Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Calculated Nutrition

Gent
Voeding
Reeds 37,50% voltooid
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Calculated Nutrition

is op zoek naar een totaalbedrag van

40000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Calculated Nutrition

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Calculated Nutrition

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,5%

jaarlijks rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimuminvestering

Lees het volledige investeringsvoorstel

Waarom Calculated Nutrition?

Tegenwoordig hebben mensen steeds minder tijd om te koken, laat staan om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Er wordt overal over gezondheid gepraat en geblogd, toch blijft de kennis over hoe je het beste gezond eet beperkt bij het brede publiek.

Als gevolg van de slechte eetgewoonten van de hedendaagse maatschappij kampen mensen alsmaar vaker met allergieën, overgewicht en slechte cholesterol. Hoe kunnen we daarmee omgaan? Wat moeten we vermijden? Het is niet altijd even eenvoudig…

Daarnaast wordt er ook vaker en meer eten verspild of weggegooid. De porties die je moet aankopen zijn vaak te groot en worden slecht omdat je ze niet meteen kan gebruiken.

Onze oplossing? Verse, gezonde en uitgebalanceerde kant-en-klaarmaaltijden aan huis.

Activiteit

Hoe werkt het?

Je kan onze maaltijden aankopen via onze webshop. De levering gebeurt zowel aan huis als in bepaalde crossfitcentra en gezondheids- en biowinkels.

Via de webshop kan je meteen doorklikken naar onze pagina met samengestelde maaltijden of kan je ervoor kiezen om zelf een maaltijd samen te stellen. Wil je het écht professioneel aanpakken? Dan kan je binnenkort ook een DNA-test bestellen. Aan de hand daarvan creëren wij richtlijnen voor unieke en optimale maaltijden op jouw maat.

Betalen kan met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, PayPal, overschrijving en meer.

Na het afrekenen wordt de bestelling verwerkt en ten vroegste 24u voor levering bereid. Alles wordt vers verpakt en geleverd. Door onze manier van verpakken, garanderen wij een houdbaarheid van 14 dagen zonder toevoeging van bewaarmiddelen of andere schadelijke stoffen.

Onze maaltijden 

Onze samengestelde maaltijden zijn goed voor +- 500 kcal en 500 gram. Ze hebben steeds een verhouding van 40% koolhydraten, 30% eiwitten en 30% gezonde vetten. Dit is een goede balans om gezond door het leven te gaan

Stel je zelf je maaltijd samen, dan heb je drie keuzes: “weight loss”, “weight gain” of “balanced life”. Daarbinnen kan je 100.000 keuzes maken in elke soort maaltijd; het verschil zit in de verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en groenten.

Onze maaltijden zijn trouwens 97% allergenenvrij

Hoe worden onze maaltijden bereid?

Alle ingrediënten worden gegaard op lage temperatuur en niet gebakken of gebraden, en dit voor een optimaal behoud van voedingsstoffen. Bij bakken en braden komen er kankerverwekkende stoffen vrij en bij koken verliest u vitaminen en mineralen die oplossen in water.

Onze maaltijden worden gekruid met fairtradespecerijen uit Indië, zonder zout, suiker, E-nummers of andere additieven.

Het resultaat? Maaltijden die clean zijn maar toch vol smaak zitten!

Team

Team

Wullaert Nikolai - Founder, chef

Nikolai is een gediplomeerd kok met een passie voor sport, voeding en convenience.

"Doorheen mijn opleiding heb ik in verschillende restaurants gewerkt en na het behalen van mijn diploma kok ging ik aan de slag in diverse sterrenrestaurants. Sinds jongs af aan ben ik bijna dagelijks aan het sporten en ‘mealpreppen’ geweest. Zodra ik begon door te groeien in managementfuncties zoals F&B-manager en districtmanager, had ik geen tijd meer om zowel te sporten als mijn maaltijden te maken. Ik ging op zoek naar kant-en-klaarmaaltijden die mij konden helpen."

"Na zowel nationaal als internationaal verschillende zaken te proberen, kwam ik tot de conclusie dat er altijd wel iets ontbrak… smaak, textuur, gezondheid, versheid, noem maar op. Toen ben ik beginnen nadenken: ik ben kok, ik hou van eten, gezondheid en convenience. Na een lange tijd research en testen allerhande heb ik Calculated Nutrition opgericht."

Bart Meyskens - Co-Founder

Bart is intern adviseur, vennoot en gepassioneerd serieel ondernemer. Hij buigt op twintig jaar kennis en een gigantisch netwerk, daarbovenop heeft hij elke fase van het ondernemen reeds doorlopen. Bart is een matchmaker pur sang en houdt van flat-white koffies.

 

Partners

Onze belangrijkste partners op dit moment zijn:

 • LabEcca, om onze grondstoffen te testen op voedingswaarden;
 • DNAfit, die de DNA-samples verwerken;
 • Pro-Egg voor onze gluten- en lactosevrije pudding;
 • Crossfit Blue Fenix als eerste crossfitbox;
 • Tervo gezondheidswinkel als eerste retailwinkel(keten);
 • Leander Personal Training.

Klanten

Onze klanten

Onze klanten zijn zeer divers: wij leveren aan families met meerdere kinderen, topsporters, recreatieve sporters, mensen met allergieën, alleenstaanden, ouderen & bejaarden, mensen met beperkingen, zakenmensen en meer.

Wat zeggen onze klanten?

 “We hebben vandaag de eerste maaltijd gegeten en in tegenstelling tot andere bedrijven waar we al eens maaltijden van bestellen, zijn de maaltijden van Calculated Nutrition fantastisch! Enorm gemakkelijk voor mij als topsporter, deze uitgebalanceerde en gezonde maaltijden. Ik kan me volop focussen op trainingen en herstel.” - Githa Michiels, Olympisch atleet BMX
“Als diabeet moeten wij thuis altijd opletten hoeveel koolhydraten en suikers ik binnenkrijg bij mijn maaltijden. Door het feit dat jullie maaltijden uitgebalanceerd zijn, hoef ik mij hier geen zorgen over te maken. Als kers op de taart is mijn vrouw lactose-intolerant, waar wij zeker geen rekening meer mee hoeven te houden aangezien al jullie maaltijden lactosevrij zijn!” - Gilbert, diabetespatiënt

De ideale klant

Ideale klant B2C

Onze ideale B2C-klant is iemand die bezig is met zijn gezondheid. Deze persoon wil gezond zijn, gemak in zijn leven brengen en zo veel mogelijk tijd hebben voor sociaal contact, sporten of werk. Met andere woorden: iemand die zo weinig mogelijk tijd wil verliezen.

Deze klant zal zich ook opstellen als ambassadeur en ons concept door mond-tot-mondreclame delen met kennissen en sociale media.

Ideale klant B2B

Onze ideale B2B-klant is een bedrijf, fitnessclub, crossfitzaal of gezondheidswinkel waar de maaltijden in een displayfrigo of automaat van Calculated Nutrition worden aangeboden. Kortom, in een omgeving die gezondheid stimuleert.

Wat is ons verdienmodel aan onze klanten?

Aangezien wij de maaltijden zelf produceren, ligt het verdienmodel in een marge op de maaltijden of andere producten die wij verkopen.

 

Pers

Investeer mee in

Calculated Nutrition

Waar investeert u in?

In een jonge, dynamische onderneming met de ambitie om mensen bij te staan op weg naar een gezonder leven.

Hoeveel financiering zoeken we?

Voor de beoogde groeidoelstellingen is de onderneming op zoek naar een totale financiering van €150.000, door een combinatie van eigen middelen en winwinleningen, aangevuld met bancaire en/of overheidsfinanciering. De bank is reeds bereid om een gedeelte te financieren.

Calculated Nutrition is nu op zoek naar een bijkomende €40.000 via winwinleningen.

Waarvoor zullen wij dit geld gebruiken? 

Met deze financiering zullen wij eerst en vooral onze productie verhuizen naar het centrum van Gent. Op deze locatie ligt onze huurlast lager en kunnen wij extra inkomstenstromen verkrijgen door middel van samenwerkingen met Deliveroo, Cargo Velo & Uber Eats.

Daarnaast zullen wij een aantal machines, diensten en producten aankopen om een deel van onze processen te automatiseren. 

We willen graag investeren in: 

 • Een verpakkingsmachine om het verpakken efficiënter te laten verlopen;
 • Apicbase, als kitchenmanagement- & marketingtool;
 • Optimalisatie van de website met oog op automatisering;
 • Het kickstarten van de digitale marketing in 2018;
 • Een bestelwagen om beter in te kunnen spelen op sales en extra leveringen te voorzien voor B2B-klanten doorheen de Benelux. 

Door ons te helpen, investeer je in een gezondere toekomst voor iedereen.

Als ambassadeur van Calculated Nutrition mag je uiteraard ook nog heel wat verwachten!

Bij lancering van nieuwe producten krijg je als eerste de kans om te proeven en je mening en inzichten te delen met ons. Elk kwartaal bezorgen wij algemene inzichten over de evolutie van onze initiatieven en delen we ook ons actieplan voor de komende maanden.

Als laatste krijg je ook meer inzicht in ons productieproces en kan je altijd op bezoek komen voor een vlotte babbel.

Overtuigd? Stuur ons een mailtje om de mogelijkheden te bespreken!

Updates

23/4/19

Calculated Nutrition lanceert haar nieuwe site

Calculated Nutrition heeft een nieuwe site! Wij vinden 'm alvast modern én gebruiksvriendelijk.
Bekijk de nieuwe site via deze link.

23/4/19

Calculated Nutrition verhuist!

Calculated Nutrition is aan het verhuizen! Na de overname van een horecapand verplaatst de onderneming zijn productie naar het centrum van Gent.

"Door de verhuis naar de studentenbuurt kunnen we een heel nieuwe markt bereiken. Vanaf begin september zal ons pand in de Sint-Pietersnieuwstraat onze uitvalsbasis zijn." - Nikolai Wullaert, zaakvoerder Calculated Nutrition

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Grondige selectie van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst