Gepubliceerd op
Sep 23, 2021
laatste update:
Feb 4, 2023

WinWinner @ Slush: Episode 2 - Belgische Startups op Slush

LEES EPISODE 1 HIER

WinWinner gaat naar Slush, de grootste conferentie voor start-ups in Europa, die op 4 en 5 december in Helsinki plaatsvindt. Daarom delen we hier regelmatig een update, zodat je ons bezoek aan Slush op de voet kan volgen: de voorbereiding, de start-ups die meegaan, de indrukken tijdens de beurs, de ondernemers die we ontmoeten en ten slotte de lessen die we trekken uit ons verblijf in Helsinki. Volg je mee?

Om ons voor te bereiden op ons bezoek aan Slush woonden we het Pre-Slush event van onze partner PwC bij.

Hierbij namen 10 geselecteerde start-ups en scale-ups het tegen elkaar op in een pitch-competitie, met als inzet een ticket voor dé conferentie voor start-ups, inclusief vluchten en accommodatie. Ideaal voor de bootstrappende start-ups!

Wij spraken met enkele van de deelnemers aan het Pre-Slush event en polsten naar hun visie op Slush:

Eerste spraken we met de winnaar met de beste pitch: Virovet.

Virovet

Erwin Blomsma van Virovet vertelt over zijn bedrijf en Slush:

Wat doen jullie precies bij Virovet?

Blomsma: “Momenteel zijn we een biotechbedrijf dat nog in de onderzoeksfase zit, maar we willen doorgroeien naar een farmaceutisch biotechbedrijf. We houden ons namelijk bezig met het onderdrukken van virale infecties bij vee door op een vernieuwende manier vaccins te genereren.”

Waarom woonden jullie het Pre-Slush event bij?

Blomsma: “We hadden via verschillende kanalen al contacten bij PwC en zo maakten we kennis met het Pre-Slush event. Op dat event konden we heel wat nieuwe bedrijven leren kennen, die zich bijvoorbeeld bezighouden met blockchain en software. Dat zijn zaken waar wij minder frequent mee in contact komen omdat we doorgaans op wetenschappelijke congressen pitchen. Maar het is natuurlijk altijd nuttig om nieuwe contacten te leggen.”

Als winnaar op het Pre-Slush event mogen jullie naar Slush in Helsinki. Wat zijn jullie verwachtingen?

Blomsma: “We willen ons verhaal aan een breder publiek laten horen. De ontwikkeling van nieuwe technologieën voor vaccins in de veeteelt is natuurlijk een niche en op Slush hopen we uit die niche te kunnen stappen. We hopen daarnaast natuurlijk ook interessante contacten te leggen, bijvoorbeeld met potentiële investeerders of mensen die ons kunnen helpen bij het uitwerken van de technische kant van ons product.”

Emma Health

Emma.health werd tweede op het Pre-Slush event van PwC.

Jelle Van De Velde vertelt ons wat meer over de onderneming en zijn ervaringen op het event:

Wat doet Emma.health?

Van De Velde: “We ontwikkelen een platform dat een voorspelling maakt van gezondheidsrisico’s, zoals de kans op obesitas of kanker. Dit gebeurt op basis van data die je zelf invoert, bijvoorbeeld over je levensstijl en familiale achtergrond, en een bloedafname. Het platform genereert dan een dashboard met jouw gezondheidsrisico’s.

Vervolgens kan je via Emma.health de risico’s op bepaalde ziektes verder monitoren en tips ontvangen om deze risico’s in te perken. Momenteel doorlopen 50 mensen een proeftraject op Emma.health, we mikken erop om het platform in maart definitief te lanceren.”

Waarom woonde Emma.health het Pre-Slush van PwC bij?

Van De Velde: “We maakten eerder al kennis met de begeleiding van PwC voor start-ups. Op het Pre-Slush event wilden we de wereld rond funding beter leren kennen en ons netwerk uitbreiden. Daarnaast was het natuurlijk ook een goede gelegenheid om onze credibiliteit en visibiliteit te verhogen.”

Squirl

Squirl kaapte het brons weg op de pitch-competitie van PwC. We spraken met Jef Van der Avoort, de founder van Squirl.

Wat is Squirl?

Van der Avoort: “Squirl is een platform dat locaties uit boeken tot leven brengt. Als je bijvoorbeeld op een locatie bent die ook in een boek voorkomt, kan je die bepaalde passage in het boek lezen. Je botst dus als het ware op boeken in de realiteit en op die manier wil Squirl mensen interesseren voor het boek en je kan dan ook doorklikken om het boek te kopen.”

Waarom woonden jullie het Pre-Slush event bij?

Van der Avoort: “Aangezien we een Amerikaans bedrijf zijn maar wel al een filiaal in België hebben, zijn we volop bezig met het verkennen van de Europese markt. Op een conferentie in Wenen maakten we kennis met Elise Carton, die start-ups begeleidt voor PwC. Op die manier kwamen we te weten wat PwC voor start-ups doet en wat Slush is. We waren enthousiast over het event, dus schreven we ons in.”

In de volgende episode interviewen we Elise Carton van PwC (op de foto: rechts), over PwC en hun connectie met start-ups. Stay tuned!

LEES EPISODE 1 HIER

Misschien interesseert dit je ook

January 23, 2023
Category 3

Ik heb een winwinlening, wat nu?

Lees artikel
January 18, 2023
Category 2

Investeren via de winwinlening in 2023: geniet jij mee van de fors gestegen rentes?

Lees artikel
January 11, 2023
Category 3

Naar de bank of naar de crowd voor een lening? Of beide?

Lees artikel