Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Wevelgem
Reizen

Discovery Collective

Not your average travel agency, dat is Discovery Collective. Bij dit reisbureau staat de beleving van de reiziger centraal: dit doet Discovery Collective bijvoorbeeld door haar reizigers op pad te sturen met locals zodat ze buiten de platgetreden toeristische paden gaan of door haar reizen te laten uitgroeien tot ware happenings. Discovery Collective zoekt 40.000 euro via winwinleningen om haar communicatiestrategie te plannen, haar website uit te bouwen en een hub voor reisorganisatoren te creëren. Bekijk hier hoe jouw investering deze onderneming kan verderhelpen op haar reis richting groei!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Discovery Collective

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€ 10000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Discovery Collective

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€ 10000

reeds opgehaald

Te laat!

Discovery Collective

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Not your average travel agency dat verschillende formules aanbiedt waarbij de beleving van de klanten steeds centraal staat
- Complementair team van founders dat eerder al succesvolle events organiseerde
- Ambitie om een community van reisorganisatoren te creëren: een hub met info, workshops en events voor en door reizigers
- Op zoek naar financiering voor: een samenwerking met een branding agency, het uitbouwen van de website met een boekingssysteem en voor het opzetten van de hub voor reisorganisatoren

Waarom Discovery Collective?

Thibaud Ducoulombier en Maxim Vanden Broecke zijn in hun ondernemerscarrière altijd bezig geweest met het aanbieden van belevingen. Ze startten ooit in een hutje op een kerstmarkt en organiseerden met de gemaakte winst tweemaal een festival in Kortrijk dat 5.000 bezoekers per dag lokte.

Vorig jaar vervoegde Elisa Vandendorpe het team, en in samenwerking met Route Du Soleil organiseerden ze The Surf Lodge, een glamping surfresort gelegen in het noorden van Spanje.

Discovery Collective zet steeds in op beleving, zelfs nog meer dan de vorige realisaties van Thibaud, Maxim en Elisa. Discovery Collective is namelijk een reisbureau dat gaat voor niets minder dan belevingen die als 'once in a lifetime' worden bestempeld.

"De kwaliteit en de beleving staan centraal tijdens onze reizen. We willen onze klanten bijzondere reizen bieden die ze zich hun hele leven zullen herinneren." - Maxim Vanden Broecke, co-founder Discovery Collective

Activiteit

Discovery Collective gaat zoveel mogelijk eerst op prospectie voor de reizen die het aanbiedt. Op die manier kan de onderneming haar klanten nog beter informeren en begeleiden. Discovery Collective biedt verschillende reisformules aan:

Go With Locals: ga op pad met locals en ontdek plekken waar je normaal niet komt

Bij Go With Locals brengt Discovery Collective klanten in contact met locals die ze meenemen op reis door hun land. Op die manier komen de reizigers op plekken waar je normaal niet komt als je kiest voor een reis met een klassieke touroperator. Bij dit type reizen heb je dus het voordeel van de begeleiding door locals, maar dan buiten de platgetreden paden. Zo zal je binnenkort op pad kunnen gaan door Marokko met enkele Berbers die je meenemen van het bruisende Marrakesh tot in de verste uithoeken van de Sahara.

Happenings: ga mee op een 'once in a lifetime' experience

Soms worden de reizen van Discovery Collective meer dan een reis, en groeien ze uit tot ware happenings. Zo vindt in september 2019 The Cali Rally plaats, een 10 dagen durende roadtrip door Californië waarbij de deelnemers een reis naar New York kunnen winnen door opdrachten uit te voeren tijdens hun reis.

Momenteel zijn er al zo'n 30 inschrijvingen voor The Cali Rally. Elisa, Thibaud en Maxim gaan zelf ook mee om het project in goede banen te begeleiden. Ze ondersteunen waar nodig en organiseren dagelijkse activiteiten.

Student Trips

Discovery Collective werkt ook samen met hogescholen zoals Howest en VIVES voor het organiseren van studentenreizen. Als een studierichting een educatieve reis in het buitenland maakt, zorgt Discovery Collective voor het organiseren en begeleiden van de volledige trip.  Momenteel heeft Discovery Collective al een reis naar Los Angeles ingepland.

"De studentenreizen zijn een erg interessante bron van inkomsten voor ons. We kunnen zo snel onze expertise in het vak tonen en eens we een vaste partner worden van verschillende hogescholen, zijn dit jaarlijks terugkerende klanten." - Thibaud Ducoulombier, co-founder Discovery Collective
De deelnemers van The Cali Rally kunnen zich aan een gevarieerde reis verwachten

Team

Ontdekken en beleven, dat zijn de sleutelwoorden die de 3 founders van Discovery Collective met hun evenementen nastreven. Wat begon met enkele events in hun thuisbasis Kortrijk, groeide uit tot het reisbureau dat Elisa, Maxim en Thibaud vandaag runnen.

Thibaud neemt het zakelijke aspect van Discovery Collective op zich, terwijl Maxim het creatieve brein achter de reizen is. Elisa ten slotte legt zich toe op het commerciële verhaal van de onderneming: zij verzorgt de marketing en communicatie. Samen staan ze in voor alle praktische zaken rond de reizen die ze organiseren, van prospectie en contacten leggen met locals tot het meegaan op de happenings om de deelnemers bijstand te bieden waar dat nodig is.

Elisa, Thibaud & Maxim

Klanten

Met haar ongewone, avontuurlijke reizen mikt Discovery Collective in eerste instantie op jonge mensen die op zoek zijn naar iets anders dan een klassieke reis met een touroperator.

"Veel mensen willen anno 2019 echt iets speciaals zien als ze op reis gaan en weggaan van de platgetreden paden. Ze willen de dingen zien die hun bestemming authentiek maken en niet de klassieke toeristische trekpleisters." - Elisa Vandendorpe, co-founder Discovery Collective

De reizen zijn echter niet uitsluitend voor jongeren weggelegd; Discovery Collective werd ook al gecontacteerd door 40-, 50- en 60+'ers die op zoek zijn naar een reis met dat extra pigment. Discovery Collective probeert dan te zorgen voor een oplossing op maat van elke klant.

Op naar een community van reisorganisatoren

Bij Discovery Collective merken ze dat het klassieke reisbureau aan populariteit inboet. Daarom is het hun ambitie om zelf een hub voor reisorganisatoren te creëren in Kortrijk. Met die community wil Discovery Collective ervoor zorgen dat iedereen die er binnenwandelt met een reisplan kan geholpen worden door een expert.

Daarnaast wil Discovery Collective ook workshops en events organiseren voor geïnteresseerden. Van reisfotografen die tips en tricks geven tot digital nomads die vertellen over hun leven on the road. Kortom een leuke babbel voor en door reizigers.

"Bij het klassieke reisbureau kan je niet verwachten dat iemand die er werkt advies kan geven over alle soorten reizen. Door een hub van freelancers met hun eigen expertise te creëren willen we dit wel mogelijk maken."
- Thibaud Ducoulombier, co-founder Discovery Collective

In de pers

Met hun not your average travel agency kregen de founders van Discovery Collective al heel wat persaandacht:
- Made in West-Vlaanderen wijdde een artikel aan het concept
- In Het Laatste Nieuws verscheen een artikel over The Cali Rally
- In de Standaard vertellen de drie founders over het ontstaan en de plannen van Discovery Collective    

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Discovery Collective

Discovery Collective heeft de ambitie om verder in te pikken op de new way of travel en reizen te blijven aanbieden die de deelnemers hun leven lang bijblijven. Om de groei verder te zetten is de onderneming op zoek naar financiering. In totaal zoekt Discovery Collective 50.000 euro, waarvan eerder al 10.000 euro via een bankfinanciering werd opgehaald. Discovery Collective zoekt nu 40.000 euro via winwinleningen om volgende doelstellingen te realiseren:

- een samenwerking aangaan met een branding agency om de communicatiestrategie van de onderneming te plannen.

- het uitwerken van een interactieve website. Een overzicht van alle diverse reizen samen onder één dak.

- Een geïntegreerd boekingssysteem voor travel agencies, gelinkt aan de nodige software.

- het op poten zetten van de hub voor reisdiensten. Discovery Collective wil hiervoor een leuk pand huren en vullen met tal van gepassioneerde freelancers met elk hun eigen expertise en ervaringen.

Heb jij interesse om te investeren in deze onderneming die haar klanten reizen met extra couleur wil aanbieden en een community van reisorganisatoren wil creëren? Neem dan nu contact op om jouw investering te bespreken!

Updates

1/8/19

Informatienota Discovery Collective

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form