Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Leuven
Voeding

Balls & Glory

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Balls & Glory

is op zoek naar een totaalbedrag van

95000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€138.500

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Balls & Glory

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€138.500

reeds opgehaald

Te laat!

Balls & Glory

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Balls & Glory is een internationaal uitrolbaar concept: we combineren een shop, take-away & restaurant rond de Vlaamse gehaktbal. We focussen op Belgische slow-food zoals Brusselse stoemp, ovengebakken groenten, home-made softdrinks waardoor we een product-leader zijn binnen de sector. Een uitgekiend shopdesign & bedrijfsstructuur zorgen voor een prijs/kwaliteit die ons duidelijk onderscheidt.

 

Balls & Glory is een slow-food alternatief binnen de snelgroeiende markt van fast-served restaurants. We voegen “glory” toe door middel van een zeer stedelijke belevenis.

Balls & Glory is “the cool mum” die lekker kookt, mensen samenbrengt & niet om wat humor verlegen zit. Onze consument koopt er “tijd” voor lekker & gezond eten.

Activiteit

Het concept van Balls & Glory is tweeledig:

We hebben het concept op zich, rechtstreeks naar de eindconsument toe:

Balls & Glory is een foodconcept rond de handgedraaide gevulde gehaktbal. We bieden slow food aan, in een multifunctionele hotspot: shop, take away & restaurant. We willen een oerdegelijke Vlaamse ambacht combineren met een moderne & fijngevoelige lifestyle binnen een zeer moderne & efficiënte bedrijfsstructuur. We bieden hier een antwoord op de professionalisering & schaalvergroting van de lokale horeca: we geloven in een win-win door middel van lokale partnerships die ons de mogelijkheid geven dit concept zeer rendabel te maken, maar bovendien een verschil te maken in hospitality & customer-experience. We zijn door ons breed vertakt netwerk van vestigingen een herkenbare & betrouwbare love-brand.

We vervullen een sterke maatschappelijk rol binnen twee domeinen: gezond en duurzaam voedsel binnen een zero-food-waste-omgeving enerzijds en een sociaal verantwoorde tewerkstelling anderzijds.

De ballen:

 • Back to the roots: vlees van boeren die we kennen & volgens de seizoenen (bij onze oprichting 5 jaar geleden werkten we enkel met vlees van de boerderij van mijn grootouders. Door onze sterke groei zijn we dit jaar het onderzoek gestart om een eigen Balls & Glory varken te ontwikkelen).
 • Filled with things we love: een eigen ontwikkelde technologie zorgt dat elk van onze ballen steeds een vloeibare vulling heeft.
 • Altijd handgedraaid, hiervoor doen we bovendien beroep op sociale tewerkstelling: een samenwerking met www.demival.be waardoor we de productie van de gehaktballen centraliseren in Gent (in een BRC-gekeurde structuur). Alle sides & dranken worden dagvers in ieder restaurant bereid.
 • Altijd ovengebakken, homemade & fresh!

De glory !

 • Toegankelijkheid is één van onze belangrijkste kernwaarden:

          - in prijs

          - in aanbod

Onze uitgekiende & snel veranderende menukaart biedt een aanbod van zowel vlees als vegetarisch, stoemp, salad & brood. Met deze 6 componenten vindt iedereen zijn of haar gading binnen ons aanbod, maar behouden wij een uiterst efficiënte keuken.

 • Gezond & transparant: een open keuken & open bedrijfsvoering tonen het diepste van onze ziel. We nemen een voortrekkersrol in het gratis aanbieden van water & fruit, koken volgens de seizoenen & bieden naast een wisseltap Belgische craftbieren, enkel home-made dranken aan (we zijn 1 van de eerste multi-store restaurants die coca-cola van onze kaart weren).
 • We zijn een hotspot in het centrum van de stad: een grote voorliefde voor Belgische design, mode & muziek vertaalt zich in een unieke Balls & Glory life-style die zich ook  buiten onze store’s en foodtrucks laat voelen & laat delen.
 • Altijd innovatief & open, mee met zijn tijd.

Het model op zich, is een scalable model met internationaal potentieel, we kunnen stellen dat we dit B2B kunnen vermarkten, al blijft de hoofddoelstelling natuurlijk het uiteindelijk bereiken van zoveel mogelijk eindconsumenten. Het model is dus eerder een tool dan een product.

We hebben een zeer uitzonderlijk & duurzaam model ontwikkeld op basis van een groeistructuur die een duurzame groei mogelijk maakt. We kiezen resoluut niet voor de 2 meest gangbare vormen van uitrol: 100 % uitrol via franchise of 100% uitrol door exploitatie van eigen winkels. We gaan nog een stap verder: duurzamer maar ook flexibeler naar de toekomst toe.

Balls & Glory blijft een retail & hospitality concept met een zeer lokale & vertrouwelijke look & feel. Het vinden van dat “ene witte raaf-pand” en het aanbieden van een dagelijks persoonlijke & to-the-point bediening kan alleen maar met een lokale partner. Net zoals bepaalde elektronicagiganten, banken, garagisten het verschil maken in de markt met lokale concessiehouders zullen wij de eerste restaurantketen zijn die op deze manier zijn concept & product uitrolt.

Net zoals de uitrol gebeurde in België is een goede motor levensbelangrijk: zowel operationeel om het merk uit te bouwen als de creatie van vrije cashflow om zo verder door te groeien tot een cluster van 5 à 10 restaurants in een wijde omgeving van 150 km rond de motor/flagshipstore.

Doelstellingen 2016 – 2018

Stap voor stap willen we dit concept & model uitrollen. Doelstelling is om tegen 2025 de Pain Quotidien van de gehaktbal te zijn: een netwerk van 50 kwalitatieve & rendabele shops waarvan 1 in NYC. Om dit te bereiken gaan we ons wel de komende jaren focussen op België om een solide basis en financieringsvorm te hebben.

Belangrijk is dat we nooit de USP’s hierin verloochen. We denken hierbij niet alleen conceptmatig, maar vooral ook naar rendabiliteit toe.

Key blijven de locaties (ligging) van de shops & de (langdurige) kwaliteit van de partners waarmee we in zee gaan.

 

 

 

Team

 

Klanten

Balls & Glory heeft een origineel product. Een gehaktbal met een vloeibare vulling. Dit product is nergens anders verkrijgbaar.

Er zijn andere restaurants die gehakt als product gebruiken. Zaken als Baldadig in Nederland, Ballekes in Brussel, de Zweedse balletjes van Ikea, hamburgerzaken in de buurt van Balls & Glory of restaurants zoals Ketchup in Gent en Burgerij in Antwerpen.

Verder zijn er veel restaurants die inspelen op dezelfde doelgroep: (werk)mensen die op zoek zijn naar een gezonde, snelle en goedkope lunch.

Uit de concurrentieanalyse blijkt dat Balls & Glory zich succesvol onderscheidt van zijn concurrenten met deze kritieke kenmerken:

Product

 • Origineel: de enige op de markt met een ‘gehaktbal met een vloeibare vulling’.
 • Lekker en voldoende: bij Balls & Glory betaal je 12,50 euro voor iets dat in een klassieke brasserie al gauw 16 of 17 euro zou kosten (Gault Miliau in De Morgen).
 • Innovatief: wordt aangepast aan de seizoenen, elke keer andere smaken en keuzes.
 • Eerlijk, betrouwbaar en gezond: vlees van eigen kweek, ambachtelijk en kwalitatief handgedraaid.

Efficiënt concept

 • Eenvoudige menu: Transparant, gemakkelijk, snel. Een duidelijk merk.
 • Lage arbeidsintensiviteit. In vergelijking met concurrenten blijkt de bezoldigingskost in Balls & Glory de laagste. Het verschil is opmerkelijk.
 • “Anders dan in de  klassieke horeca hoeven we niet op zoek te gaan naar een chef, een sous-chef, een chef de parti, een maître, … Bij ons doet iedereen alles. Zo simpel is het… Je staat in voor de keuken, de bediening, de debarras – en dat allemaal in een vrij horizontale structuur. De shopmanager stuurt de zaak aan, staat in voor de bestellingen, uurroosters, … en heeft shiftleaders waar hij of zij  kan op terugvallen, maar draait evenzeer mee in de service, stampt stoemp en ruimt de tafels af” (Van Ooteghem, 2016).
 • Geen keuzestress. “Keep It Simple Stupid (KISS). Een eenvoudige menukaart betekent een overzichtelijke inkoop, een kleine voorraad, een ongecompliceerd bereidingsproces en niet te vergeten: hij is voor de gasten eenvoudig te begrijpen” (Unilever, 2016).
 • Weinig tot geen voedselverlies. Lage foodkost.

Prijs

 • Duidelijke, competitieve en eerlijke prijs

Merk

 • Veel publiciteit. Mediabekendheid. Lage marketingkost.
 • Duidelijk, transparant verhaal. Gekend. Totaalbeleving.
 • Actief en online op diverse media.
 • Uitbreiding en ontwikkeling: op 4 jaar tijd 7 restaurants. Er worden veel middelen ingezet op investering in het bedrijf. Dit komt ten goede aan de uitbouw van het merk. De bedrijfswinst is het hoogste bij Balls & Glory (procentueel).

Cross business

 • Zowel eat-in, take away, delivery at home, office, phone adress, retail als foodtruck.
 • “Bij Balls  & Glory komt vandaag al 15 procent van de omzet uit food delivery” (Demeester, 2015).

Personeel

 • Totaalbeleving, glorious experience. Vriendelijk, enthousiast en gemotiveerd personeel.

Interieur

 • Biedt capaciteit voor individuen, groepen, binnen en buiten.

Pers

Balls & Glory kwam al ontzettend veel in de pers. Hieronder vind je enkele artikels:

De Standaard

De Morgen

Het Nieuwsblad

De Knack

Bruzz

Msn

Artikel uit Trends

Investeer mee in

Balls & Glory

De dochteronderneming Balls & Glory Belgium heeft in het jaar 2016 belangrijke investeringen gedaan in de vestigingen in Brussel KVS en Brussel Beurs. 

We willen deze beide flagshipstores verder uitbouwen door een deel van onze centrale keuken over te hevelen naar de vestiging aan de koninklijke Vlaamse schouwburg door de installatie van een open werkplaats.

De moedervennootschap RAF bvba heeft als merkeigenaar & aanbieder zwaar geïnvesteerd in het fine-tunen van het restaurantconcept, maar ook in de operationele systemen, onder meer een opvolgingstool voor de aankoop van food en non food via een centraal gestuurd softwaresysteem en de witte kassa.

Bovendien wil Balls & Glory dit jaar investeren in de ontwikkeling van een Balls & Glory varken & het concept te Eindhoven sterker adapteren aan de Nederlandse markt.

Om extra liquiditeiten te creëren, is Balls en Glory op zoek naar een totale financiering van 250.000,00 EUR.

Deze zal als volgt worden ingevuld:

 • Eigen inbreng        50.000,00 EUR
 • Winwinlening        100.000,00 EUR

Deze middelen moeten Balls & Glory de mogelijkheid geven om bijkomend 100.000,00 EUR aan investeringskredieten en/of co-financieringen te bekomen.

Deze herfinanciering moet ervoor zorgen dat de groep financieel gezond is en blijft. 

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form