Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Wachtebeke
Bier

Brouwerij Broers

Brouwerij Broers is het verhaal van 2 schoonbroers die samen een brouwcursus volgden en 7 jaar later een brouwerij hebben die maar liefst 14.000 liter bier per jaar produceert. Met hun brouwerij in Wachtebeke zetten Ruben en Bram in op lokale ingrediënten en uiteraard op een goede smaak. Ondertussen brouwden ze al meer dan 12 verschillende bieren, maar je kan ook bij Brouwerij Broers terecht om je eigen biertje te brouwen of om het verhaal van de schoonbroers te ontdekken tijdens een rondleiding. Ontdek hier de groeiplannen van Brouwerij Broers!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Brouwerij Broers

is op zoek naar een totaalbedrag van

67000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€67.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Brouwerij Broers

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€67.000

reeds opgehaald

Te laat!

Brouwerij Broers

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Brouwerij Broers?

Toen schoonbroers Ruben Laureys en Bram Bossuyt in 2012 het WK veldrijden in Koksijde bijwoonden en Bram voorstelde om een cursus hobbybrouwen te volgen, hadden ze zich wellicht niet voorgesteld dat ze 7 jaar later een brouwerij zouden hebben die 14.000 liter bier per jaar produceert.

Dat hobbybrouwen in de lift zit, stellen we eigenlijk al enkele jaren vast. De charme van het creëren van een eigen biertje is dan ook groot: nadenken over smaken, geuren en kleuren is een interessante uitdaging voor heel wat brouwliefhebbers.

Het is ook op die manier dat Ruben en Bram uit Wachtebeke eraan zijn begonnen. Na wat experimenteren met smaken en na de aankoop van enkele brouwketels produceerden ze voor het eerst enkele liters van hun biertje: trots konden ze proeven van de Brughopper. De verjaardag van de lokale Chiro was de ideale gelegenheid voor de schoonbroers om voor het eerst hun bier op grote schaal te brouwen. Dit deden ze door gebruik te maken van de brouwinstallatie van een andere brouwerij omdat ze zelf nog niet de nodige capaciteit hadden.

"Toen we voor de eerste keer ons bier in een grote hoeveelheid konden produceren, is het voor ons echt begonnen. Dan zijn we beginnen uitkijken om meer zelf te gaan produceren in plaats van afhankelijk te zijn van installaties van andere brouwers." - Bram Bossuyt, medeoprichter Brouwerij Broers

Daarom kochten Ruben en Bram in 2015 een brouwinstallatie over van een andere brouwerij. Na het renoveren van de schuur achter de woning van Bram konden ze deze installatie daarin plaatsen. Brouwerij Broers kon vanaf 2016 volledig zelf haar bier brouwen in Wachtebeke!

Activiteit

Brouwerij Broers heeft 2 vaste bieren in haar assortiment. De Brughopper is een licht blond bier waarvan de naam verwijst naar de brug van Zelzate die het kanaal Gent-Terneuzen overspant. De Zwarte Ruiter is dan weer een zwaarder, donker bier waarvoor de naam werd gekozen op basis van het verhaal van een smokkelaar die zijn naam gaf aan een lokale wandelroute die langs de brouwerij loopt.

"Als bierliefhebber kijk ik altijd uit om een nieuw bier van brouwerij Broers te proeven. Na de Brughopper en Zwarte Ruiter was ik helemaal verkocht. De brouwers van brouwerij Broers experimenteren met verschillende ingrediënten en smaken. Zo onderscheiden ze zich echt van de doorsnee brouwerij." - Mathieu
Zwarte Ruiter en Brughopper

Daarnaast produceert Brouwerij Broers ook een hele resem seizoensgebonden bieren. Dit zijn meestal eenmalig gebrouwen bieren met een smaak en/of ingrediënten typisch voor het seizoen. In de loop der jaren hebben Ruben en Bram zo al meer dan 10 seizoensbieren gebrouwen. Denk bijvoorbeeld aan een zomers frambozenbier, een donker bier met lokaal geplukte braambessen, een friszuur hoppig bier of een stout met koffie van een lokale branderij.

Lokale ingrediënten

Brouwerij Broers is een lokale brouwerij en wil ook focussen op de lokale economie. De brouwerij maakt voor de productie van haar bieren daarom gebruik van ingrediënten die uit de buurt van Wachtebeke komen. Zo kiest Brouwerij Broers voor Belgische hop en fruit van plaatselijke telers. Sinds vorig jaar groeit er zelfs hop aan de achterzijde van de brouwerij, genoeg om er één keer per jaar mee te brouwen. De gerst die Ruben en Bram gebruiken voor hun bier, halen ze bij een Nederlandse mouterij niet ver over de grens die ook inzet op de lokale teelt.

"De Brughopper wist me direct te bekoren: een doordrinker, fris en een uitgesproken hoppig karakter. Een smaak die het bier van Brouwerij Broers zo uniek maakt. In 5 jaar tijd is de brouwerij uitgegroeid tot een waar begrip in onze streek." - Thomas

Nieuwsgierig of zelf brouwambities? Breng een bezoekje aan de brouwerij of brouw er je eigen bier!

Brouwerij Broers organiseert ook rondleidingen in de brouwerij, een leuke gelegenheid voor nieuwsgierige bezoekers om het verhaal van Ruben en Bram te ontdekken en te zien hoe zij gegroeid zijn van hobbybrouwers naar de eigenaars van een kleine brouwerij.

Je kan trouwens je eigen bier komen brouwen bij Brouwerij Broers. Als je al een eigen recept hebt, kan je simpelweg de ketels huren en je eigen biertje creëren. Ook op vraag van verenigingen kan Brouwerij Broers een bier brouwen.

Brouwerijfeesten

Al 2 keer organiseerden Ruben en Bram de Brouwerijfeesten in Wachtebeke. Tijdens dit 'festival' kunnen bezoekers de bieren van de brouwerij ontdekken in een gezellige sfeer. Op die manier kunnen de schoonbroers de banden aanhalen met de fans van dichtbij huis of iets verderaf.

"De Brouwerijfeesten waren al tweemaal een succes. Het is een ideale manier om onze fans te bedanken en onze brouwerij nog wat steviger op de bierkaart te zetten." - Ruben Laureys, medeoprichter Brouwerij Broers

Team

Ruben Laureys en Bram Bossuyt zijn schoonbroers en richtten Brouwerij Broers op. In 2012 volgden ze samen een cursus hobbybrouwen en een jaar later was de oprichting van hun onderneming een feit.

Brouwerij Broers groeide geleidelijk en in 2018 brouwden ze ongeveer 14.000 liter bier, goed voor zo'n 42.000 flesjes. Momenteel voeren Ruben en Bram hun brouwactiviteiten nog uit in bijberoep, maar als de huidige groei zich doorzet, willen ze zich fulltime wijden aan Brouwerij Broers.

Bram & Ruben

Klanten

De bieren van Brouwerij Broers zijn verkrijgbaar bij een 60-tal verkooppunten verspreid over heel Vlaanderen. Voor de levering van de bieren aan klanten verder van de brouwerij, die bijvoorbeeld in Antwerpen, de Kempen of Nederland gelegen zijn, werkt Brouwerij Broers samen met een distributeur. De schoonbroers nemen zelf nog een deel van de distributie voor hun rekening, voornamelijk in Oost-Vlaanderen.

"Als bar vonden wij het top dat er enkele jaren geleden een streekbier bijkwam! Vooral het verhaal van Brouwerij Broers is heel sterk, letterlijk in hun garage begonnen, dan beetje bij beetje uitgebreid en altijd met hart en ziel op zoek naar nieuwe bieren en smaken." - Marije, zaakvoerster hotel-restaurant Den Hof

Je kan natuurlijk ook rechtstreeks bij de brouwerij, eventueel na een bezoek, terecht als je een van de bieren wil kopen. Er zijn zelfs geschenkverpakkingen voorzien.

"Brouwerij Broers is niet bang om te experimenteren met speciale biertjes die lekker smaken en passen bij verschillende gerechten of als degustatie op ieder moment van het jaar." - Laurens    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Brouwerij Broers

Brouwerij Broers wil haar groeiverhaal verderzetten en is daarom op zoek naar bijkomende financiering. Eerder hielden de schoonbroers Ruben en Bram al enkele succesvolle crowdfundingcampagnes en nu kiezen ze voor de winwinlening om financiering op te halen. Concreet zoekt Brouwerij Broers 60.000 euro via winwinleningen.

In de eerste plaats wil de onderneming investeren in een bottel- en etiketteringsmachine. Nu gebeurt het bottelen en etiketteren nog manueel, maar als de brouwcapaciteit zal verhoogd worden, blijft deze werkwijze niet houdbaar.

Om de brouwcapaciteit te verhogen wil Brouwerij Broers extra tanks aankopen. Om al het geproduceerde bier én de nodige grondstoffen te bewaren, is er dan weer extra opslagruimte nodig. Met de extra financiële middelen wil Brouwerij Broers ook meer inzetten op sales & marketing en een bestelwagen aankopen om hun vloeibaar goud tot bij de klanten te brengen.

Word jij ambassadeur van dit groeiend brouwverhaal? Help Brouwerij Broers groeien met jouw investering!

Updates

7/6/19

Aanvulling informatienota Brouwerij Broers

23/4/19

Informatienota Brouwerij Broers

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form