Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Boutersem
Accountancy

Accounteer

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Accounteer

is op zoek naar een totaalbedrag van

31000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Accounteer

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Accounteer

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Accounteer is een online boekhoudplatform gemaakt voor ondernemers en met een focus op Afrika.

Waarom Afrika? Omdat het een dynamisch, snelgroeiend continent is met miljoenen ondernemers die dag in dag uit hard werken om hun onderneming te laten groeien. Maar veel van deze ondernemers hebben problemen om deze groei te realiseren. Ze opereren vaak nog in de informele economie waardoor ze heel wat zakelijke opportuniteiten missen. Het is moeilijk om groeikapitaal te vinden. En ze missen vaak de juiste inzichten om zakelijke beslissingen te nemen. De onderliggende oorzaak is het ontbreken van een accurate en betrouwbare administratie. Hier willen we met Accounteer het verschil maken.

Accounteer is het eerste boekhoudpakket speciaal gemaakt op maat van de ondernemer. Het is eenvoudig in gebruik, maar toch volledig. Het is betaalbaar, en aangepast aan de noden van ondernemers in groeilanden. 

We zijn in maart 2016 van start gegaan en hebben momenteel een goede duizend gebruikers verspreid over 36 landen. De voorbije maanden kende Accounteer een sterke groei met meer dan 150 nieuwe gebruikers in september en 300 in oktober.

 

 

Activiteit

Accounteer is een online boekhoudpakket gemaakt voor ondernemers. Eenvoudig in gebruik, zodat elke ondernemer, ook zonder financiële expertise zijn financiën kan beheren. En hoewel eenvoudig, is het pakket wel een volledig en volwaardig boekhoudprogramma.

Als ondernemer kan je zelf eenvoudig facturen aanmaken, onkosten opvolgen en betalingen registreren. Je kan live samenwerken met collega’s of met een accountant. Accounteer is ook een slim boekhoudpakket. We proberen zoveel mogelijk van het administratieproces te automatiseren. Dit doen we door onze software te integreren met tal van andere applicaties zoals CRM, banken en online betalingen.

Team

Merijn Campsteyn, zaakvoerder
Leuven, België

Alvorens aan het online boekhoudavontuur te beginnen heeft Merijn vier jaar professionele ervaring opgedaan bij Deloitte als auditor. Financiële kennis is hem dus niet vreemd, en was al van kinds af bezig met IT. Merijn was altijd al gebeten door het ondernemersvirus. Tijdens zijn studies richtte hij een online drukwerkbedrijf op dat hij verkocht alvorens aan de slag te gaan bij Deloitte.

Temitope Olotin, Developer
Lagos, Nigeria

Temitope is de drijvende kracht achter de nieuwe functies die op regelmatige basis aan Accounteer worden toegevoegd. Hij heeft meedere jaren ervaring met het ontwikkelen van verschillende online toepassingen waaronder een payroll systeem en een online betalingsplatform.

Brian Busolo
Technical Coordinator
Nairobi, Kenia

Brian is verantwoordelijk voor de technische coördinatie van het project. Hij vertaalt de functionele vereisten naar technische specificaties en bewaakt ook de kwaliteit van de code. Zo ben je er zeker van dat Accounteer steeds correct en performant werkt.

Oussama Tali
Customer Support
Marrakech, Marokko

Oussamma is momenteel zijn doctoraat in artificiële intelligentie aan het afronden. Naast zijn studies verzorgt Oussamma de ondersteuning voor onze Franstalige klanten. Ousamma heeft zelf ervaring met boekhouden, en de ontwikkeling van software. Zo kan hij perfect de vragen van onze gebruikers omzetten naar een ontwikkelplan om Accounteer nog beter te maken.

Voor de ontwikkeling van het platform hebben we een samenwerking gesloten met Andela. Andela is een organisatie die jongeren in Afrika een vier jaar durende, betaalde opleiding als softwareontwikkelaar geeft. Onze samenwerking met Andela heeft alleen maar voordelen. We geven jongeren in Afrika de kans om aan hun toekomst te werken, we hebben toegang tot enorm getalenteerde ontwikkelaars, en we werken met mensen die dicht bij onze doelgroep staan. Ook Mark Zuckerberg gelooft in de kracht van Afrika. Via zijn Chan Zuckerberg Initiative investeerde hij 24 miljoen dollar in deze organisatie.

 

Mark Zuckerberg op bezoek bij Andela

Klanten

Markt

Onze focus ligt momenteel op sub-Sahara Afrika. In deze regio zijn er 4 miljoen kleine en middelgrote ondernemingen actief in de formele economie. Daarnaast zijn er nog ruim 34 miljoen niet geregistreerde ondernemingen. De laatste jaren is er een trend naar professionalisering en striktere reglementering van het bedrijfsleven. Er bestaat dan ook een echte vraag naar software om de administratie te beheren. 

Ook buiten deze regio is er vraag naar een gemakkelijk te gebruiken boekhoudprogramma. 20% van onze gebruikers komt van buiten deze regio gaande van Peru tot Pakistan, en natuurlijk ook België.

Go-to-market strategie

Onze go-to-market strategie bestaat uit drie delen. Enerzijds richten we ons rechtstreeks naar ondernemers. Dit doen we vooral via sociale media. 

Een tweede kanaal zijn accountants. In elk land waar we activiteiten opstarten sluiten we een samenwerking af met enkele boekhoudkantoren. Zij zorgen ervoor dat ons platform voldoet aan alle lokale vereisten. En wanneer een van onze gebruikers nood heeft aan een boekhouder verwijzen wij deze door naar ene van onze partners.

Recent zijn we gesprekken gestart met banken en telecomoperatoren waarbij we Accounteer als een white label platform aanbieden. We hebben heel wat positieve reacties ontvangen op ons aanbod en zien enorm veel potentieel in dit kanaal. 

Een eerste samenwerking werd recent gesloten met DusuPay, de meest toonaangevende betalingsprovider in Afrika. DusuPay wil het digitaal betalen van facturen stimuleren en biedt Accounteer nu gratis aan voor haar Enterprise klanten. De kost voor het gebruik van Accounteer wordt volledig gedragen door DusuPay. Op deze manier wil DusuPay minimaal 500 extra gebruikers refereren naar ons platform het komende jaar.

  

 

Sterkten 

Accounteer kan zich onderscheiden van de concurrentie door een product aan te bieden dat is aangepast aan de verschillende lokale markten. Voor elke regio stoppen we enkele unieke en differentiërende eigenschappen in ons product. Enkele voorbeelden:

  • In Congo wordt de dollar naast de Congolese Franc gebruikt. Facturen vermelden beide munten en betalingen worden vaak met een mix van beide gedaan. Accounteer kan met deze complexe realiteit omgaan.
  • Heel wat ondernemers lenen op regelmatige basis geld van hun onderneming uit aan vrienden en familie. Deze ondernemers hebben nood aan een systeem om deze micro leningen te kunnen opvolgen.

Een doorslaggevende factor voor ons succes was het accepteren van lokale betaalmethoden. Slechts een kleine factie heeft toegang tot standaard bancaire diensten en kan dus niet betalen via creditcard. Het grootste deel van de digitale betalingen gebeurt via ‘mobile wallets’. Dit zijn betalingen via gsm waarbij de telecom operator als bank fungeert. Accounteer heeft een integratie gedaan met deze mobile wallets in verschillende Afrikaanse landen. Het stelt ons niet alleen in staat om abonnementsgelden te ontvangen. Het maakt het ook mogelijk voor onze gebruikers om online betalingen te ontvangen van hun klanten.

Opportuniteiten

Waar we ook komen in Afrika wordt ons product enthousiast onthaald. Omwille van de lokale focus, maar vooral ook omdat we de eerste dienst zijn die deze lokale betaalmethoden accepteert. Er is een enorme vraag naar tal van digitale diensten in Afrika. We zien dit dan ook als een opportuniteit en werken momenteel aan een betalingsplatform dat andere Europese bedrijven in staat zal stellen ook de Afrikaanse markt te bereiken.

Risico’s

Accounteer wordt aangeboden aan 10 euro per maand om competitief te zijn op de Afrikaanse markt. Het grootste risico hierbij is de ondersteuning voor klanten die snel de marge kan aantasten. We slagen er momenteel in om deze kost onder controle te houden door elke nieuwe gebruiker via een geautomatiseerd systeem door de applicatie te gidsen. Elke gebruikersvraag resulteert in een actie. Dit kan het aanpassen van het product zijn, het aanmaken van een artikel in de kennisbank of een automatisch antwoord in de online chat. Zo wordt onze gebruikservaring steeds beter en klantenondersteuning steeds efficiënter.

Pers

Investeer mee in

Accounteer

Ontwikkeling mobiele applicatie

Om onze groei in Afrika verder te stimuleren wensen we een mobiele applicatie te ontwikkelen. Een groot deel van de bevolking heeft geen toegang tot een volwaardige computer maar het gebruik van smartphone en tablet is wel wijdverspreid. Mobiel internet is volop in opmars maar nog niet altijd en overal aanwezig. Met een mobiele applicatie kunnen we deze twee obstakels overkomen. Het zal ons in staat stellen een nog grotere groep van ondernemers te bereiken en onze groei te versnellen. Voor de realisatie van onze app hebben we een investeringsbehoefte van 25.000 die ingevuld kan worden door een winwinlening of via de tax shelter.

Wat kan je van ons verwachten

We willen met jou als investeerder een sterke band opbouwen. Daarom kan je elk kwartaal van ons een overzicht verwachten van de financiële situatie en de evolutie van de onderneming. Zo blijf je steeds op de hoogte wat er gebeurt met jouw investering. We waarderen alle feedback en je kan er zeker van zijn dat ook jouw stem steeds gehoord zal worden. Als investeerder sta jij mee aan het roer van Accounteer.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form