Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Maldegem
Domotica

Crea Domotics

Toen domoticabedrijf Crea Domotics gevraagd werd om de woning van iemand die een ongeluk had gehad aan te passen, stelde zaakvoerder Charly Vanlatum vast dat domotica-oplossingen meer konden doen dan wat de zorgsector op dat moment kon aanbieden. Daarom begon Crea Domotics te onderzoeken hoe ze haar oplossingen kon afstemmen op de zorgsector. Het resultaat? CreaClics, een state-of-the-artdomoticaproduct dat het leven van zorgbehoevenden én zorgverstrekkers vergemakkelijkt. Ontdek hier hoe jij kan investeren in deze hoogstaande technologie!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Crea Domotics

is op zoek naar een totaalbedrag van

100000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€35.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Crea Domotics

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€35.000

reeds opgehaald

Te laat!

Crea Domotics

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Crea Domotics?

Crea Domotics begon oorspronkelijk als elektriciteitsbedrijf: Charly Vanlatum startte bijna 30 jaar geleden als elektricien met een eigen zaak. Maar enkele jaren later begon Charly zich meer en meer toe te leggen op domotica, waarmee basisfunctionaliteiten in een woning, zoals het openen en sluiten van de gordijnen of het bedienen van de verwarmingsinstallatie, kunnen geautomatiseerd worden. Ondertussen is Crea Domotics gespecialiseerd in KNX domotica-oplossingen voor woningen.

Maar toen Crea Domotics werd gevraagd om een woning aan te passen van iemand die een ongeluk had gehad, kwam Charly tot een inzicht:

"Ik stelde vast dat wij met onze domotica-oplossingen veel meer konden doen dan wat de zorgsector op dat moment kon aanbieden. Daarom zijn we gaan onderzoeken hoe we onze domotica konden afstemmen op de zorg." - Charly Vanlatum, CEO Crea Domotics

Het resultaat van dat onderzoek heet CreaClics. Dit is een oplossing voor zorgbehoevenden die ervoor zorgt dat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen. CreaClics maakt het namelijk mogelijk om heel wat handelingen in de woning te automatiseren.

Een demoruimte van CreaClics

Activiteit

Crea Domotics is een expert in het installeren van domotica-oplossingen in woningen. De mogelijkheden hiervan zijn tegenwoordig enorm: van slimme alarmsystemen over de automatisatie van poorten tot de bediening vanop afstand van de gordijnen, de verwarming, de verlichting, audio-video toepassingen,...

Maar de laatste jaren is Crea Domotics uitgegroeid tot een expert in domotica voor zorgbehoevenden. Met het product CreaClics kunnen zij zelfstandig thuis blijven wonen, wat hen heel wat kosten en tijd kan besparen.

"CreaClics is een state-of-the-art domoticaproduct. De bediening kan via spraak of aanraking op een tablet gebeuren. De mogelijkheden zijn enorm, maar we koppelen dit wel aan het gemak van de gebruiker: die kan alles via CreaClics zelf bedienen." - Charly Vanlatum, CEO Crea Domotics

Om tot CreaClics te komen deed Crea Domotics de nodige research en tests. Zo bouwde de onderneming een demoruimte in het UZ Gent en ook een patiëntenkamer in een Oostends ziekenhuis werd uitgerust met de technologie. In het Zorglab van Vives, dat zich bezighoudt met technologie in de zorgsector, is CreaClics het hart van de installatie. In Landen heeft Crea Domotics voor vzw Bindkracht een volledige woning ingericht. Daar verblijven kinderen met een beperking en epilepsie. Heel wat nuttige tests dus om te komen tot het product dat CreaClics vandaag is.

"Bij nieuwbouwprojecten is de installatie van CreaClics erg eenvoudig, bij renovatiewerken komt er geen kap- of breekwerk aan te pas. Na de nodige tests en demo's zijn we nu klaar om CreaClics op grotere schaal op de markt te brengen en bij klanten te implementeren." - Charly Vanlatum, CEO Crea Domotics

Team

Charly Vanlatum is de oprichter en CEO van Crea Domotics. Oorspronkelijk startte hij als elektricien, maar doorheen de jaren legde hij zich toe op domotica en specialiseerde hij zich in domotica voor de zorgsector. Vandaag houdt Charly zich bezig met de sales van Crea Domotics.

Benjamin Van Deynse is vennoot bij Crea Domotics. Met zijn technologische achtergrond is hij verantwoordelijk voor de technische zaken bij Crea Domotics. De derde vennoot is Didier Van Speybroeck, die de financiële kant voor zijn rekening neemt.

Benjamin, Charly en Didier

Crea Domotics heeft 2 programmeurs in dienst, die instaan voor het verder ontwikkelen van CreaClics. Daarnaast is er nog iemand die verantwoordelijk is voor de boekhouding, iemand die offertes opmaakt en 4 installateurs.

"We geloven echt in het potentieel van CreaClics. We investeren dan ook een deel van de winst uit onze gewone domotica-activiteiten in de verdere ontwikkeling van CreaClics." - Didier Van Speybroeck, CFO Crea Domotics

Klanten

Domotica is tegenwoordig geen luxeproduct meer dat je alleen ziet in gigantische villa's. Met haar domotica-oplossingen spreekt Crea Domotics dan ook klanten aan die hun woning willen moderniseren. Hierbij staat de onderneming voor een kwaliteitsvolle en snelle service die maar "one touch away" is.

Met CreaClics wil Crea Domotics een verschil maken voor de zorgsector: dit product maakt zowel het leven van zorgbehoevenden als dat van zorgverstrekkers een pak eenvoudiger. Mensen die ouder of ziek worden of een ongeval hebben, willen zo comfortabel mogelijk verder leven, en vaak willen ze dit in hun eigen woning. Met CreaClics wil Crea Domotics deze wens om langer thuis te wonen mogelijk maken.

In totaal realiseerde Crea Domotics 24 projecten in 2017, terwijl dat er in 2018 al 34 waren.

Crea Domotics startte met het bekendmaken van CreaClics in 2014. Ondertussen is het product dan ook al goed gekend bij woonzorgcentra, onder meer door het inrichten van enkele demoruimtes. Door het uitvoerig testen en aanpassen van het product staat het nu op punt. Crea Domotics verkocht CreaClics al aan particulieren en aan woonzorgcentra, nu is het een kwestie van de schaal te vergroten.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Crea Domotics

Crea Domotics heeft er haar missie van gemaakt om de zorgsector te veranderen. Om CreaClics nog gebruiksvriendelijker te maken wil de onderneming het product verder ontwikkelen naar een plug-and-play-systeem. Nu zijn er namelijk nog veel programmeeruren nodig voor het implementeren van het product, maar Crea Domotics wil CreaClics laten evolueren naar een systeem waarbij je een box in het stopcontact steekt en je aan de slag kan.

Om de ontwikkelkosten te betalen om deze switch naar een hardwareplatform mogelijk te maken is Crea Domotics op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming 100.000 euro via winwinleningen.

Eerder haalde Crea Domotics een subsidie binnen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Via dit kanaal haalde de onderneming 216.000 euro op, een bewijs dat CreaClics echt wel een innovatief product is.

Investeer jij mee in technologie die een enorm verschil kan maken voor de zorgsector? Grijp je kans om te investeren in Crea Domotics!

Updates

6/8/19

Aanvulling informatienota Crea Domotics

7/6/19

Informatienota Crea Domotics

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form