Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Balen
Mobiliteit

Drive2Impress

Michel Ennekens is al 30 jaar actief in de transportsector en specialiseerde zich de laatste jaren in elektrische tweewielers. Michel baat al enkele maanden de winkel Drive2Impress uit, waar je terechtkan voor een ruim assortiment (elektrische) scooters en fietsen. Nu is Michel van plan een eigen label e-scooters op de markt brengen. Om de scooters te produceren, te vervoeren en de nodige marketingacties errond op te zetten is Drive2Impress op zoek naar financiering. Ontdek hier alles over de plannen van deze ambitieuze onderneming!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Drive2Impress

is op zoek naar een totaalbedrag van

75000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Drive2Impress

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Drive2Impress

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Drive2Impress?

Elektrische fietsen zitten in de lift; steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een fiets met een elektromotor die hen bijstaat bij het trappen.

Ook bij scooters kan je kiezen voor zo'n elektromotor: e-scooters hebben geen uitstoot zoals klassieke scooters op benzine. Vaak worden scooters alleen voor korte afstanden gebruikt, waardoor het beperktere bereik van e-scooters in vergelijking met hun tegenhangers op benzine je geen zorgen zou moeten baren. Een andere motivatie om zo'n elektrische scooter te kopen is de premie die je ervoor kan krijgen; in 2019 kan het premiebedrag oplopen tot 25% van de catalogusprijs.

Michel Ennekens sprong mee op de evolutie naar het elektrisch rijden en opende in januari 2019 in Balen een winkel met e-bikes en e-scooters. Daarnaast kan je er ook terecht voor een aanbod aan klassieke fietsen en scooters. Met Drive2Impress wil Michel vooral mensen kennis laten maken met elektrische tweewielers.

"Toen ik merkte dat de trend naar elektrisch rijden meer en meer opkwam, zocht ik een plek voor een showroom waar er nog niet veel concurrentie was. Zo kwam ik in de regio Balen uit." - Michel Ennekens, zaakvoerder Drive2Impress

Activiteit

Drive2Impress verkoopt elektrische fietsen en scooters, naast een assortiment gewone fietsen en scooters. In de showroom in Balen kan je terecht voor advies op maat en uiteraard behoort een testrit ook tot de mogelijkheden.

Daarnaast voert Drive2Impress ook onderhoudsbeurten en herstellingen uit aan (elektrische) fietsen en scooters. De werkplaats is voorzien van een professionele uitrusting met het oog op een goede en snelle onderhouds- of herstelbeurt.

"Ik ben blij dat er een fietsenwinkel gekomen is! Hier willen ze wel aan mijn fiets werken, ook al heb ik hem hier niet gekocht. Mijn volgende komt zeker van Drive2Impress." - Ivette

Een eigen label e-scooters

Drive2Impress wil niet zomaar een verdeler van fietsen, e-bikes en (elektrische) scooters zijn. De onderneming wil namelijk zelf een label e-scooters lanceren. Met het eigen label, dat de naam DTI Moto zal krijgen, wil Drive2Impress haar stempel drukken op de elektrische mobiliteit. Voor de productie van deze scooters zal Drive2Impress een beroep doen op een fabrikant in China. Zaakvoerder Michel trok zelf naar deze fabrikant om alle technische, financiële en logistieke zaken te bespreken.

"Het zal gaan om scooters met elektrische Bosch-motoren erin gemonteerd. Dit geeft de scooters een extra kwaliteitsstempel." - Michel Ennekens, zaakvoerder Drive2Impress
DTI Moto, het eigen label van Drive2Impress

Team

Michel Ennekens is de zaakvoerder van Drive2Impress. Het begon voor hem allemaal in de garage die zijn ouders openden waar ze de verkoop en het onderhoud deden van 2 automerken. Op die manier heeft Michel al meer dan 30 jaar ervaring opgedaan in de transportsector.

Michel is zich een drietal jaar geleden gaan toeleggen op elektrische tweewielers. Hij heeft onder meer de cursus E-bike-specialist van Bosch gevolgd om zijn expertise nog meer op punt te zetten. Met deze expertise wil hij dan ook niet zomaar een verdeler van e-bikes en e-scooters zijn, het is zijn ambitie om zelf een label van e-scooters te lanceren.

Klanten

Drive2Impress gaat zowel voor B2B- als B2C-verkoop; de onderneming wil de e-scooters van haar eigen label verkopen aan andere verdelers maar ook particuliere klanten kunnen rechtstreeks bij Drive2Impress terecht. In de winkel zelf vinden ze niet alleen de e-scooters van het eigen label van Drive2Impress, maar ook van andere merken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de e-bikes en de klassieke fietsen.

"Mijn scooter startte niet meer. De depannagedienst van Drive2Impress heeft hem opgehaald. Ik kreeg een mail met de kosten en foto's van de kapotte onderdelen. De patron Michel gaf goed advies. Toppie!" - Maurits
DTI Moto, het eigen label van Drive2Impress
"Klanten moeten een aanspreekpunt dichtbij huis hebben. Binnen 15 à 20 kilometer rond de showroom willen we onze eigen e-scooters dan ook zelf aan de man brengen, voor verdere afstanden willen we werken met externe partners." - Michel Ennekens, zaakvoerder Drive2Impress
"Mijn buren kochten hun fietsen bij Drive2Impress... ik bracht er mijn oude fiets binnen om hem te laten nakijken. Bedankt voor de betaalbare service!" -  Stefaan

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Drive2Impress

Drive2Impress is een ambitieuze onderneming en heeft sterke groeiplannen. Om deze plannen te realiseren is Drive2Impress op zoek naar groeifinanciering voor een bedrag van 75.000 euro, en dit via winwinleningen.

Drive2Impress wil deze extra financiële middelen gebruiken om haar eigen label DTI Moto te lanceren. Met het geld wil de onderneming 100 e-scooters laten produceren in China en ze naar België overbrengen. Daarnaast zal een deel van de financiering ook gaan naar de marketing voor deze scooters. Met onder meer flyers, vlaggen en online advertenties wil Drive2Impress haar eigen label bekendmaken bij haar doelgroepen.

Word jij ambassadeur van het eigen label van Drive2Impress? Grijp je kans om te investeren in elektrische voertuigen door op de knop 'Ik heb interesse' te klikken!

Updates

14/5/19

Informatienota Drive2Impress

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form