Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Sint-Niklaas
Design

Atelier Piraat

Met hun onestopshop voor interieurmaatwerk realiseerden Pieter en Raf van Atelier Piraat vorig jaar zo'n 40 projecten. Het is hun doel om op elk van hun projecten hun Piraat-stempel te drukken. Dit doen ze door esthetische oplossingen te bedenken voor praktische problemen. Ontdek hier wat Atelier Piraat uniek maakt en hoe jij kan investeren in dit ambitieuze ontwerpersduo!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Atelier Piraat

is op zoek naar een totaalbedrag van

60000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€60.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Atelier Piraat

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€60.000

reeds opgehaald

Te laat!

Atelier Piraat

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

  • onestopshop voor interieurmaatwerk: van ontwerp over productie tot plaatsing
  • bij elk project zijn persoonlijke begeleiding en de Piraat-stempel de sleutels tot klantentevredenheid
  • de 2 complementaire oprichters Raf (parketteur/schrijnwerker) en Pieter (grafisch vormgever) werken al 5 jaar samen
  • 40-tal projecten gerealiseerd in 2018
  • zowel voor particulieren als bedrijven (zoals de brouwerijshop van Palm)

Waarom Piraat?

Een vijftal jaar geleden was Raf Vaerewyck aan de slag als parketteur. Toen hij van een klant de vraag kreeg om naast het parket ook de invulling van de ruimte te verzorgen, kwam Raf in contact met Pieter Van Snick, een grafisch vormgever. Raf en Pieter staken de creatieve koppen bij elkaar en brachten samen de inrichting van de ruimte tot een goed eind.

Het was het begin van een succesverhaal voor Raf en Pieter; die samenwerking was het eerste wapenfeit van wat later Atelier Piraat werd, hun studio voor maatwerk voor interieurprojecten. En veel projecten zouden later nog volgen.

Foto: Kenneth De Vooght

Activiteit

Je kan terecht bij de heren van Atelier Piraat voor de realisatie van maatwerk voor zowat elk interieurproject: van de invulling van een bureauruimte tot de realisatie van een persoonlijke maatkeuken of het uitwerken van een nieuw winkelconcept. Ook maatwerk voor je living of het compleet inrichten van een slaapkamer kan je aan Atelier Piraat overlaten.

"We zijn een echte onestopshop voor interieurmaatwerk. We gaan met z'n tweeën langs bij klanten om hun smaak te leren kennen en meten de ruimte op om vervolgens onze ideeën uit te tekenen. Daarna bepalen we de materialen en koppelen we terug naar de klant. We staan ook in voor de plaatsing van onze creaties." - Raf Vaerewyck, co-oprichter Atelier Piraat
Foto: Kenneth De Vooght

Cruciaal voor Pieter en Raf is de Piraat-stempel die ze op hun projecten drukken. Ze zorgen niet zomaar voor meubels op maat; de Piraten bieden hun klanten een esthetische oplossing voor een praktisch probleem. De complementaire samenwerking tussen Pieter en Raf laat hen toe om technisch verfijnd maatwerk af te leveren. Hierbij laten ze zich niet beperken door materialen: Pieter en Raf spelen met een rist aan materialen, waaronder hout, beton, ijzer en glas.

Naast het maatwerk dat de Piraten uitvoeren, hebben ze nog een eigen collectie meubels ontworpen. Pieter en Raf ontwierpen een kruk, een wandrek, een lamp, een tafel en een bank. Deze items zijn te vinden in een vijftal verkooppunten, maar momenteel focust Atelier Piraat zich op het maatwerk: de inkomsten van het maatwerk worden gebruikt om de stukmeubelen verder te ontwikkelen en prototypes te bouwen.

De eigen collectie van Atelier Piraat

Team

Raf en Pieter

Raf Vaerewyck en Pieter Van Snick zijn de mannen achter Atelier Piraat. Ze zetten hun complementaire vaardigheden -Pieter is grafisch vormgever van opleiding en Raf werkte als parketteur en schrijnwerker- in om elk interieurproject de Piraat-signature te geven.

Pieter zet na het eerste contact met de klant de ideeën op papier. Hij tekent een concept uit en bepaalt hierbij ook al de materialen. Vervolgens geeft Raf feedback op Pieters ontwerpen zodat ze samen tot een gefundeerd concept komen waarmee ze naar hun klanten kunnen stappen. Daarnaast houdt Raf zich ook bezig met bestellingen en de administratie.

De Piraten focussen zich op het ontwerpen, het kiezen van materialen, de plaatsing en de afwerking van hun projecten. Voor de productie doen ze een beroep op een externe partij.

Klanten

De Piraten maakten voornamelijk naam dankzij hun projecten voor particulieren. In 2018 realiseerden ze zo'n 40 projecten. Maar ondertussen hebben ook bedrijven hun kunde gespot en stijgen ook de aanvragen voor B2B-projecten. Recentelijk voerden Pieter en Raf bijvoorbeeld een project uit voor Palm, waarbij ze de brouwerijshop vormgaven.

"Wat we merken bij onze klanten, is dat ze ons de vrijheid geven om creatief aan de slag te gaan zodat we onze projecten telkens onze eigen Piraat-stempel kunnen geven. We zetten in op een persoonlijk contact met onze klanten. Daarom vinden we het belangrijk om allebei langs te gaan bij de klant voor een verkennend gesprek waarbij we de smaak en voorkeuren van de klant leren kennen." - Pieter Van Snick, co-oprichter Atelier Piraat
Foto: Kenneth De Vooght

In de pers

Atelier Piraat in Sabato

De gedurfde stijl van Atelier Piraat leverde de onderneming al heel wat aandacht van de pers op en dit zowel van vakbladen als van meer algemene pers.

Onder meer Nest, de Standaard Magazine, de Morgen Magazine en Sabato hadden het al over Atelier Piraat.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Atelier Piraat

Atelier Piraat heeft zich na amper 5 jaar al stevig gevestigd op de ontwerpmarkt. Het duo Raf en Pieter heeft ondertussen al heel wat bereikt, met realisaties om mee uit te pakken. Nu is het het doel van Pieter en Raf om verder te groeien. Daarom is Atelier Piraat op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming 60.000 euro via winwinleningen.

De opgehaalde financiering zal gebruikt worden als bijkomend werkkapitaal en om verbouwingen uit te voeren. Atelier Piraat kocht namelijk vorig jaar een pand in Sint-Niklaas. Het is de bedoeling om van dit pand de vaste werkplaats van Pieter en Raf te maken maar hiervoor zijn nog enkele verbouwwerken nodig.

Geef jij Atelier Piraat een boost met jouw investering? Grijp nu je kans om te investeren in het ambitieuze ontwerpersduo!

Updates

26/6/19

Informatienota Atelier Piraat

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form