Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Leuven
Schoenmakerij

De Lepper

De Lepper is niet minder dan een icoon in Leuven. Al 100 jaar staat deze ambachtelijke schoenmakerij voor vakmanschap en een uitstekende service. Huidig zaakvoerder Tim gaf een moderne toets aan de onderneming, uiteraard met behoud van de authenticiteit van de schoenmakersstiel. Onder meer om een huis-aan-huisophaal- en leveringsdienst van schoenen te lanceren is De Lepper op zoek naar financiering. Ontdek hier hoe jij kan investeren in de groei van dit Leuvens icoon!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

De Lepper

is op zoek naar een totaalbedrag van

60000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€57.500

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

De Lepper

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€57.500

reeds opgehaald

Te laat!

De Lepper

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom De Lepper?

De Lepper is een echte referentie in het Leuvense en ver daarbuiten. Al 100 jaar staat deze ambachtelijke schoenmakerij garant voor een kwaliteitsvolle service. Essentieel voor het behouden van die kwaliteit is een goede opleiding van de zaakvoerder. Bij De Lepper is de schoenmaker dan ook steeds opgeleid door de vorige meester-schoenmaker.

Foto: 135mm

Dit geldt ook voor Tim Van den Notelaer, de huidige uitbater. Al meer dan 20 jaar is hij bevriend met René Henrard, de vorige meester-schoenmaker van De Lepper. Toen deze laatste last begon te krijgen aan zijn rug, kwam Tim soms een handje helpen in de schoenmakerij.

Uiteindelijk raakte Tim ook gepassioneerd door de schoenmakersstiel en werd hij door René volledig opgeleid tot volwaardig schoenmaker. Zo'n 2 jaar geleden nam Tim de zaak definitief over omdat de lichamelijke klachten van René hem dwongen te stoppen.

"Als ik 1 naam te noemen heb van iemand die minstens even handig is als ikzelf, dan is het Tim. Het wordt De Lepper 2.0!" - René Henrard, vorige meester-schoenmaker De Lepper
Foto: 135mm

Tim is een rasechte ondernemer en deed De Lepper verder openbloeien: hij optimaliseerde de sociale media van de zaak en bouwde het klantenbestand verder uit. Sinds de overname door Tim is de omzet gestegen met 51%!

Activiteit

De schoenmakersstiel is een stiel voor specialisten; er is heel wat fijngevoeligheid en specifiek materiaal voor nodig. Het beroep mag dan wel een oubollig karakter hebben, de authenticiteit ervan wordt erg op prijs gesteld door de klanten. De Lepper zet dan ook in op die authenticiteit, maar geeft er een moderne toets aan. Veel mensen willen echt nog op zoek gaan naar een vakman om hun schoenen goed te onderhouden, aan te passen of een tweede leven te geven.

"We merken dat mensen soms echt gehecht zijn aan hun schoenen. Het herstellen van schoenen en vermijden dat ze weggegooid worden, het is ook gewoon duurzaam." - Tim Van den Notelaer, zaakvoerder De Lepper
Foto: 135mm

Bij De Lepper kan je terecht voor zowat elke herstellingsklus aan schoenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlagen of verhogen van hakken, het plaatsen van nieuwe zolen of het herstellen van versleten tippen of hielen. Door het kwalitatieve werk heeft De Lepper een exclusiviteitscontract met het Duitse schoenmerk Trippen; het is de enige schoenmakerij die schoenen van dit merk mag herstellen. Daarnaast is De Lepper ook een meester-schoenmaker voor Van Bommel en ook erkend schoenmaker van Ambiorix.

Naast de schoenherstellingen werkt De Lepper ook onder meer aan hand- of boekentassen, lederen jassen, paardenmateriaal en riemen die een herstelling of onderhoudsbeurt nodig hebben. Buiten de meerderheid van de Leuvense schoenwinkels zijn er ook verschillende handtassenwinkels die klant zijn bij De Lepper om hun handtassen te laten herstellen.

"Wij zijn gezegend een dergelijke hersteldienst te kunnen aanbieden in onze zaak via De Lepper." - Eric Meulemans, Schoenen Mertens

Team

Foto: 135mm

De Lepper is alombekend in Leuven en wordt uitgebaat door geboren en getogen Leuvenaar Tim Van den Notelaer. Voor zijn activiteiten als schoenmaker was hij actief in de medische wereld: hij heeft in een ziekenhuis gewerkt en werkte als vertegenwoordiger en later als salesverantwoordelijke voor een medisch bedrijf.

De ondernemerskriebels zorgden er vervolgens voor dat Tim zijn eigen bedrijf opstartte, dat actief was in de distributie van medisch materiaal. Uiteindelijk bouwde hij deze onderneming uit tot een bedrijf met 7 werknemers, maar door een aflopend contract met een leverancier stopte Tim met zijn bedrijf en ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Die vond hij bij De Lepper, waar hij langzaamaan gepassioneerd raakte door de schoenmakersstiel. De vorige meester-schoenmaker van De Lepper leidde Tim op, waardoor hij de schoenmakerij kon overnemen.

"Och Tim, het wordt afgezaagd... Jij maakt gewoon alles. Punt." - Bram, Colman Leder (leverancier De Lepper)

Door de snelle groei zag Tim in dat het nodig was om extra personeel aan te werven. Momenteel is er één vaste werknemer in dienst bij De Lepper. Liesbeth Janssen staat Tim deeltijds bij tijdens zijn activiteiten.

Liesbeth en Tim

Klanten

Veel klanten van De Lepper zijn gecharmeerd door het authentieke karakter van de schoenmakerij. Het is voor sommige klanten zelfs een ware ontmoetingsplaats geworden; De Lepper is dan ook een icoon in de stad Leuven.

Foto's: 135mm

Toen Tim de zaak zo'n 2 jaar geleden overnam, waren er iets meer dan 1.400 vaste klanten bij De Lepper. Door Tims inspanningen om de schoenmakerij snel te doen groeien is dit intussen gestegen tot bijna 3.600!

En het is een erg breed publiek dat De Lepper aanspreekt: Tim en Liesbeth maken zowel goedkope schoenen van mensen die hun kapotte schoenen toch nog niet willen weggooien als duurdere schoenen die bijvoorbeeld volledig herzoold dienen te worden volgens de regels van de kunst (Goodyear-methode). Ook veel BL's (Bekende Leuvenaars) en BV's zijn zelfs klant bij De Lepper.

"Pareltje in Leuven! Een authentieke zaak met mensen met passie voor hun vak. Hartelijke ontvangst en topservice. Deze mensen geven je schoenen, handtas of leren vest graag een tweede kans met een herstelling. Een aanrader!" - Roeland    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

De Lepper

De Lepper is sinds de overname door Tim snel gegroeid. Maar Tim heeft nog verdere groeiplannen met de schoenmakerij. Om deze plannen te realiseren is De Lepper op zoek naar financiering. Via winwinleningen wil de onderneming 60.000 euro ophalen om de volgende doelen te halen:

  • het leasen van 2 elektrische scooters. Om de dienstverlening nog te verbeteren wil De Lepper werken met afhaalpunten waar klanten hun schoenen of andere lederwaren kunnen afleveren en weer ophalen eens ze door De Lepper gemaakt zijn. Ook zal De Lepper een huis-aan-huis ophaal- en bezorgdienst (De Lepper @home service) uitrollen. Uniek in België!
  • de aankoop van een verpakkingsmachine.
  • de aankoop van een nieuw mobiel digitaal betalingssysteem.
  • het loon van de medewerkster betalen.
  • het vernieuwen van de website en het lanceren van een online platform dat zal dienen om te communiceren met de klanten.
  • herinrichting van de zaak. Tim wil bijvoorbeeld een valse muur plaatsen om het atelier wat af te schermen.
Hou jij De Lepper mee aan de top van de Leuvense en bij uitbreiding zelfs de Vlaamse en Belgische schoenmakers? Dit is jouw kans om te investeren in een Leuvens icoon dat schoenen een tweede leven geeft en garant staat voor een topservice!

Updates

23/4/19

Informatienota De Lepper

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form