Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Niel
Gaming

Cybernetic Walrus

De opleiding Digital Arts & Entertainment in Kortrijk behoort tot de beste ter wereld op vlak van design en development van games. Als 4 oud-studenten van deze opleiding een gaming-studio oprichten, dan weet je dat ze topkwaliteit kunnen afleveren. Cybernetic Walrus ontwikkelde ondertussen al één game en er zit al een volgende in de pijplijn. Daarnaast werkte de gaming-studio al verschillende projecten voor bedrijven succesvol af. Grijp jouw kans om te investeren in de top van de Belgische gaming-industrie!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Cybernetic Walrus

is op zoek naar een totaalbedrag van

150000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€112.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Cybernetic Walrus

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€112.000

reeds opgehaald

Te laat!

Cybernetic Walrus

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Cybernetic Walrus?

Gaming is big business geworden; de omzet van de gaming-industrie is wereldwijd zelfs groter dan die van de muziek- en filmindustrie samen. Ook België is intussen op de gaming-kar gesprongen: de opleiding Digital Arts & Entertainment in Kortrijk behoort zelfs tot de beste ter wereld als het op design en development van games aankomt.

Mike Coeck, Pieter D'hont, Dovydas Budrys en Szabolcs Csizmadia, vier alumni van deze opleiding, richtten samen het gaming-bedrijf Cybernetic Walrus op. Cybernetic Walrus is eigenlijk een professionele verderzetting van een project waaraan Mike en Dovydas al tijdens hun studies aan gewerkt hadden met 2 medestudenten, die afstand deden van het intellectueel eigendom.

De vier founders werkten samen Antigraviator, de futuristische race game die Cybernetic Walrus ontwikkelde, af en gingen op zoek naar een uitgever voor de game. Hiervoor trokken ze naar Gamescom in Keulen, een van de grootste gaming-beurzen van Europa.

"Er waren maar liefst 11 geïnteresseerde uitgevers met wie we onderhandelden maar uiteindelijk kozen we voor Iceberg Interactive, dat zelf ook investeerde in ons." - Mike Coeck, founder & CEO Cybernetic Walrus

Op 6 juni 2018 was er dan de langverwachte release van Antigraviator. Ondertussen heeft de game al verschillende prijzen binnengehaald, onder meer een publieksprijs op een gaming-conferentie in Frankrijk en een prijs voor de beste 3D-visuals op de Game Developers Conference in San Francisco. Cybernetic Walrus was overigens ook genomineerd voor de prijs van 'Best Business' op de Belgian Gaming Awards van 2019.

Activiteit

Cybernetic Walrus is in de eerste plaats een gaming-studio. De onderneming ontwikkelt zelf games. Hun magnum opus tot nu toe is Antigraviator, een futuristische race game die ondertussen al 4.000 betalende spelers heeft.

“Ik mocht de fantastische mensen van Cybernetic Walrus ontmoeten toen ze nog in de afstudeerfase van hun carrière zaten. Intussen is de game een echte parel geworden. Momenteel gebruiken we Antigraviator wekelijks bij Ragequit om onze gasten het tegen elkaar te laten opnemen! Ze maakten een hele nieuwe skin speciaal voor ons programma waardoor het er allemaal nog beter uitziet!” - William Boeva

Momenteel is Cybernetic Walrus bezig met de ontwikkeling van een nieuwe game, dat de naam Dawn of Humanity zal krijgen. Voor de kenners en liefhebbers geeft CEO Mike wat meer uitleg over de game:

"Dawn of Humanity zal een strategische roguelike deck-building game zijn die zich afspeelt in een setting waarin de mens al lang niet meer het overheersende ras is. Maar het tij is aan het keren, het is tijd om terug te slaan! Doorheen verschillende missies versla je vijanden om zo kaarten te winnen en je deck sterker te maken."

Services voor bedrijven

Tegenwoordig zijn toepassingen zoals AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) en digital twinning (het maken van een digitale kopie van een voorwerp) erg populair, ook bij bedrijven. Veel bedrijven hebben echter niet de kennis in huis om deze zaken te creëren. Voor de ontwikkeling van deze digitale toepassingen kunnen ze een beroep doen op de enterprise services van Cybernetic Walrus.

Projecten binnen de gaming-industrie

Ook binnen de gaming-industrie zelf heeft Cybernetic Walrus projecten. Zo creëert het gaming-bedrijf met haar industry services content voor andere ontwikkelaars. Bij deze zogenaamde asset creation maakt Cybernetic Walrus voorwerpen die deze ontwikkelaars dan onmiddellijk zelf in hun game kunnen implementeren.

“Cybernetic Walrus werd onlangs ingeschakeld om enkele concepten van omgevingen om te zetten in modulaire 3D-objecten. Naast de hoge kwaliteit van de models en textures werd er ook goed gecommuniceerd en alles afgewerkt binnen de afgesproken timing. Wij zijn in elk geval tevreden over de samenwerking.” – Dirk Van Welden, I-Illusions (makers van de VR-hit Space Pirate Trainer)

Educational services

Cybernetic Walrus wil haar kennis over de ontwikkeling van games verder verspreiden. CEO Mike is dan ook lesgever aan Syntra, waarbij hij cursisten leert om games te ontwikkelen in Unity, het softwareprogramma waarin onder meer Antigraviator werd ontwikkeld.

CEO Mike Coeck over de ontwikkeling van Antigraviator op Unite, een grote gaming-conferentie georganiseerd door Unity

Daarnaast is het is de bedoeling om 1 week per maand een cursus te geven bij Cybernetic Walrus zelf. De cursussen zullen gericht zijn op bedrijven die hun eerste stappen met Unity willen nemen. Unity wordt meer en meer een bedrijfstool, zeker wanneer het bedrijf de eerste stappen in AR of VR wil zetten.

Team

De vier founders van Cybernetic Walrus studeerden allemaal af aan de opleiding Digital Arts & Entertainment. Mike Coeck is de CEO van Cybernetic Walrus en heeft ervaring bij Cronos als network administrator en business developer. Daarna besliste hij om zijn droom na te jagen en de opleiding Digital Arts & Entertainment te gaan volgen.

Daar leerde hij Pieter D'hont kennen, een burgerlijk ingenieur met toegepaste natuurkunde als specialisatie. Bij Cybernetic Walrus is Pieter vandaag verantwoordelijk voor de technische werking van de games en projecten van de onderneming.

De roots van Dovydas Budrys liggen in Litouwen, maar hij kreeg de kans om in België Digital Arts & Entertainment te studeren. Hij is altijd bezig geweest met games en vooral de grafische kant ervan. Dovydas is dan ook de lead artist bij Cybernetic Walrus, met 3D-modellering als specialisatie.

De laatste founder is Szabolcs Csizmadia, die oorspronkelijk uit Hongarije komt. Ook hij heeft een passie voor games en houdt zich ook bezig met grafische aspecten zoals texturing, visuele effecten en het ontwerpen van omgevingen in games.

Cybernetic Walrus heeft intussen ook al 2 extra personeelsleden aangenomen door de groei van de enterprise services. Gameplay programmer Lode en grafisch assistente voor 2D en 3D Michelle hebben het team versterkt om de toename van de projecten op te vangen.

Boven: Michelle (grafisch assistente), Jennifer (stagiaire), Dovydas (founder-artist), Mike (founder-developer), Pieter (founder-developer) en Szabolcs (founder-artist)
Onder: Robin (stagiair), Lode (gameplay programmer)

Klanten

Cybernetic Walrus mikt zowel op de B2C- als de B2B-markt. Als de onderneming gamers wil bereiken met haar games, brengt ze ze zelf uit of werkt ze met een uitgever. De games zijn te vinden op PlayStation en Xbox en op platformen zoals Steam. De verkoop gebeurt meestal digitaal, maar van Antigraviator is er ook een fysieke kopie beschikbaar in Duitsland.

Gameplay-beelden van Antigraviator

De projecten voor bedrijfsklanten, die onder de enterprise en industry services vallen, lopen enkele weken tot enkele maanden. De agenda van Cybernetic Walrus zit alvast vol tot en met juni.

"Live² kiest voor Cybernetics Walrus omdat zij, hoewel ze een 'start-up' label hebben, op professionele wijze een aantal competenties op vlak van IT-management combineren met puur softwarematige Virtual Reality expertise en grafische/creatieve kwaliteiten. Alle projectonderdelen werden op tijd, binnen budget en volgens de afgesproken specificaties opgeleverd." – Wim Samyn, Live²

In de pers

Als topper in de Belgische gaming-industrie verscheen Cybernetic Walrus ook al in de pers. Een selectie van de belangrijkste verschijningen:

- VRT maakte een portret van Mike en Cybernetic Walrus

Klik hier om het volledige artikel van VRT Nieuws te bekijken

- Cybernetic Walrus verscheen al in het magazine van Flanders DC (Flanders District of Creativity)
- Toen Cybernetic Walrus geselecteerd werd voor het acceleratorprogramma van imec, verscheen dit in Datanews Knack en in het magazine van imec
- Made in Mechelen pikte het verhaal op van Cybernetic Walrus dat haar game voorstelde op Gamescom in Keulen    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Cybernetic Walrus

Cybernetic Walrus heeft groeiplannen. Serieuze groeiplannen. En daarom gaat het gaming-bedrijf op zoek naar financiering. Via winwinleningen wil Cybernetic Walrus 150.000 euro ophalen om volgende doelstellingen te realiseren:

  • erkend worden als trainingspartner van Unity om kwaliteitsvolle opleidingen te kunnen geven. Hiervoor moet een trainingszaal ingericht worden.
  • het aanwerven van een salespersoon die als taak zal krijgen om de enterprise en industry services verder te doen groeien.
  • het aanwerven van personeel om Dawn of Humanity verder te ontwikkelen en te verspreiden en om projecten binnen de enterprise en industry services uit te voeren. Hiervoor zijn onder meer een marketing/PR manager, een community manager, een animator/character artist en een extra developer nodig. De opgehaalde financiering zal ook gebruikt worden voor materiaal en licenties voor het nieuwe personeel.
"Door te investeren word je een deel van ons team. We luisteren graag naar jouw vragen, feedback en ideeën en nodigen je jaarlijks uit op onze update-avond voor investeerders om je te tonen hoe onze onderneming groeit." - Mike Coeck, CEO Cybernetic Walrus

Heb je interesse om te investeren in Cybernetic Walrus? Je bent niet de eerste die gelooft in de onderneming! Voor haar eerdere projecten haalde Cybernetic Walrus namelijk al geld op via een goedgekeurd dossier bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (60.000 euro) en imec (50.000 euro). Ook Iceberg Interactive, de uitgever van Antigraviator, investeerde al 170.000 euro in Cybernetic Walrus voor de productie en marketing van Antigraviator. Voor het project Dawn of Humanity investeerde het VAF overigens nog eens 64.000 euro in de beloftevolle onderneming.

Om de verdere groei mogelijk te maken gaat Cybernetic Walrus dus op zoek naar financiering. Help jij deze onderneming verder op weg? Grijp dan nu je kans om te investeren in de top van de Belgische gaming-industrie!

Updates

23/4/19

Informatienota Cybernetic Walrus

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form