Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
Fitness

Crossfit Gent

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Crossfit Gent

is op zoek naar een totaalbedrag van

40000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€40.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Crossfit Gent

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€40.000

reeds opgehaald

Te laat!

Crossfit Gent

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Mensen die naar een gewone fitnesszaak gaan, vinden soms moeilijk de motivatie om regelmatig een work-out te doen en dit op lange termijn vol te houden. Het individuele aspect van fitnessen slaat niet bij iedereen aan en daarom vinden veel fitnessers het moeilijk om zich op te laden voor een training. Velen van hen haken dan ook na enkele maanden af.

Dat is de ontstaansreden van Crossfit. Dit fitnessconcept dat fysieke training, kracht en gymnastiek combineert, stapt af van het individuele aspect van traditionele fitness. Crossfit maakt van fitnessen een groepsgebeuren; door de trainingen in groep af te werken ontstaat een echte community van Crossfitters.

Het concept komt oorspronkelijk uit Amerika maar heeft intussen al een indrukwekkende internationale groei gerealiseerd. Crossfit is de snelst groeiende fitnessketen ter wereld, met meer dan 10.000 Crossfit-zaken verspreid over meer dan 140 landen.

In Gent was Dimitri Deboel de eerste om een Crossfit te openen. Hij botste in 2011 op het concept in een boek, raakte erdoor gefascineerd en startte uiteindelijk in 2012 zijn eigen Crossfit-zaak, een zogenaamde box.

“Crossfit is echt anders dan gewone fitness. In onze box willen we mensen samen zien trainen en niet individueel aan een toestel.” - Dimitri Deboel, zaakvoerder Crossfit Gent

Activiteit

Crossfit is een mix van oefeningen die werken op fysieke training, gymnastiek en kracht. Een van de belangrijkste aspecten is dat dit in groep gebeurt. Op die manier ontstaat een sfeer die te vergelijken is met die van een sportclub. Daar ligt het grote verschil met gewone fitness, die zich doorgaans focust op individuele oefeningen.

De Gentse Crossfit-community sport ook buiten!
En die Crossfit-community hangt echt wel sterk aan elkaar: er ontstaan veel vriendschappen bij Crossfit Gent en zelfs een koppels dat intussen getrouwd is!

Toegankelijke en gevarieerde sessies

De sessies bij Crossfit Gent nemen een uur in beslag. Op voorhand wordt een programma opgesteld zodat de leden een zicht krijgen op de oefeningen die ze die week zullen doen.

Een grote troef van Crossfit is de toegankelijkheid. De coaches van Crossfit Gent geven heel wat uitleg over de oefeningen en begeleiden de leden hierbij. Ze bouwen telkens langzaamaan op zodat elk lid het gevoel krijgt dat hij/zij baat heeft bij de oefeningen, ook als hij/zij wat minder sportief is.

De coaches zorgen voor een brede aanpak: ze geven de leden niet alleen uitleg over de oefeningen, maar ook over de juiste voeding voor sporters en het engagement onder de Crossfit-community. Dit alles om van de leden zo gezond mogelijke mensen te maken.

“Crossfit bestaat uit gevarieerde, functionele bewegingen die met hoge intensiteit uitgevoerd worden. Deze bewegingen combineren de beste aspecten van gymnastiek, gewichtheffen, lopen, roeien en meer. Dit zijn de kernbewegingen uit het leven.” – Greg Glassman, CEO Crossfit


Crossfit kan zowel recreatief als competitief beoefend worden

Naast de work-outs in groep is er ook een competitief aspect aan Crossfit. En ook hier blijkt het toegankelijke karakter van Crossfit: iedereen kan zich inschrijven voor The Open en bij goede resultaten doorstoten naar de regionale kampioenschappen. Op basis van de prestaties in deze regionale kampioenschappen wordt het misschien wel mogelijk om deel te nemen aan de Crossfit Games, het 'WK van Crossfit'.

Crossfit Gent speelt actief in op dit competitieve aspect. Onlangs organiseerde de Gentse Crossfit zelf de eerste wedstrijd voor Crossfitters in Gent, de 'Ghent Throwdown'. Er waren zo'n 90 atleten uit België, Nederland en Frankrijk.

De competitie van Ghent Throwdown

De Crossfit-community was niet alleen talrijk aanwezig om te sporten, maar ook om te supporteren. Het was dus zeker een geslaagd event! Crossfit Gent zal dan ook een tweede editie organiseren van de Throwdown, en dit in de Topsporthal Vlaanderen in Gent, een locatie om u tegen te zeggen!

Ook hier blijkt het community-gevoel onder de Crossfitters: veel leden van Crossfit Gent hielpen vrijwillig mee bij de organisatie van deze wedstrijd.

Team

Dimitri coacht een Crossfit-lid

Crossfit Gent werd opgericht door Dimitri Deboel. Hij is altijd al een sportieveling geweest: Dimitri begon te rolschaatsen toen hij 3 was en deed dit als topsporter tot zijn 25e. Hij haalde een hoog niveau in deze discipline, met meerdere titels op het BK rolschaatsen en skeeleren, brons op het EK voor junioren en daarbovenop nog een titel als Belgisch kampioen langebaanschaatsen.

Op zijn 25e begon Dimitri te studeren: hij werkte een opleiding Sportmanagement af en studeerde ook Sportmarketing en Ondernemen in Amsterdam. Hij wilde zich nog meer bijscholen en studeerde Sports & Business in Atlanta, waar hij sportevenementen leerde organiseren, om vervolgens zijn eindstage en afstudeerproject in Mexico te doen. Daarna werkte hij daar 3 jaar voor de sportdienst van de overheid.

“Ik besefte al op jonge leeftijd dat ik wil doen wat ik graag doe. Ik krijg energie uit sporten en uit mijn eigen motivatie om dit naar een hoger niveau te tillen.” – Dimitri Deboel, zaakvoerder Crossfit

Met deze sport- en ondernemersopleidingen en de fascinatie voor Crossfit via een boek was de puzzel gelegd: Dimitri begon in de sportzaal van een school in Gent wat te trainen met anderen. Dit was echter nog niet met de bedoeling een eigen Crossfit-box te openen. De populariteit van Dimitri’s trainingen nam echter steeds toe en op den duur was hij genoodzaakt om een eigen pand te zoeken. Op die manier startte Dimitri de eerste Crossfit in Gent in 2012. Om van de box een goede sportomgeving te maken werkte het team vooral aan het creëren van de juiste sfeer binnen de community samen met kwalitatief coachen.

Naast Dimitri zijn er 2 vaste coaches in dienst: Bregt Depuydt en Jonas Buysse. Zij geven net als Dimitri Crossfit-sessies. Daarnaast werkt Crossfit Gent met 5 freelancers die enkele uren per week een work-out komen geven.

Coaches Jonas en Bregt
“De coaches vormen de basis van onze community. We versterken elkaar en zijn een team zonder hiërarchie. We vinden het belangrijk om elkaar te ondersteunen op alle vlakken zodat we als 1 team altijd sterk kunnen blijven. Door regelmatig samen te trainen doen we automatisch aan teambuilding.” – Dimitri Deboel, zaakvoerder Crossfit Gent
De freelance coaches Louis, Kevin,
Thibault, Robin & Dries

Interessante partnerships in de maak

Crossfit Gent heeft ondertussen al enkele interessante contacten. Zo sponsorde Eleiko, een producent van high-end gewichten en gewichtstangen en daarmee het toonaangevende merk binnen het gewichtheffen, de wedstrijd die Crossfit Gent onlangs organiseerde.

Eleiko wil van de nieuwe locatie haar flagship box in België maken. De coaches van Crossfit Gent zullen bovendien opleidingen van Eleiko krijgen, wat een echte kwaliteitsverhoging betekent van de Crossfit-sessies die ze geven. Eleiko is ook van plan om evenementen te organiseren in de box van Crossfit Gent.


Klanten

Bij Crossfit Gent spreken ze niet over klanten, maar over leden. Het team hamert dan ook op een sterk persoonlijk contact met de mensen die in de box komen sporten door ook buiten de lessen met hen te praten. Crossfit Gent mikt vooral op 20- tot 35-jarigen die op een aangename manier en in groep willen sporten maar is er natuurlijk voor iedereen en alle leeftijden!

Intussen heeft Crossfit Gent ook de leuke traditie opgebouwd om na elke les een groepsfoto te nemen met alle sporters van de Crossfit-sessie. Dit toont nog maar eens het engagement en het community-gevoel aan tussen Crossfit Gent en de mensen die er komen sporten.

Crossfit Gent kan intussen rekenen op een vaste groep van trouwe leden, die de community vormgeven. Er zijn ook leden die tijdelijk komen sporten, onder wie expats, studenten uit het buitenland en natuurlijk ook Gentse studenten.

Vandaag zijn er zo’n 300 vaste leden bij Crossfit Gent aangevuld met leden die bijvoorbeeld 3 maanden of een academiejaar komen sporten. Bij de opstart vanuit de gehuurde schoolturnzaal waren dat er 30 à 40.

Er zijn heel wat straffe atleten die lid zijn bij Crossfit Gent. De coaches namen deel aan nationale en internationale wedstrijden en onder de leden is er nu ook een vaste groep die zich competitief wil laten zien. Ze vormen een mini-community en ondersteunen elkaar met de insteek om elkaar naar een hoger niveau te tillen.

Pers

Investeer mee in

Crossfit Gent

Crossfit Gent is aan het groeien en heeft daarom verhuisplannen. De onderneming huurt al een nieuw pand en zoekt momenteel financiering om het gebouw geschikt te maken voor Crossfit-trainingen. Jij kan mee investeren om bijvoorbeeld de elektriciteitsinstallatie, verwarming, douches, toiletten en verlichting te plaatsen. Er zal ook een rubberen vloer geplaatst worden.

“Met de verhuis naar het nieuwe pand willen we Crossfit Gent nog beter maken voor de leden, zonder te raken aan wat ons zo uniek maakt.” – de coaches van Crossfit Gent

Onderstaand filmpje toont sfeerbeelden van het oude pand van Crossfit Gent en (animatie)beelden van het nieuwe pand:

Crossfit Gent wil daarnaast investeren in nieuw en beter trainingsmateriaal (onder meer door het partnership met Eleiko). Om aan de groeiende aanvraag te voldoen wil de onderneming ook meer trainingssessies gaan inplannen. Indien nodig zal Crossfit Gent ter plaatse uitbreiden door meer ruimte te huren in het nieuwe pand.

Om al deze plannen te realiseren zoekt Crossfit Gent 40.000 euro aan groeifinanciering.

Word jij ambassadeur van het groeiende verhaal van Crossfit Gent? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor meer informatie over een mogelijke investering!

Voorstelling van de indeling van het nieuwe pand van Crossfit Gent


Updates

23/4/19

Aanvullende informatienota Crossfit Gent

23/4/19

Informatienota Crossfit Gent

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form