Op zoek naar financiering voor je onderneming?

WinWinner matcht eerste maand na lancering nieuwe website 125 000 euro.

Laatste update:
11/1/17
WinWinner matcht eerste maand na lancering nieuwe website 125 000 euro.

De lancering van de nieuwe website heeft duidelijk al zijn vruchten afgeworpen. Sinds de lancering een maand geleden verzamelden we via ons platform ondertussen al meer dan € 125.000 voor startende ondernemingen.

We merken dat de markt van alternatieve financiering almaar bekender en belangrijker wordt voor deze startende ondernemingen. De alternatieve financiering kan op zijn beurt een hefboom zijn om toegang te krijgen tot bankfinanciering aangezien zowel de Winwinlening als de Tax shelter voor startende ondernemingen gezien worden als eigen inbreng.

Waarom investeren?

De fiscaal interessante maatregelen laten de investeerders ook niet koud. De interesse om minder belastingen te betalen en een startende onderneming te helpen is fel gestegen merkt oprichter Matthias Browaeys op.
“Tegenwoordig brengt het geld op de spaarboekjes niet veel meer op en men is opzoek naar alternatieven. Het fiscaal voordeel is een echte stimulans om de winwinlening of de tax shelter voor starters te gebruiken.”

Naast de lancering van de nieuwe website werd dus ook de Tax shelter voor starters toegevoegd aan het platform.

“Met een Tax shelter voor startende ondernemingen wordt er geïnvesteerd in aandelen van een start-up. De particuliere investeerder krijgt dat jaar een belastingvermindering van 30 tot 45% (voor micro vennootschappen) indien hij zijn aandelen 4 jaar aanhoudt. ” – Aelbrecht Van Damme, Partner WinWinner.

Hoe de tax shelter voor startende ondernemingen precies werkt schreven we reeds in de blog “Schuilen voor belastingen”.

Iedereen op het platform?

WinWinner kreeg de laatste maand meer dan 40 aanvragen binnen van startende ondernemingen die op het platform wensen te komen. Na een interne screening wordt bepaald welke ondernemingen het platform mogen gebruiken. Startende ondernemingen die nog niet voldoen aan de kwaliteitscriteria van WinWinner, worden doorgestuurd naar de juiste partners. Zij begeleiden de ondernemers tot op het moment dat ze klaar zijn om hun financieringsbehoefte naar buiten te brengen.

Ter info: onze nieuwe website werd gemaakt door BAMBOE

Matthias & Aelbrecht - Zaakvoerders WinWinner

Nieuwste artikels

Bekijk alle blogposts ⟶

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren