikel