Investeringsproject
Winwinlening
Limburg
Ham
Bouw

Cooperio

Cooperio is al enkele jaren importeur en verdeler van dakmembranen en dak- en gevelisolatie. De onderneming heeft zelfs een eigen gepatenteerd gevelisolatiesysteem in haar gamma. Sinds vorig jaar zijn de BorjaJET keramische pannen van de Spaanse fabrikant Tejas Borja het paradepaardje van Cooperio. Deze pannen wonnen al een prestigieuze internationale designprijs en heel wat architecten zijn enthousiast over de mogelijkheden van deze pannen, waarmee zowat elke look voor je dak of gevel mogelijk wordt. Ondertussen verdeelt Cooperio de BorjaJET-pannen in België, Nederland, Duitsland en Polen. Ontdek hier de verdere groeiplannen van deze ambitieuze onderneming!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Cooperio

is op zoek naar een totaalbedrag van

100000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€10.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Cooperio

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€10.000

reeds opgehaald

Te laat!

Cooperio

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

20,7%

totaal bruto rendement

4,5%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

€50.000

maximale investering

Waarom Cooperio?

Cooperio is al enkele jaren actief in de dak- en gevelsector als exclusieve importeur en verdeler van dakmembranen van ExtruBit en dak- en gevelisolatie van Isotherm. Naast de distributie staat het bedrijf mee in voor de optimalisatie en ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten. Zo ontwikkelde Cooperio onder meer het Isotherm MURO-paneel, een door Cooperio gepatenteerd gevelisolatiesysteem dat het Isotherm-gamma compleet maakt.

Eind 2017 trok Cooperio met Isotherm de aandacht van Tejas Borja, een Spaanse fabrikant van keramische pannen voor daken en gevels. De toenmalige intentie om samen te werken is na iets meer dan een jaar uitgegroeid tot een solide partnership. Zo verdeelt Tejas Borja vandaag het dakisolatiesysteem als private labelBorjaTherm”. Cooperio staat in omgekeerde zin in voor de exclusieve verdeling van Tejas Borja in België, Nederland, Duitsland en Polen.

Tejas Borja is een gevestigde waarde in de markt van de keramische pannen. Met 120 jaar ervaring, een afzetmarkt in 65 landen wereldwijd en een productievolume van 30.000 m² per dag is dit een zeer ervaren en solide partner.
Loop mee op de stand van Tejas Borja op Cevisama, een internationale beurs voor keramische tegels

Activiteit

Cooperio houdt zich in hoofdzaak bezig met de marketing, sales, logistiek en technische ondersteuning voor de producten die het aanbiedt. Daarnaast speelt het bedrijf een belangrijke, actieve rol in het onderzoek en de verdere ontwikkeling van haar producten.

Eind 2018 lanceerde Tejas Borja haar innovatieve gamma BorjaJET keramische pannen voor dak- en geveltoepassingen op de Belgische en Nederlandse markt. Dankzij een unieke inkjetprinttechniek is de fabrikant in staat om keramische pannen eender welke look mee te geven. De resultaten zijn verbluffend: keramische pannen die er uitzien als hout, marmer, natuursteen, natuurleien en zelfs koper behoren voortaan tot de mogelijkheden.

Het innovatieve, revolutionaire design leverde BorjaJET de Red Dot Award 2019 op, een prestigieuze, internationale designprijs.

De marktintroductie is dan ook niet onopgemerkt gebleven: in amper enkele maanden heeft Cooperio voor BorjaJET in België en Nederland een netwerk van meer dan 50 verkooppunten uitgebouwd. Een netwerk dat maandelijks groeit. De sterke interesse van verdelers, architecten en professionelen in BorjaJET dwingt Cooperio om de focus van haar sales- en marketingactiviteiten te richten op de markt van keramische daken en gevels.

"Cooperio heeft zich in geen tijd ontpopt tot strategische partner voor heel Noord-Europa. De inzet en gedrevenheid van Cooperio werkt inspirerend over de landsgrenzen heen en vertaalt zich vandaag reeds in een mooi resultaat. De basis is gelegd en wij kijken ernaar uit om de komende jaren de markt samen verder uit te bouwen. De verwachtingen zijn groot, zéér groot." - Andrés Ferrando Altabella, Export Area Manager Tejas Borja

In tegenstelling tot wat hun look doet vermoeden, zijn BorjaJET-pannen niet duur. Wel integendeel: voor gevelbekleding zijn deze exclusieve keramische pannen zelfs een goedkoop alternatief ten opzichte van de meeste afwerkingsmaterialen. BorjaJET zorgt ervoor dat daken en gevels snel, efficiënt én betaalbaar kunnen worden afgewerkt.

“Tejas Borja zet naast design ook maximaal in op kwaliteit. De pannen onderscheiden zich onder meer door hun zuiverheid, extreem lage vochtopname, licht gewicht, strakke vormgeving, sterkte en duurzaamheid.” - Tom Breugelmans, co-oprichter Cooperio
Bekijk de vele mogelijkheden van de BorjaJET-pannen

Team

De founders van Cooperio zijn met z'n drieën: de broers Tom en Koen Breugelmans en Sacha Lens. Als CEO houdt Tom zich bezig met het algemene management van de onderneming en het logistieke aspect. Zijn technische kennis en ervaring als bouwkundig ingenieur zet hij in voor de begeleiding van projecten en ondersteuning van de sales.

Koen is verantwoordelijk voor alle technische en praktische zaken. Hij staat onder meer in voor de technische ondersteuning en het geven van opleiding aan professionele klanten. Hij gebruikt zijn jarenlange praktijkervaring voor de research & development van het productgamma. Zo bedacht en ontwikkelde hij het Isotherm MURO-systeem waarmee gevels extra snel en efficiënt geïsoleerd kunnen worden.

Sacha Lens ten slotte focust zich volledig op de marketing en sales van de onderneming. Hij organiseert en coördineert alle nationale en internationale marketingactiviteiten. Daarnaast begeleidt hij het internationale salesteam. Hij organiseert de verkoopomgeving en bouwt samen met de sales het verkoopnetwerk uit.

Koen, Tom & Sacha

Naast de 3 founders bestaat het team uit salesprofielen en technische ingenieurs, al dan niet freelance. In elk land waarin Cooperio actief is, heeft de onderneming een team van medewerkers die de bedrijfsactiviteiten regionaal behartigen.

Klanten

Cooperio verkoopt haar producten niet rechtstreeks aan installateurs maar via de professionele bouwhandel. Met BorjaJET richt Cooperio zich vandaag voornamelijk naar architecten/voorschrijvers, bouwbedrijven en installateurs. Waar voorschrijvers normaal gezien de moeilijkst bereikbare doelgroep is, blijken architecten voor BorjaJET integendeel de meest geïnteresseerde partij. Het merendeel van de bezoeken is dan ook gericht naar architecten om hen de BorjaJET-pannen te laten ontdekken.

"Het unieke formaat, de structuur en de afwerking bezorgen architecten en bouwheren een heel nieuwe dimensie van afwerkingsmogelijkheden voor daken en gevels. Wij worden door architecten spontaan uitgenodigd om onze pannen te komen tonen. En de reacties zijn overweldigend! Zelfs de meest sceptische architecten zijn verbluft door het design en nog meer wanneer ze de prijs horen. We noemen het een betaalbare niche." - Sacha Lens, co-oprichter Cooperio
Gevelafwerking met BorjaJET-pannen met koperlook

Installateurs en eindklanten bereikt Cooperio via haar marketing en verdelernetwerk. Voor beiden heeft BorjaJET voordelen. De eindklant heeft eindelijk een product waarmee hij zijn/haar dak of gevel een unieke look kan geven tegen een betaalbare prijs. De installateur kan zich met BorjaJET dan weer onderscheiden ten opzichte van zijn collega’s en mooie, unieke referenties realiseren.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Cooperio

Waar de werkregio van Cooperio zich tot een jaar geleden nog beperkte tot Vlaanderen en een klein deel van de Poolse markt, bouwt het vandaag met Tejas Borja de markt uit in België, Nederland, Duitsland en Polen. Tegen 2020 komen Denemarken en Noorwegen daar nog bij. Door de belangrijke uitbreiding van haar productgamma en werkregio kent Cooperio sinds enkele maanden een snelle groei.

Om deze groeispurt te ondersteunen zoekt Cooperio financiering. De onderneming haalde eerder al een bedrag van 20.000 euro binnen via winwinleningen en zoekt nu 100.000 euro via de winwinlening om verder te groeien.

Cooperio wil de bijkomende financiering gebruiken om haar sales- en marketingactiviteiten in de diverse regio’s verder uit te bouwen. Concrete investeringen die Cooperio hiervoor plant zijn een uitbreiding van het aantal agenten, beursdeelnames, publicaties in vaktijdschriften,...

"BorjaJET is een designproduct dat een specifieke, gerichte aanpak vereist. Vandaag slagen we er met Cooperio al in een groot deel van de doelgroep in België en Nederland te bereiken. Extra financiering moet het mogelijk maken om onze doorgedreven marketing- en salesstrategie in de nieuwe regio’s door te trekken. - Sacha Lens, co-founder Cooperio

Investeer jij mee in een snelgroeiende onderneming die met de meest innovatieve en revolutionaire keramische pannen de (ver)bouwsector wil blijven verbazen? Investeer jij mee in een product dat als geen ander op de gevelmarkt esthetiek, duurzaamheid en prijs-kwaliteit verhouding weet te combineren? Neem dan snel contact met ons op!

Updates

31/5/19

Informatienota Cooperio

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form