Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Brugge
IT en Kunst

ArtAssistant

Art Assistant is een online kunstplatform waarbij kunstverzamelaars gratis en discreet hun kunstwerken kunnen beheren.
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

ArtAssistant

is op zoek naar een totaalbedrag van

90000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

ArtAssistant

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

ArtAssistant

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Vanuit jarenlange ervaring in de kunstsector is het idee gegroeid om met een sterk IT team een online kunstplatform te ontwikkelen dat de verzamelaar centraal stelt. Het biedt efficiëntie voor de musea, veilinghuizen, antiquairs en galeriehouders. Kunstverzamelaars kunnen gratis en discreet een overzicht van hun werken krijgen en zo ook een beter marktoverzicht.

 

Activiteit

Je ontdekt de toekomst van de kunstwereld op ArtAssistant.com

Op dit platform kunnen alle kunstliefhebbers hun werken inventariseren en transparantie krijgen in de markt. Wat zijn mijn werken waard? Welke galerijen of veilinghuizen zijn actief bezig met mijn favoriete kunstenaars? Welke expo’s moet ik persoonlijk zeker zien?

Naar antiquairs en galerijhouders is het platform meer dan een inventarisatietool, ze beheren hun volledige website, kunnen mailings uitsturen, hun klanten beheren, alles met 1 platform.

Musea kunnen kunstwerken uitlenen bij verzamelaars zonder dat ze hun privacy moeten prijsgeven.

En voor jonge kunstenaars is er ArtInMySpace, het platform waarop hun werken worden voorgesteld in het interieur van een kooplustige verzamelaar!

ArtAssistant.com biedt de volgende diensten aan:

Collection Manager

Deze tool geeft jou (gratis) de mogelijkheid jouw kunst te inventariseren en vormt een veilige en discrete database waar je altijd en overal toegang toe hebt. Via deze tool kan je al het nodige bewaren en verdere informatie omtrent jouw kunstenaars ontdekken.

Wish List

Via de Wish List kan je kunstenaars volgen om zo op de hoogte te blijven van exposities en verkopen.

Borrow/Lend Art

Via deze dienst kunnen musea aan verzamelaars vragen om werken uit te lenen. Wil je liever geen werken uitlenen? Geen probleem, jouw privacy blijft altijd gegarandeerd.

Maar beslis je om toch de kans te grijpen, dan kan jouw collectie in waarde stijgen en hoef je niet meer individueel bezig te zijn met de zoektocht. Musea werken veel efficiënter als ze toegang hebben tot een grote vijver, waar ook tal van verzamelaars aanwezig zijn.

Search for Values

Hier verkrijg je een overzicht van veilingresultaten in combinatie met de prijzen op de markt en wat galerijen en andere verzamelaars verwachten van je kunstwerken.

Marketplace

De marketplace maakt directe verkoop mogelijk. Bij aankoop gaat het geld niet rechtstreeks naar de verkoper maar blijft bewaard op het platform. Zo weet de verkoper dat het geld klaarstaat en kan de koper zijn centen niet kwijtraken bij het ontvangen van een foutief kunstwerk.

ArtInMySpace

Een unieke tool waarmee je een foto kan uploaden van jouw interieur, waarbij er na de analyse van de kleuren en jouw ingestelde parameters (budget en afmetingen) een voorstel wordt gemaakt van mogelijke verzamelaars. Dit geeft jou de mogelijkheid om tal van kunstenaars te ontdekken, zo ook de nieuwe talenten.

Team

Een mix van kennis van de kunstmarkt met focus op onafhankelijk advies en een IT team dat constant actief is in het uitwerken van de meest toekomstgerichte technologieën.

 

Founder: Alexander Tuteleers

Alexander heeft een economische achtergrond en een postgraduaat connoiseurship (VUB).

Hij is opgegroeid binnen een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in onafhankelijke kunstpromotie.

 

Klanten

6% van de kunst wordt online verkocht, dit aandeel stijgt met 20-25% per jaar, de totale markt in 2015 bedroeg 63,8 miljard.

Onze focus ligt op 35% US, 40% Europa en de rest van de wereld, met focus op Azië. Iedereen die geïnteresseerd is in kunst willen wij aanspreken.

Deze percentages worden ingedeeld in 4 groepen: de kunstliefhebbers (particulieren), galeriehouders/antiquairs, veilinghuizen en musea. Bij de start beschikt ArtAssistant reeds over een database van meer dan 14.000 handelaars en meer dan 30.000 verzamelaars die jarenlang zorgvuldig werd opgebouwd.

Via een app store kunnen andere partijen verder bouwen op ons platform. Alle transacties en abonnementen voor de basisfuncties van het platform zullen echter steeds rechtstreeks worden verdeeld en ondersteund.

In tegenstelling tot alle concurrenten zijn wij een veelzijdige platform: U hoeft niet meer per activiteit op een verschillend platform te registreren. Het grootste verschil is dat ArtAssistant de markt bekijkt vanuit het standpunt van de verzamelaar en geen belangengroep zoals veilinghuizen of handelaars dient te beschermen. We streven naar het bereiken van een efficiëntere wisselwerking tussen alle actoren.

Pers

ArtAssistant staat op de cover van L'Echo

6/04/2017

http://www.lecho.be/r/t/1/id/9880323

Investeer mee in

ArtAssistant

Om het platform van ArtAssistant uit te bouwen, met alle benodigde functionaliteiten, hebben we in totaal €750.000 nodig. Dit bedrag is nodig om het eerste jaar door te komen en de eerste diensten gratis aan te bieden. Vanaf het tweede jaar wil ArtAssistant rendabel zijn.

Ter ondersteuning van haar ontwikkeling, is ArtAssistant nog op zoek naar een bijkomende financiering van €90.000 via de winwinlening.

Het opgehaalde bedrag wordt gecombineerd met bestaand kapitaal en leningen:

  • €100.000 werd reeds opgehaald via de winwinlening.
  • €75.000 zal worden verstrekt via een bancaire lening.
  • €221.700 werd reeds geïnvesteerd.
  • €250.000 zal worden opgehaald via de innovatiepremie.

ArtAssistant heeft ook een succesvolle Bolero Crowdfunding campagne achter de rug.
Meer info over ArtAssistant kan je vinden op hun website.

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form