Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Sint-Niklaas
Classic cars

California Dream

Het verhaal achter California Dream begon toen Thibaut De Decker zo'n 7 jaar geleden zijn eerste oldtimer in de VS kocht, hem naar België bracht en met winst kon doorverkopen. Met zijn onderneming California Dream importeert hij vandaag classic cars naar België en verkoopt ze aan auto-enthousiastelingen. Klanten kunnen kiezen voor een model uit de stock of kunnen ook de opdracht geven om op zoek te gaan naar hun specifieke droomwagen. Om verder te investeren in oldtimers en infrastructuur is California Dream op zoek naar financiering. Ontdek hier hoe jij kan investeren in de groeiplannen van een jonge ondernemer met een passie voor oude wagens!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

California Dream

is op zoek naar een totaalbedrag van

125000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€62.500

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

California Dream

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€62.500

reeds opgehaald

Te laat!

California Dream

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Onderneming die sinds 2017 tientallen classic cars naar België importeerde
- Zowel wagens uit stock te koop als via de on-demand service
- Zaakvoerder met een enorme passie voor en expertise in oldtimers: industrieel ingenieur in Automotive Engineering, momenteel Parts Product Manager bij D'Ieteren
- Op zoek naar €125.000 aan winwinleningen en €125.000 bij de bank voor investeringen in auto's en infrastructuur

Waarom California Dream?

Zo'n 7 jaar geleden kocht Thibaut De Decker zijn eerste oldtimer uit Amerika. Er was wat restauratiewerk aan, maar uiteindelijk kon Thibaut zijn auto showen op verschillende oldtimerevents. Meer zelfs, hij kon de auto doorverkopen met winst.

Thibaut stelde na enkele van deze successen vast dat deze werkwijze potentieel had voor een onderneming. Daarom startte hij in 2017 met California Dream, waarmee hij oldtimers in de VS of in Europa aankoopt, deze naar België transporteert en verkoopt aan auto-enthousiastelingen of mensen die de classic cars zien als een investering.

Activiteit

California Dream importeert oldtimers naar België. Dit doet de onderneming enerzijds door een stock van oldtimers aan te leggen. Potentiële kopers kunnen de stockwagens komen bekijken, er een testrit mee maken en als de wagen hen bevalt, kunnen ze hem uiteraard ook kopen.

Als de wagens in voorraad niet voldoen aan de wensen van de klant, bijvoorbeeld door een verkeerde kleur of een ander bouwjaar, dan gaat California Dream verder waar veel andere oldtimerbedrijven stoppen: de onderneming heeft ook een on demand-service. Veel auto-enthousiastelingen hebben namelijk een specifieke droomwagen in gedachten en komen naar California Dream met de vraag om deze voor hen te zoeken. Thibaut gaat samen met zijn contacten in de VS op zoek naar auto's die in aanmerking komen en stelt een top-3 op met de klant.

Jaguar E-Type (1969)

Als een van de wagens de klant bevalt, laat Thibaut de auto grondig inspecteren door een van zijn contacten of door een externe partij. Op basis van het rapport beslist Thibaut samen met de klant om de wagen al dan niet te kopen. Is de beslissing positief, dan regelt California Dream de aankoop, het transport en de administratie voor de douane. Vervolgens wordt de auto door California Dream nog eens grondig nagekeken en gaan ze ermee naar de keuring. De klant moet vervolgens alleen nog zijn verzekering regelen en hij kan gaan cruisen!

"De oldtimermarkt is een competitieve markt. Daarom kiezen we alleen voor de beste wagens. Een grondige research en inspectie van de potentiële wagens zijn dan ook cruciaal in het aankoopproces. Met de combinatie van de on demand-auto's en de mogelijkheid tot aankoop uit onze stock bieden we onze klanten een brede service." - Thibaut De Decker, oprichter California Dream
Chevrolet C20 Custom Deluxe (1977)

Team

Dat Thibaut De Decker een passie heeft voor auto's, is een understatement. Ondanks zijn jonge leeftijd krijgt hij regelmatig complimenten over zijn kennis van de oldtimermarkt en van de auto's zelf. Thibaut behaalde een diploma als industrieel ingenieur in Automotive Engineering en werkt momenteel als Parts Product Manager bij auto-importeur D'Ieteren.

Thibaut De Decker

Thibaut volgde al een BRYO-traject bij VOKA om zijn netwerk en kennis over het ondernemerschap uit te breiden. Hij is momenteel de enige zaakvoerder van California Dream, maar hij heeft wel al een stevig netwerk uitgebouwd in de autosector. Met onder meer goede contacten in Californië kan hij rekenen op correcte adviezen voor de aankoop van kwaliteitsvolle wagens.

Klanten

Er zijn twee types klanten bij California Dream: liefhebbers die een oldtimer kopen met het hart en liefhebbers die een oldtimer kopen met het hoofd. Bij de eerste doelgroep gaat het meestal om mensen die een bepaalde droomwagen in gedachten hebben en dus voor de on demand-service kiezen. Aangezien het gaat om mensen die een wagen kopen met hun hart, is de toekomstige waarde van minder groot belang. Dit laatste is wel belangrijk voor investeerders; zij kopen voornamelijk een oldtimer omwille van de herverkoopwaarde.

"Door onze uitstekende kennis van oldtimers en door het feit dat we de lat zo hoog leggen voor de oldtimers die we aankopen, proberen we de kansen op een goede herverkoopwaarde te verhogen. Ondertussen vond al een 20-tal classic cars een nieuwe eigenaar via California Dream." - Thibaut De Decker, oprichter California Dream
Ford Mustang Fastback (1965)

De markt van de oldtimers blijkt een stevig potentieel te hebben. Zo zijn er zo'n 180.000 voertuigen in België die ouder zijn dan 25 jaar. Uit cijfers blijkt ook dat een gemiddelde klassieke auto de afgelopen 2 jaar met zo'n 6% in waarde is gestegen. Uiteraard is de precieze herverkoopwaarde sterk afhankelijk van de populariteit van het model, het bouwjaar en de staat van de wagen. Om een hogere kans op meerwaarde te bieden aan haar klanten houdt California Dream continu de oldtimermarkt in de gaten.

"Bij California Dream gaan ze echt een stap verder voor hun klanten. Ze waren erg behulpzaam bij de registratie en de auto is fantastisch!" - Anders

Mond-aan-mondreclame en events zijn twee belangrijke kanalen voor California Dream. Vooral events zijn heel handig om snel aan zichtbaarheid te winnen. Daarom zal California Dream aanwezig zijn op Interclassics, een grote beurs voor classic cars in Brussel.

"Ik zocht een Amerikaanse oldtimer maar wist niet goed welk model. Thibaut kwam met een Chevrolet Nova als voorstel. In perfecte staat, uitzonderlijk mooie kleur, ik was direct verkocht! Thibaut wist zonder veel uitleg van mij de perfecte oldtimer uit te zoeken. Ondertussen heb ik zelfs al een tweede oldtimer gekocht bij Thibaut!" - Jurgen
"Twee van onze belangrijkste punten zijn kwaliteit en geruststelling: bij het aankopen van een oude auto moet je op heel wat zaken letten. Daarom leggen we de nadruk op grondige inspecties vóór we een auto aankopen voor een klant. Daarnaast kunnen klanten rekenen op een hele ontzorging; we nemen alle rompslomp qua transport en administratie op ons." - Thibaut De Decker, oprichter California Dream    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

California Dream

"Door de wagens te moeten voorfinancieren is er een soort stop & go in onze cashflow: we kopen wagens aan en moeten wachten tot de verkoop tot we nieuwe kunnen aankopen. Door financiering op te halen zullen we een diverser aanbod hebben, waardoor onze cashflow verbetert en we sneller kunnen groeien." - Thibaut De Decker, oprichter California Dream

California Dream heeft de ambitie om nog meer auto-enthousiastelingen en investeerders dichter bij hun droomwagen te brengen. Daarom is de onderneming een financieringszoektocht gestart. Via de winwinlening wil California Dream €125.000 ophalen, aan te vullen met een banklening van €125.000.

Met de op te halen financiering wil California Dream investeren in de aankoop van wagens en een klein deel in infrastructuur. Met de opgehaalde financiering zal Thibaut zijn aanbod uitbreiden door niet alleen in de VS maar ook in Europa op zoek te gaan naar classic cars. Vooral op de Italiaanse markt hoopt hij enkele goede oldtimers te vinden.

Investeer jij mee in een onderneming die haar klanten een combinatie van on demand-service en oldtimers in stock biedt en die gerund wordt door een ondernemer met een passie voor en een indrukwekkende expertise over oldtimers? Neem dan snel contact op om jouw investering te bespreken!

Updates

31/10/19

Informatienota California Dream

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form