Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

Bar Mirwaar

Gent
Horeca

20000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Bar Mirwaar is een nieuw café in het historisch stadscentrum van Gent, nabij het Gravensteen. De opening is gepland op 1 februari 2018.

De locatie van Bar Mirwaar is in Gent bekend als een zeer gezellige plek met een vast cliënteel. Bar Mirwaar wil vooral verder bouwen aan de typische karakteristieken van een grand café: interieur met klasse, een bijzondere drank-en eetlijst, aangepaste muziek en een interessante activiteitenagenda.

Verder wil Bar Mirwaar ook de focus leggen op muziek. Dit gaat Bar Mirwaar doen aan de hand van een ruime collectie van vinyl platen en cd’s, met genres gaande van funk en soul, singer song writers tot jazz, blues, hip hop, reggae en elektronica,.. . Muziekcafé, what's in a name!

Bar Mirwaar is een Gents café voor jong en oud dat geschikt is voor muziekliefhebbers, fijnproevers die warm lopen voor lekkere bieren, aparte aperitieven en kleine culinaire hoogstandjes en uiteraard voor locals, studenten, toevallige passanten en toeristen. De belangrijkste troeven van Bar Mirwaar zijn dan ook de  ligging, het aanbod en de muziekkeuze.

Bar Mirwaar is vlot bereikbaar komende vanuit het Gentse stadscentrum of van buiten de stad. Je kan Bar Mirwaar terugvinden in de Burgstraat in Gent, een bruisende straat met veel winkels en horecazaken. Ondanks deze centrumligging, nabij het Gravensteen en het historische stadscentrum, beschikt Bar Mirwaar over een zeer grote oppervlakte, met een gelijkvloers van 210 m² en een eerste verdieping van 120 m².

Bar Mirwaar opent 1 februari. Momenteel werken we aan een interieur dat gezellig, warm, huiselijk en klassevol moet zijn. Spiegels zijn terugkomende elementen.

Bar Mirwaar biedt een ruim assortiment aan zoals onder meer:

 • Gentse artisanale bieren;
 • Sterke dranken (gin-whisky-rum, vermouth, tequila en mezcal);
 • Niet alcoholische dranken;
 • Kleine gerechten, grote     keuze Belgische charcuterie en kazen, speciale soepen en brood, … ; en
 • LP’s en CD’s,  muziektijdschriften,     kranten, …

Bar Mirwaar profileert zich als op en top muzikaal, door:

 • Dj’s die plaatjes komen draaien op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen;
 • De organisatie van (akoestische) concerten in samenwerking met conservatorium en muziekclub Democrazy;
 • Thema avonden rond specifieke genres of muzikanten in samenwerking met platenwinkel Music Mania; en
 • De organisatie van platenbeurzen en ontmoetingsmomenten voor de muzieksector, cfr Huis 23 (AB) en Monk (Brussel).

Het team van Bar Mirwaar bestaat uit 2 zaakvoerders:

Eric Smout

Eric Smout is de coördinator en artistiek leider van Muziekclub Democrazy. Voorheen was hij de muzieksamensteller van zowel Studio Brussel (1988-2006) als de VPRO Radio (1994-1997) en mede oprichter van vzw 5 voor 12, (zie 10 Days Off, De Nachten (deSingel) en muziekclub Petrol). Vanuit Democrazy is hij de beheerder van tijdelijke invullingen in NEST (Bibliotheek Zuid) en DOK. En tenslotte is Eric ook programmator bij het Openluchttheater Rivierenhof (geen haakjes) in Antwerpen. Eric zal in Bar Mirwaar zorgen voor de administratie, communicatie, programmatie alsook de muzikale lijn bewaken.

Ann Dengis

Ann Dengis was de verantwoordelijke van de B&B "Velodroom 43" in Oostende. Voorheen was ze gerante voor Armani, Montblanc en Be Original. Verder heeft zij in de voorbije jaren al veel horeca ervaring opgedaan. Onder meer bij Lafayette in Oostende, Belga Queen in Gent, Pole Pole in Gent, .. . Ann zal in Bar Mirwaar zorgen voor het dagelijkse beleid, de horeca opvolging, personeelsbeleid, contacten met bierleverancier HLS, … Ze bepaalt de inrichting en het interieur van de zaak en zorgt voor de afwerking en finesse van Bar Mirwaar.

Één van de marktrends is het ontstaan van ketens en geüniformeerde uitbatingen. Bar Mirwaar wil hier tegen in gaan door het opstarten van een volstrekt unieke zaak.

Het allerbelangrijkste hierbij is de opbouw van een gevarieerd cliënteel en een voldoende publieksbereik. In een zaak waar jong en oud zich thuis voelt en waar je zowel alleen als in gezelschap kan vertoeven. Bar Mirwaar wil zijn klanten persoonlijk leren kennen en op die manier ingaan tegen het anonieme karakter van vele andere zaken.

Vanwege Bar Mirwaar de unieke positionering van Bar Mirwaar en door het gebruik van meerdere stijlen zijn er geen directe concurrenten. Het feit dat er in de Burgstraat recent veel nieuwe zaken zijn gekomen, maakt dat het één van de hippere plekken van Gent is geworden. In deze buurt is er geen enkel café met de specifieke karakteristieken van Bar Mirwaar, mede hierdoor is er een groot vertrouwen in het succes en de uitstraling van Bar Mirwaar.

Investeer mee in

Bar Mirwaar

Bar Mirwaar heeft reeds €145 000 financiering opgehaald:

 • Eigen middelen: €20.000
 • VDK bankfinanciering: €75.000
 • Inbreng drankleverancier: €30.000
 • Persoonlijke lening: €20.000

Het exacte bedrag dat Bar Mirwaar wil ophalen met de winwinlening bedraagt €20.000, die zal gebruikt worden voor:

 • Inrichting en interieur (specifieke focus op spiegels en decoratieve elementen);
 • Aankoop meubilair en aanmaak zitbanken;
 • Aanmaak platenkasten en muziektoog; en
 • Algemene voorbereidingen (recrutering personeel, …).

Wil je weten wat je belastingvoordeel is als investeerder? Bekijk volgende link! Of neem contact op met WinWinner!

Bar Mirwaar

Gent
Horeca

Investeer mee vanaf
€5000
Completed

Investeringsbehoefte

20000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶