Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
games

Curious Cats

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Curious Cats

is op zoek naar een totaalbedrag van

80000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€190.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Curious Cats

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€190.000

reeds opgehaald

Te laat!

Curious Cats

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Curious Cats is een studio voor serious games en gamification in het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. We onderzoeken, bedenken en creëren nieuwe manieren om leren leuker te maken. Niet zomaar leuker, we willen dat jongeren en volwassenen iets kunnen opsteken van wat we ontwerpen, ook en vooral in de échte wereld.

Om te kunnen groeien hebben we jullie hulp nodig! Klik op financieringsbehoefte en ontdek hoe jij ons kan ondersteunen.

Wat zijn serious games en gamification?

“Serious” in serious games staat voor het bereiken van een pedagogisch effect via het spelplezier. In tegenstelling tot games die je louter speelt voor het plezier, leer je via serious games iets bij dat je vooruit kan helpen in het echte leven. Zo ontwierpen we al een serious game om de mentale veerkracht van jongeren te trainen. Een ander voorbeeld is Ava & Trix, onze serious game om kinderen in de lagere school warm te maken voor wetenschap en techniek.

Bij “gamification" introduceren we spelelementen of spelpsychologie in bestaande opleidingen of projecten. Het eindresultaat is geen game op zich, maar wel iets dat leuker wordt om te gebruiken. Denk aan een vriendengroep die elkaar aanzet tot gezonder leven door er een dieetcompetitie van te maken of Facebook die je herinnert aan een vriendschap die al 5 jaar standhoudt.

Waarom is er nood aan serious games en gamification?

Veel goedbedoelde leerinitiatieven in het onderwijs, de gezondheidszorg of het bedrijfsleven stranden omdat ze onvoldoende prikkelen. Of erger, wat je leert pas je uiteindelijk nooit toe. Goede intenties volstaan helaas niet meer. Gebruikers moeten het ook plezierig vinden om nieuwe informatie, kennis of vaardigheden aan te leren. Serious games en gamification laten je de leerinspanning vergeten, zodat het een prettige ervaring wordt. En Curious Cats gaat nog een stap verder: we zorgen dat het aangeleerde toegepast wordt in het echte leven!

Activiteit

Curious Cats is een creatieve studio, maar we blijven met beide benen stevig op de grond. Van idee, over schets op papier tot op het digitale scherm werken we intensief samen met onze opdrachtgevers. We onderzoeken een opdracht altijd vanuit alle mogelijke invalshoeken. Zo lezen we wetenschappelijke studies, horen experten en komen ter plaatse kijken tot we het door en door begrijpen. We duiken werkelijk diep in de leefwereld van de gebruikers voor we een serious game gaan ontwerpen. En elke stap nemen we samen met de opdrachtgever. Dat doen we in tweewekelijks overleg bij hen op kantoor.

We kunnen er een meerdere bedenken, maar dit zijn de drie voornaamste elementen die Curious Cats uniek maken:

  • We ontwerpen alleen serious games die én leuk zijn om te spelen, én waarvan je iets kan opsteken - ook in de echte wereld;
  • We besteden bijzonder veel aandacht aan de voorbereiding, waarin Curious Cats een vraag vanuit alle mogelijke invalshoeken zal bestuderen. Dus eerst goed begrijpen, juiste oplossingen bedenken en dan pas overgaan tot het ontwerpen; 
  • Het succes van een serious game hangt vooral af van het design, de animaties en het spelplezier. Wat dat betreft, durven we zeggen dat we tot de top in België behoren (en België staat al hoog aangeschreven op dat gebied).

Enkele projecten:

Bulb

Samen met de wetenschappers van imec (een groot internationaal technologisch onderzoekscentrum) maken we een serious game waarin kinderen over de hele wereld leren hoe de elektrische stroomkring werkt.

Bulb

Ava & Trix

Met Ava & Trix maken we kinderen van 8 tot 11 jaar warm voor wetenschap en techniek. Al meer dan 314 lagere scholen in Vlaanderen maken er enthousiast gebruik van. Deze serious game maakten we in eigen beheer. Meer info op www.ava-trix.com.

Ava & Trix

Silver

Voor Minister Jo Vandeurzen, het VLESP en Create Multimedia bedenken we een serious game die de mentale veerkracht van jongeren traint. In de game leren ze wat hun denkfouten zijn, hoe ze emoties herkennen en hoe ze problemen op een andere manier kunnen oplossen.

 

Momenteel staan er nog 7 projecten in de steigers bij Curious Cats.

Team

Jill

Jill heeft op haar naamkaartje staan: game designer. Zij is het creatieve genie. Jill was ooit een zeventienjarige met 97% voor fysica, die daarna grafische vormgeving ging studeren… Nu combineert ze als game designer haar grafisch en creatief verleden met haar aangeboren analytische skills.

Dieter

Dieter heeft op zijn naamkaartje staan: business development, finance en legal. Hij is degene die de nieuwe projecten zoekt en ze daarna in een planning, Excel en contracten giet. Dieter was ooit advocaat bij een internationaal topkantoor maar volgde zijn ondernemersinstinct…

Michèle

Michèle is één van de beste illustratrices van Vlaanderen. Zij heeft op haar naamkaartje staan: Arts en Illustration (wat had je gedacht). Michèle was ooit… - correctie - was eigenlijk nooit iemand anders. Ze tekent tien uur per dag sinds haar vijfde.

Willem

Willem heeft op zijn naamkaartje staan: game designer. Hij is geschoold als socioloog en werkte een hele tijd bij Trendwolves. Zijn rechter- en linkerbrein werken samen om tot creatieve én haalbare resultaten te komen.

Klanten

Denk aan ellenlange instructies op geperforeerd papier, netjes opgeborgen in een ringmap met van die ijzeren ringen. Nachtmerries? Gelukkig wordt dit soort van opleiding meer en meer in vraag gesteld. Dat zie je zowel in het klaslokaal, in het ziekenhuis als op de werkplek.

Hoe lukt leren dan wel nog met het huidige overaanbod aan informatie en de snelheid waarmee we die informatie consumeren? In de gezondheidszorg zie je de opmars van serious games bij revalidatie en psychotherapie. In de luchtvaart trainen piloten met geavanceerde computersimulaties. In het onderwijs maken serious games zoals Ava & Trix de kinderen warm voor een studierichting (hier wetenschap).

Curious Cats gelooft dat dit soort serious games en gamification er veel beter in slagen om iets aan te leren en dat nadien te gaan toepassen in de échte wereld.

Daarnaast maakt de manier van werken Curious Cats pas echt uniek. We werken namelijk in co-creatie met de opdrachtgever. Dat betekent dat we wekelijks samenzitten met experten, wetenschappers en gebruikers om verder te werken naar het volgende prototype van de game. Door deze manier van werken, zal je Curious Cats zelden op kantoor terugvinden, maar altijd bij de opdrachtgever zelf. Ons dagelijks decor zijn post-its, flip charts, schetsen op papier en oplichtende tablets.

Curious Cats mikt op serious games en gamification in drie specifieke sectoren: onderwijs, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Dat gecombineerd met onze werkwijze via co-creatie, heeft van Curious Cats in een korte tijd een koploper gemaakt in België. Er staan momenteel maar liefst 7 projecten in de steigers! De omzet in 2017 zal €220.000 bedragen. De toegezegde contracten voor 2018 vertegenwoordigen vandaag al meer dan €310.000!

Tot onze klanten rekenen we:

En we laten ze graag even zelf aan het woord:

Jo Decuyper (algemeen directeur RVO Society): "RVO-Society richt zich tot jongeren van 5 tot 25 met projecten die ingewikkelde wetenschappelijke concepten demystifiëren. Serious games en gamification bieden daarvoor unieke mogelijkheden. Onze organisatie heeft echter geen ervaring met games. Dankzij de creatieve en professionele ondersteuning door Curious Cats konden wij in record tijd samen de basis leggen voor de ontwikkeling van een unieke game over elektriciteit voor kinderen vanaf 5 jaar."
Prof. Gwendolyn Portzky (VLESP en UGent): "Het samenwerken met Curious Cats verloopt heel vlot en professioneel. Ze zijn ontzettend creatief en gaan geen uitdaging uit de weg. Door hun grote interesse in onze materie, begrijpen ze goed waar we naar op zoek zijn."
Ellen Vanmaele (Project manager Cultuurconnect): “Dankzij de samenwerking met Curious Cats zetten we in ons project giga sprongen vooruit. Bovendien zorgt de co-creatie voor enorm leuke dagen waarna ik vol energie terug naar huis vertrek.”

Pers

De Tijd - September 2017

Curious Cats kwam al verschillende keren in de pers, enkele artikels:

Made in Oost-Vlaanderen

Charlie

De Vlaamse Ondernemer

Flanders Today

Made in Oost-Vlaanderen

Televisa News

Data News

De Tijd

De Standaard

Winnaar publieksprijs Demo Day Startit@kbc

Investeer mee in

Curious Cats

We zijn goed bezig en ‘t gaat vooruit. Dus waarom dan nog investeren in Curious Cats?

Om ons als marktleider te kunnen vestigen zijn we in de eerste plaats op zoek naar twee nieuwe collega’s. En die hebben natuurlijk een paar vierkante meter werkplek nodig, een computer,... Daarnaast willen we meer naamsbekendheid en dienen we ons als autoriteit te vestigen in het vakgebied van serious games en gamification. Dat betekent een nieuwe website, een gespecialiseerde blog,...

We willen dus dat zowel ons team als onze naamsbekendheid snel kunnen groeien.

Om dit te realiseren gaan we op zoek naar een totale investering van €150.000. Voor de duidelijkheid: de 7 lopende projecten zijn al volledig gefinancierd. Daarvoor worden deze nieuwe middelen dus niet ingezet!

Voor onze financiering mikt Curious Cats op de volgende mix::

Van de €150.000 is één derde (€50.000) al toegezegd door imec. Die zal haar initiële lening converteren in kapitaal van Curious Cats. Ook van een financiële instelling hebben we al een toezegging van €20.000 (straight loan of kaskrediet) als we ook de winwinleningen kunnen voorleggen.

We willen dus €80.000 financiering aantrekken via winwinleningen. Deze moet ons toelaten om onze beloftevolle groei verder door te zetten.

Heb je dus interesse om mee te helpen aan de groei van ons verhaal en wil je ambassadeur worden van Curious Cats? 
Contacteer ons en we bespreken graag de investeringsmogelijkheden!

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form