Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
Horeca

Dogs & Drinks

Elk jaar belanden heel wat honden in een asiel. Daar wil Marijn Kenis samen met zijn team verandering in brengen. De vzw Dogs & Drinks organiseerde eerder al enkele pop-uphondenadoptiecafés, waarbij hondenliefhebbers kennis konden maken met adoptiehonden en een aanvraag konden indienen om hun lievelingshond te adopteren. Door het succes van de pop-ups wil Dogs & Drinks een versnelling hoger schakelen en een vaste locatie openen waar baasjes hun hond kunnen meenemen op café én waar adoptiehonden en potentiële nieuwe baasjes met elkaar gematcht worden. Ontdek hier de grote ambities van Dogs & Drinks!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Dogs & Drinks

is op zoek naar een totaalbedrag van

60000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€52.500

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Dogs & Drinks

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€52.500

reeds opgehaald

Te laat!

Dogs & Drinks

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Dogs & Drinks?

Elk jaar belanden in België duizenden honden in een asiel. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die graag een hond zouden willen adopteren, maar daar wegens werk- of andere verplichtingen geen tijd voor vinden.

Het was al lange tijd de droom van Marijn Kenis om een eigen horecazaak op te starten, en toen hij de interactie zag tussen de hond van zijn huisgenoot en de klanten van de winterbar die hij tijdelijk uitbaatte, ging een lampje branden: Marijn zou een hondenadoptiecafé openen in Gent.

"Er bestond al een kattencafé in Gent en in het buitenland bestaan er ook al hondencafés, maar met een hondenadoptiecafé wilde ik ook de problematiek van de achtergelaten honden aanpakken. Veel hondeneigenaars laten namelijk hun dier zomaar achter, bijvoorbeeld als ze op reis vertrekken en geen opvang willen voorzien voor hun dier." - Marijn Kenis, oprichter Dogs & Drinks

Marijn gaf zijn concept de naam Dogs & Drinks en startte met enkele pop-ups. Tijdens deze events konden mensen kennismaken met honden die geadopteerd konden worden. Als ze een klik voelden met het dier, konden ze een adoptieprocedure opstarten. Die procedure werd begeleid door asielen en andere organisaties die honden tijdelijk opvangen.

"Super! Heel goed initiatief voor hondjes en nieuwe baasjes." - Manuella, bezoeker Dogs & Drinks.

Activiteit

Nu wil Dogs & Drinks een versnelling hoger schakelen en een vaste locatie openen voor haar hondencafé. De vzw heeft hiervoor al een pand op het oog in Gent en zal het opdelen in twee stukken: een hondencafé, waar baasjes hun honden gezellig kunnen meenemen op café, en een hondenadoptiecafé, waar mensen terecht kunnen als ze willen kennismaken met honden die geadopteerd kunnen worden.

"Met de pop-ups zorgden we alleen voor een ontmoetingsplaats, de asielen namen het over als mensen daadwerkelijk een hond wilden adopteren. Nu zullen wij ons ook registreren als asiel, waardoor we het hele proces zullen kunnen begeleiden en zorgen voor een perfecte match tussen de hond en zijn/haar nieuw baasje." - Marijn Kenis, oprichter Dogs & Drinks

De vzw wil met haar activiteiten een sociale impact hebben en meewerken aan een oplossing voor dieren die plots op straat terechtkomen. Door op een laagdrempelige manier een ontmoetingsplaats te creëren voor hondenliefhebbers en honden die geadopteerd kunnen worden, wil Dogs & Drinks een verschil maken voor mens én dier.

De nieuwe locatie van Dogs & Drinks wordt ideaal voor honden én hun baasjes

Team

Marijn Kenis is de oprichter van Dogs & Drinks. Hij behaalde een diploma Industrieel ingenieur Milieukunde en voerde verschillende jobs uit bij grote bedrijven zoals Bekaert en Pfizer. Maar het was al lang zijn droom om een eigen zaak te starten; hij had dan ook al verschillende jobs in de horeca gehad toen hij met het concept Dogs & Drinks op de proppen kwam.

Met dit concept kon hij zijn liefde voor honden en de ambitie om een eigen horecazaak te hebben, combineren. Wat oorspronkelijk begon met enkele succesvolle pop-ups, is nu aan het uitgroeien tot een vast concept.

De andere teamleden van Dogs & Drinks hebben ook al heel wat ervaring met sociale aspecten in hun jobs. Zo werkt Koen Vanbiervliet op de dienst Welzijn bij de FOD Financiën en is Sarah Piessens stafmedewerkster bij feministische denktank Furia. Orphee Corteel is dan weer regelmatig dierenoppasser via Pawshake. Thomas Doutreligne tot slot heeft ervaring met start-ups en HR, waarin het sociale vanzelfsprekend een belangrijke rol speelt.

Voor de financiële kant van Dogs & Drinks kan de vzw rekenen op Peter De Gendt. Hij komt uit de zakenwereld en heeft daarin meer dan de nodige ervaring opgedaan om de vzw te begeleiden op financieel vlak.

Daarnaast kan de vzw ook rekenen op veel vrijwilligers, die bijvoorbeeld helpen bij het organiseren van de pop-uphondencafés.

Boven (v.l.n.r.): Thomas, Sarah en Koen
Onder (v.l.n.r.): Tania (vrijwilligster), Marijn, Orphee en Cindy (vrijwilligster)

Klanten

Dogs & Drinks richt zich uiteraard op hondenliefhebbers. Tijdens het laatste pop-upevent kwamen er zo'n 60 hondenliefhebbers per dag kennismaken met honden die ze konden adopteren. Uiteindelijk kon Dogs & Drinks na vier pop-upevents al 9 honden aan een nieuw baasje helpen. Door een vast hondenadoptiecafé te openen is het de bedoeling om dit aantal snel te doen stijgen.

"We merken dat er heel veel jonge mensen op het concept afkomen. Sommigen zijn echt geïnteresseerd in de adoptie van een hond, maar sommigen komen gewoon voor de interactie met de honden. Die interactie tussen honden en mensen tijdens zo'n hondenadoptiecafé is gewoonweg fantastisch." - Marijn Kenis, oprichter Dogs & Drinks


Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Dogs & Drinks

Om de opening van het vaste hondencafé in Gent te realiseren is Dogs & Drinks op zoek naar financiering. Concreet zoekt de vzw 60.000 euro aan winwinleningen. Jij kan mee investeren om Dogs & Drinks te helpen volgende zaken te realiseren:

  • het betalen van de huurwaarborg en de eerste huur van het pand dat ideaal is voor de activiteiten die de vzw voor ogen heeft.
  • het aankopen van de nodige materialen om de honden te verzorgen. Daarnaast zullen ook meubels en toestellen zoals een vaatwasmachine en koelkasten aangekocht worden.
  • het pand verbouwen en herinrichten om het geschikt te maken als hondencafé. Dit alles uiteraard conform de wetgeving rond brandveiligheid en dierenwelzijn zodat baasjes én hun honden in een gezellige en veilige omgeving kunnen genieten.
"We willen een echte betrokkenheid creëren tussen onze investeerders en ons concept. We houden hen dan ook op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen bij Dogs & Drinks." - Marijn Kenis, oprichter Dogs & Drinks

Investeer jij mee in deze vzw die een verschil wil maken voor mens en dier? Grijp nu je kans om te investeren in Dogs & Drinks!

Updates

14/6/19

Aanvulling informatienota Dogs & Drinks

22/5/19

Dogs & Drinks verschijnt op SeniorenNet

Begin deze week verscheen op SeniorenNet, een website met heel wat interessante content voor actieve 50+'ers, een artikel over Dogs & Drinks. In het artikel is er meer te lezen over de ontstaanscontext van de pop-uphondenadoptiecafés en de plannen van oprichter Marijn en zijn team om een vaste locatie te openen voor hun hondencafé.

Het artikel besteedt ook aandacht aan de financieringszoektocht van Dogs & Drinks. Je kan het volledige artikel bekijken via deze link.

29/4/19

Dogs & Drinks verwelkomt potentiële investeerders in nieuw pand

Interesse om zelf eens een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand van Dogs & Drinks? Dat kan!

Op 25 mei om 16u organiseert de vzw namelijk een infomoment voor potentiële investeerders in het nieuwe pand in Gent. Een ideaal moment om de mensen achter Dogs & Drinks en hun groeiplannen beter te leren kennen. WinWinner zal ook aanwezig zijn om meer uitleg te geven over de investeringsopportuniteiten.

Benieuwd naar de nieuwe locatie van Dogs & Drinks en de zoektocht naar financiering van de vzw? Schrijf je dan in voor het event via deze Facebook-pagina! Geen Facebook-profiel? Neem gerust contact met ons op om jouw aanwezigheid te melden.
24/4/19

Dogs & Drinks-oprichter Marijn te horen op Radio 2 Oost-Vlaanderen

Vanmorgen naar Radio 2 Oost-Vlaanderen geluisterd? Je kon er de Marijn, de oprichter van Dogs & Drinks horen.

Hij vertelde over de plannen om een vast hondenadoptiecafé te openen in Gent en over de crowdlendingcampagne die de vzw heeft lopen bij WinWinner. Herbeluister het fragment via deze link (vanaf 51:58).

24/4/19

Dogs & Drinks haalt Made in Oost-Vlaanderen met haar financieringscampagne

Dogs & Drinks haalde op 18 april Made in Oost-Vlaanderen. In het artikel worden de ambitieuze plannen van de vzw om een vaste locatie te openen voor het hondenadoptiecafé uit de doeken gedaan.

Daarnaast is er in het artikel ook plaats voor de financieringscampagne van de vzw. Een mooie boost voor de financieringszoektocht van Dogs & Drinks dus!

Meer weten?
Bekijk hier het volledige artikel op Made in Oost-Vlaanderen.

23/4/19

Informatienota Dogs & Drinks

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form