Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Oostende
Streekproducten

Deschildre Streekproducten

Vlaamse streekproducten beleven? Dat doe je bij Deschildre Streekproducten! In het atelier van deze Oostendse winkel kan je zien hoe ze op ambachtelijke wijze een 25-tal soorten charcuterie maken, waarvan er 4 door Vlaanderen en 11 door de provincie West-Vlaanderen erkend zijn als streekproduct. Maar daar stopt het niet: in de winkel vind je bovendien bijna de helft van de 200 streekproducten die Vlaanderen rijk is. Een must voor bourgondiërs en fans van lokale producten dus! Ontdek hier de groeiplannen van Deschildre Streekproducten.
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Deschildre Streekproducten

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€47.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Deschildre Streekproducten

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€47.000

reeds opgehaald

Te laat!

Deschildre Streekproducten

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Deschildre Streekproducten?

Voor het verhaal achter Deschildre Streekproducten moeten we terug naar 1976. Willy Deschildre richt een slagerij op in Oostende nadat hij zelf het metier heeft geleerd bij een ambachtelijke slagerij in Kuurne. Jarenlang staat de slagerij bekend om haar vakmanschap en authenticiteit.

Het komt zelfs zover dat in 2009 de West-Vlaamse boerenhesp, de bloedworst, het hoofdvlees en de filet d'Anvers van het rode ras (de West-Vlaamse variant van het Antwerpse streekproduct) -allemaal charcuterie die Willy en zijn vrouw Rita zelf maken- erkend worden als Vlaamse streekproducten. Deze erkenning is een heus kwaliteitslabel; een streekproduct wordt namelijk pas erkend als het onder meer op ambachtelijke wijze volgens het oude recept in de streek van oorsprong wordt gemaakt.

Enkele jaren later stapt Karel, de zoon van Willy en Rita, mee in het verhaal samen met zijn vrouw Greet. Karel beslist om het vakmanschap van zijn vader in een modern jasje te steken, maar hij behoudt de authenticiteit van het familiebedrijf. Vandaag nog kan je op de site van de oude vismijn in Oostende getuige zijn van de ambachtelijke productie van West-Vlaamse boerenhesp, bloedworst, hoofdvlees en filet d'Anvers van het rode ras bij Deschildre.

Foto: Dominique Jauquet

Karel voegt nog een uitgebreid gamma andere streekproducten aan het assortiment toe om een breder publiek aan te spreken en in te zetten op de vele streekproducten die Vlaanderen rijk is. De slagerij van zijn vader is op die manier uitgegroeid tot een winkel waar je bijna de helft van de meer dan 200 erkende Vlaamse streekproducten vindt.

Activiteit

Bij Deschildre Streekproducten kan je terecht voor een uitgebreid aanbod aan Vlaamse streekproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tierenteyn-mosterd uit Gent of Maes-koffie uit Hasselt.

Bij Deschildre Streekproducten produceren ze een 25-tal soorten charcuterie, waarvan er 4 door Vlaanderen en 11 door de provincie West-Vlaanderen erkend zijn als streekproduct. Vanuit de winkel kunnen klanten zelfs zien hoe het productieproces in het atelier plaatsvindt.

West-Vlaamse boerenhesp
"Wij produceren onze charcuterie met vlees van varkens van een boer van wie we weten dat zijn dieren goed verzorgd zijn en goede voeding krijgen. En dat merk je ook aan de smaak in onze producten." - Karel Deschildre, zaakvoerder Deschildre Streekproducten

Het is de bedoeling om meer lokale producten die erkend zijn als 100% West-Vlaams aan het gamma toe te voegen zodat Deschildre Streekproducten een nog mooier assortiment bekomt voor zowel de dagelijkse boodschappen als voor de geschenkmanden.

Streekproducten moet je beleven

Bij Deschildre Streekproducten kan je niet alleen terecht voor de aankoop van streekproducten, je kan ze ook ter plaatse degusteren. De ligging aan de zee maakt de beleving van klanten nog beter: bij mooi weer kunnen ze bijvoorbeeld gezellig op het terras van een charcuterieschotel genieten met een drankje erbij.

Om de klanten de streekproducten nog intenser te laten beleven, wil Deschildre Streekproducten in de toekomst ook workshops organiseren. Tijdens deze activiteiten kunnen deelnemers kennismaken met allerlei soorten streekproducten en hun productieproces. Naast de workshops wil Deschildre ook feesten en brunches organiseren, maar dan enkel met streekproducten.

Team

Het verhaal van Deschildre Streekproducten begon als Slagerij Deschildre van Willy en zijn vrouw Rita, die soms nog bijspringen in de huidige zaak. De producten worden nog steeds gemaakt volgens de traditie die Willy 50 jaar geleden leerde van zijn leermeester. Momenteel zijn Willy's zoon Karel en zijn vrouw Greet het uithangbord van de winkel. Zij zetten het ambachtelijke karakter dat de winkel zo typeert, verder.

Greet en Karel

Door de jarenlange ervaring staat Deschildre Streekproducten gekend voor haar kwaliteit en kennis van streekproducten. Het is de missie van de winkel om de authenticiteit van de Vlaamse streekproducten en hun producenten nog meer in de kijker te zetten. Deschildre wil dan ook de tegenpool zijn van de industriële massaproductie.

Klanten

Deschildre Streekproducten is gelegen aan de overzet van Oostende, een plaats waar er veel passage is. Bij mooi weer is er natuurlijk nog meer volk en dan merkt de winkel heel wat enthousiasme en dit zowel van de locals als van toeristen:

"Heel wat mensen zijn enorm trots op hun lokale producten. Een Antwerpenaar bijvoorbeeld die bij ons een fles Elixir d'Anvers ziet of een Limburger die Limburgse stroop ziet, dat zorgt natuurlijk voor herkenbaarheid en trots op de eigen streek." - Karel Deschildre, zaakvoerder Deschildre Streekproducten

Met de mogelijkheid om in de winkel zelf streekproducten te proeven en met de organisatie van workshops wil Deschildre verder inzetten op de beleving van haar klanten. Door tijdens de workshops grotere groepen te ontvangen, wil zaakvoerder Karel zijn kennis over Vlaamse streekproducten doorgeven en groepen zorgen uiteraard ook voor meer inkomsten.

"Ik zoek de leuke plekjes waar ze authentieke maar vooral lekkere producten verkopen, daarom kom ik hier zo graag." - Lucia

In de pers

De ambacht die Deschildre Streekproducten uitstraalt, trok ook al verschillende keren de aandacht van de pers:
- Met de opening van de streekproductenwinkel en een half jaar later verscheen Deschildre in Het Nieuwsblad.

Klik hier om het volledige artikel op Het Nieuwsblad te bekijken

- Het Laatste Nieuws wijdde een artikel aan de plannen om de streekproductenwinkel te openen en een artikel aan een project met miniatuurfiguurtjes op de gevel van de winkel.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Deschildre Streekproducten

Deschildre Streekproducten is een ambitieuze onderneming en is op zoek naar financiering om verder te groeien. Met een bedrag van 50.000 euro via winwinleningen wil Deschildre Streekproducten volgende doelstellingen realiseren:

  • de aankoop van een nieuwe kookmachine, een vacuümmachine en een kuismachine.
  • de voorraad streekproducten verder opbouwen.
  • meer werkkapitaal voorzien.
  • kleine marketingacties om de winkel beter zichtbaar te maken vanaf de overzetboot.
Geloof jij in dit familiebedrijf dat staat voor authentieke, ambachtelijke producten? Geef Deschildre Streekproducten een boost met jouw investering!

Updates

23/4/19

Deschildre Streekproducten verschijnt in Iedereen Beroemd!

Onlangs verscheen Deschildre Streekproducten in Iedereen Beroemd. Het Eén-programma zocht uit wat 'zwienemutsen' precies zijn en trok voor meer uitleg over dit streekproduct onder meer naar Deschildre Streekproducten. Klik hier om de volledige reportage te bekijken.

23/4/19

Informatienota Deschildre Streekproducten

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form