Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Bar Mirwaar

Gent
Horeca

10000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Waarom Bar Mirwaar?

Bar Mirwaar is een nieuw café in het historisch stadscentrum van Gent, nabij het Gravensteen. Sinds de opening op 1 februari heeft Bar Mirwaar zich al in zeer positieve zin laten opmerken.

De locatie van Bar Mirwaar is in Gent bekend als een zeer gezellige plek met een vast cliënteel. Bar Mirwaar heeft de aura van een grand café: interieur met klasse, een bijzondere drank-en eetlijst, aangepaste muziek en een interessante activiteitenagenda.

Bar Mirwaar is op en top muziek. Er is een grote collectie van vinyl platen en cd’s, met genres gaande van funk en soul, singer-songwriter tot jazz, blues, hip hop, reggae en electronica... Muziekcafé, what's in a name!

Hoe werkt het?

Bar Mirwaar is een Gents café voor jong en oud dat geschikt is voor muziekliefhebbers, fijnproevers die warm lopen voor lekkere bieren, aparte aperitieven en kleine culinaire hoogstandjes, maar uiteraard ook voor locals, studenten, toevallige passanten en toeristen. De belangrijkste troeven van Bar Mirwaar zijn dan ook de ligging, het aanbod en de muziekkeuze.

Bar Mirwaar is vlot bereikbaar komende vanuit het Gentse stadscentrum of van buiten de stad. Je kan Bar Mirwaar terugvinden in de Burgstraat in Gent, een bruisende straat met veel winkels en horecazaken. Ondanks deze centrumligging, nabij het Gravensteen en het historische stadscentrum, beschikt Bar Mirwaar over een zeer grote oppervlakte, met een gelijkvloers van 210 m² en een eerste verdieping van 120 m².

Bar Mirwaar opende op 1 februari 2017 de deuren. Het interieur is tegelijk gezellig, warm, huiselijk en klassevol, met spiegels als terugkomende elementen.

Bar Mirwaar profileert zich als op en top muzikaal door:

 • Dj’s die plaatjes komen draaien op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen;
 • De organisatie van (akoestische) concerten (o.m. Mauro, Daan, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet, John Snauwaert trio, …) in samenwerking met Muziekacademie de Poel en conservatorium en muziekclub Democrazy;
 • Thema-avonden (Franse chansons, soundtrackmuziek) rond specifieke genres of muzikanten in samenwerking met platenwinkel Music Mania; en
 • De organisatie van platenbeurzen en ontmoetingsmomenten voor de muzieksector, cfr Huis 23 (AB) en Monk (Brussel).

Bar Mirwaar biedt een ruim assortiment aan zoals onder meer:

 • Gentse artisanale bieren;
 • Sterke dranken (gin-whisky-rum, vermouth, tequila en mezcal);
 • Niet alcoholische dranken;
 • Kleine gerechten, grote keuze Belgische charcuterie en kazen, speciale soepen, brood… ;
 • LP’s en CD’s, muziektijdschriften, kranten, …
De huisbieren van Bar Mirwaar

Team

Het team van Bar Mirwaar bestaat uit 2 zaakvoerders:

Eric Smout

Eric Smout is de coördinator en artistiek leider van Muziekclub Democrazy. Voorheen was hij de muzieksamensteller van zowel Studio Brussel (1988-2006) als de VPRO Radio (1994-1997) en mede oprichter van vzw 5 voor 12, (zie 10 Days Off, De Nachten (deSingel) en muziekclub Petrol). Vanuit Democrazy is hij de beheerder van tijdelijke invullingen in NEST (Bibliotheek Zuid) en DOK. En tenslotte is Eric ook programmator bij het Openluchttheater Rivierenhof (geen haakjes) in Antwerpen. Eric zorgt in Bar Mirwaar voor de administratie, communicatie, programmatie en bewaakt alsook de muzikale lijn.

Ann Dengis

Ann Dengis was de verantwoordelijke van de B&B "Velodroom 43" in Oostende. Voorheen was ze gerante voor Armani, Montblanc en Be Original. Verder heeft zij in de voorbije jaren al veel horeca-ervaring opgedaan. Onder meer bij Lafayette in Oostende, Belga Queen in Gent en Pole Pole in Gent. Ann zorgt in Bar Mirwaar voor het dagelijkse beleid, de horeca opvolging, personeelsbeleid, contacten met bierleverancier HLS, … Ze bepaalt de inrichting en het interieur van de zaak en zorgt voor de afwerking en finesse van Bar Mirwaar.

Markt

Een van de marktrends is het ontstaan van ketens en geüniformeerde uitbatingen. Bar Mirwaar gaat hier tegenin met een volstrekt unieke zaak.

Het allerbelangrijkste hierbij is de opbouw van een gevarieerd cliënteel en een voldoende groot publieksbereik. In een zaak waar jong en oud zich thuis voelen en waar je zowel alleen als in gezelschap kan vertoeven. Bar Mirwaar wil zijn klanten persoonlijk leren kennen en gaat op die manier in tegen het anonieme karakter van vele andere zaken.

Vanwege de unieke positionering van Bar Mirwaar en door het gebruik van meerdere stijlen zijn er geen directe concurrenten. Het feit dat er in de Burgstraat recent veel nieuwe zaken zijn gekomen, maakt dat het één van de hippere plekken van Gent is geworden. In deze buurt is er geen enkel café met de specifieke karakteristieken van Bar Mirwaar, mede hierdoor is er een groot vertrouwen in het voortgaande succes en de uitstraling van Bar Mirwaar.

In de pers

De opening van Bar Mirwaar werd al enthousiast onthaald in de Knack Weekend en het Nieuwsblad.

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Investeer mee in

Bar Mirwaar

Bar Mirwaar heeft reeds €165 000 financiering opgehaald:

 • Eigen middelen: €20.000
 • VDK bankfinanciering: €75.000
 • Inbreng drankleverancier: €30.000
 • Persoonlijke lening: €20.000
 • Winwinlening: €20.000

Het exacte bedrag dat Bar Mirwaar wil ophalen met de winwinlening bedraagt €10.000, die zal gebruikt worden voor:

 • Afwerking vloer (schuren, vernissen);
 • Optimalisatie keuken;
 • Omvorming en bemeubeling rokersruimte;
 • Beschildering voorgevel en façade; en
 • Plaatsing signalisatie en lichtreclame.

Wil je weten wat je belastingvoordeel is als investeerder? Bekijk volgende link! Of neem contact op met WinWinner!

Bar Mirwaar

Gent
Horeca

Investeer mee
Completed

Investeringsbehoefte

10000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens