Op zoek naar financiering voor je onderneming?

Startende ondernemingen in de voedingssector

Laatste update:
21/12/16
Startende ondernemingen in de voedingssector

Startende ondernemingen in de voedingssector? West Vlaanderen is the place to be!

Toeval of niet, maar vele starters die op zoek zijn naar extra middelen via winwinleningen of tax shelters voor startende ondernemingen, zijn vaak actief in de voedingssector.

De voedingssector is een bloeiende business met veel ruimte voor creativiteit en groei, maar ook met veel concurrentie. Voldoende middelen bezitten om jezelf als bedrijf te kunnen differentiëren is dus noodzakelijk.  De rol van Winwinner hierin is het helpen van ondernemingen om het nodige kapitaal te verzamelen zodat ze voldoende middelen hebben om met hun diensten de zintuigen van menig man te prikkelen.

Gezien onze blogpost vandaag geïnspireerd is door voeding en ondernemerschap, stellen we graag aan jullie een aantal van de ondernemingen voor die actief zijn in de voedingssector en die door middel van Winwinner de broodnodige financiering verzamelen. Gaande van biologische en lokale producten tot schuldvrije gebakjes of een app die het leven van vele mensen vergemakkelijken, West-Vlaanderen loopt over van creatieve ideëen als het aankomt op voeding. 

Een mooi voorbeeld van het feit dat een winwinlening voor elk bedrijf is en niet enkel voor start-ups, is het bedrijf Dimabel.

Dimabel is een wafelbakkerij die gespecialiseerd is in biologische én suikervrije (dieet)wafels en die al 16 jaar lang een vaste waarde is op de markt. Nu willen ze verder groeien en ontwikkelen en daarvoor maken ze gebruik van een winwinlening.

Meer info over Dimabel kan je vinden op hun profiel of op hun website!

Om verder de zoete geur van ondernemerschap te volgen stellen we jullie graag ook voor aan Madam Bakster.

Madam Bakster is een online, guiltfree bakkerij waarbij de producten vrij zijn van alle artificiële bestanddelen en geraffineerde suikers. Het is een start-up die het water in de monden van vele Gentenaren doet lopen en binnenkort ook voor de Antwerpenaren en Bruggelingen. Om haar droom verder uit te breiden maakt ook Madam Bakster gebruik van een winwinlening.

 

Zelf goesting gekregen in een taart van Madam Bakster? Je kan je taarten bestellen op haar website!

Toch moet je niet per se een prinses of een prins in de keuken zijn om het te maken in de voedingssector. Hier zijn een paar voorbeelden van bedrijven die zich op een andere manier profileren in de markt.

Stadsboerderij Kortrijk is een alliantie die draait rond duurzaam en creatief samenwerken. Een van hun doelen is om de boer en burger, het stad en het platteland met elkaar te verbinden door regionale en biologische landbouwproducten aan te bieden. Ze brengen mensen bij elkaar en trachten een eerlijke afzetmarkt te creëren waarbij ze ook rekening houden met de natuur en de gezondheid van de mensen. 

Meer informatie over de stadsboerderij kan je vinden op hun website. Zin om te investeren in deze onderneming? Dan is hun profiel de place to be.

My Food benadert de voedingsmarkt vanuit een technologisch én medisch perspectief. My Food is een gratis app die mensen met een aangepast voedingspatroon helpt om stressvrij en gemakkelijker te winkelen.  Je geeft jouw dieetwensen in en scant de barcode van een product, meteen zie je of het op jouw bord mag komen of niet. De app zit momenteel nog volop in de ontwikkelingsfase. Via hun facebook pagina word je up-to-date gehouden over een toekomstige lancering. Wil je zelf je steentje bijdragen aan de ontwikkeling? MyFood haalde al € 13.000 op via vrienden familie maar is nog op zoek naar extra particuliere investeerders! Bekijk snel hun profiel.

Hopelijk hebben deze voorbeelden jullie honger naar meer aangewakkerd. 

Heb je zin gekregen om te investeren? Doen! 

Voel je de kriebels om zelf iets op te starten? Doen! 

Ben je toch aan het twijfelen over al die obstakels en de stapels papierwerk? Niet doen!

Een winwinlening of een tax shelter voor startende ondernemingen is een succesvolle en betrouwbare manier om te investeren of het nodig kapitaal te verzamelen. Winwinner haalt al die juridische en fiscale obstakels voor jou weg en zorgt ervoor dat je vindt wat je zoekt: de juiste investeerder of het geschikte project om in te investeren.

Indien je interesse zou hebben om deze ondernemingen te benaderen in kader van een eventuele investering via de winwinlening en/of de tax shelter voor startende ondernemingen, aarzel niet om op “contacteer deze onderneming” te klikken op het desbetreffende profiel.

Bon appétit!

Blog door Anastasiya

Nieuwste artikels

Bekijk alle blogposts ⟶

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren