Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Duizendblad

Ternat
Tuinbouw
Completed

Investeringsbehoefte

20550



Contacteer deze onderneming

Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Contactgegevens

Pitch

Bij Duizendblad telen we kruiden en bloemen voor restaurants in Brussel en het Pajottenland. Sinds 2011 groeide Duizendblad uit tot een begrip bij chefs met smaak en de goesting om met lokale seizoen producten te werken.

Thuiskoks vinden onze kruiden bij Cru, in de Marché des Tanneurs of via korte keten-initiatieven. Een deel van de oogst verwerken we zelf verder tot kruidenzout, -azijn en kruidenthee.

In de lente van 2017 maakten we een lang gekoesterde droom waar: we breidden ons assortiment uit met biobloemen van het seizoen.

Met Duizendblad kiezen we voor een rijk aanbod aan planten. Kruiden en bloemen in allerlei geuren, kleuren en smaken inspireren onze klanten tot creatiever koken of laten ze gevarieerder eten. Omdat onze kruiden de tijd krijgen om te groeien, hebben ze extra veel smaak.

We zetten in op smaak, kwaliteit en verfijning. Door te oogsten op bestelling krijgt de klant een supervers product.

Bij Duizendblad werken we biologisch, seizoensgebonden en lokaal. We willen vooral in de praktijk laten zien dat die agro-ecologische aanpak werkt en dat hij geweldige producten oplevert: écht eten zonder nevenwerkingen voor het klimaat.

Product/Dienst

Verse kruiden, eetbare bloemen en blaadjes 

"Voor chefs en thuiskoks"

Klanten mogen van ons een topproduct verwachten: supervers, met zorg geselecteerd en verpakt.
Chefs laten zich graag inspireren door het rijke aanbod aan smaken en zien al snel dat elk seizoen iets te bieden heeft.

Bloemen en boeketten

Naast het feit dat ze onbespoten zijn hebben onze biologische seizoensbloemen het grote voordeel dat ze amper kilometers op de teller hebben voor ze bij de klant terechtkomen. Onze klanten kunnen genieten van  de schoonheid van elk seizoen zonder het milieu te belasten.

Kruidenthee en -zout

We drogen een deel van onze kruiden en bloemen. Die lenen hun smaak en aroma aan originele kruideninfusen en pittig kruidenzout. Ook in de verwerkte producten zie je dat we kunnen teren op een brede basis van planten die we op een creatieve manier combineren.

Team

Duizendblad is een idee van Yo De Beule (Germaniste en herboriste). Met Duizendblad combineert ze haar passies voor planten, goed eten en ecologie.

Yo is verantwoordelijk voor de planning, de dagelijkse organisatie en de verkoop. Ze zet de lijnen uit voor de toekomst en hakt de knopen door. Op het veld is ze degene die de oogst aanstuurt en het plantgoed opkweekt. In 2017 werkt ze verder aan een assortiment mini-blaadjes voor chefs.

Anneleen dirigeert het veldwerk. Dankzij Anneleen kan Duizendblad ook met eigen zaden werken.

Sanne is de vrouw achter de bio snijbloemen. Samen met Anneleen neemt ze het gros van het veldwerk voor haar rekening.

Eva en Evelyn oogsten en verpakken.

Markt

Duizenblad heeft twee grote doelgroepen:

  • Chefs (en thuiskoks) zijn op zoek naar ingrediënten waarmee ze hun creativiteit kunnen aanscherpen. Daarnaast willen ze ook een vers, verzorgd en vooral smaakvol product. Een product dat bovendien puur is en dat op een verantwoorde manier geproduceerd is.
    Met ons aanbod voor chefs komen we aan al deze verzuchtingen tegemoet.
  • Nu iedereen stilaan begint in te zien dat een doorsnee boeket een zware ecologische prijs heeft, is de vraag naar lokale, bio bloemen van het seizoen groot. Maar een faire bloem moet vooral ook mooi zijn.
    De consument wil de kans krijgen om iets te doen voor het milieu, terwijl hij volop van het leven geniet.
    Wij zorgen daarvoor.

 

In België zijn er slechts enkele tuinbouwers die net als Duizendblad  inzetten op diversiteit en er min of meer
dezelfde waarden op na houden (o.m. Millecouleurs in Dikkebusse en Sanguisorba in Ranst).
Wij zien ze als collega’s: er is voorlopig vraag genoeg voor iedereen.

Ook wat betreft de teelt van biologische snijbloemen is er meer vraag dan aanbod: in Vlaanderen timmeren slechts 10 microbedrijfjes aan de weg.

 

Tegenover klassieke telers willen en kunnen we ons onderscheiden op deze punten:

  • breed aanbod vs. enkel klassiekers;
  • elk seizoen smaakt vs. de seizoenen kunstmatig verlengen;
  • smaak vs. massa;
  • supervers vs. dagen onderweg;
  • lokaal vs. import;
  • een verfijnd product vs. een groot volume bulk;
  • toekomstgerichte ecologische teelt vs. de klassieke vervuilende teelt;

Financieringsbehoefte

Met deze winwinlening willen we het volgende realiseren:

 

1. Het volume van onze gedroogde / verwerkte producten verhogen

Op dit moment kunnen we niet (snel) genoeg kruiden drogen om aan de vraag  te beantwoorden. Door de droogcapaciteit te verhogen kunnen we het al plantmateriaal (dat er is) benutten en een buffer creëren voor de wintermaanden. Bovendien willen we het eindproduct naar een hoger niveau tillen met een eenvoudige maar stijlvolle verpakking.

  • Bouwen van een droogkast op zonne-energie: 6.000 euro
  • Verpakkingsmateriaal voor opstart: 700 euro
  • Ontwerp en druk labels: 500 euro

Totaal 7.200 euro

 

2. Verder uitbouwen van het segment bio snijbloemen

De vraag naar bio snijboemen is groot, zowel bij particuliere klanten als floristen. Om dit segment verder uit te breiden en vlot te kunnen werken moeten we echter verder investeren.

  • Vaste planten (Asters, Heleniums...) 1.000 euro
  • Rozen en pioenen 500 euro
  • Inrichting inpaktafel/bloemenhoek 300 euro
  • Klein gereedschap (messen, bloemenschaartjes, emmers, rek in de koeling) 350 euro
  • Ontwikkelen promotiemateriaal (merkstickertjes, geschenkkaart) 200 euro

 Totaal 2.350 euro

3. Verkoop en communicatie

Om de verwerkte producten goed aan de man te kunnen brengen rekenen we ook op de website en in het algemeen op een goede communicatie.

  • Professionele afwerking nieuw logo 150 euro
  • Fotografie 250 euro
  • Vertalingen website 600 euro

Totaal 1.000 euro

 

4. Beschutte teelt

Voor de winter moeten de bestaande tunnels hersteld en de oppervlakte onder beschutting uitgebreid.

  • Herstellen bestaande tunnelserres 1.000 euro
  • Nieuwe tunnelserre met zijverluchting 9.000 euro

Totaal 10.000 euro

Algemeen totaal: 20.550 euro

In de pers

Uit de oude doos

In de opstart-periode kwam Duizendblad een aantal keer in de lokale pers, op Radio 2 en in het weekblad Libelle. Pascal Naessens kwam op bezoek in aflevering 1 van Mijn pure keuken, Jeroen Meus voelde ons aan de tand over munt en koriander en Dorien Knockaert van De Standaard vroeg ons om hulp bij haar terraskruiden.

 

Instagram en andere sociale media

Review 1: “Ok, teaheaven is a place on earth” Isabellehappybags, (producent Minimarietea)

Review 2: “Produits surprenants et délicieux qu’on adore utiliser dans notre cuisine” AlimentationBruxelles

 Review 3: “Beautiful fall mix salad” elisa.kookt

Klanten bevelen ons aan

  • ‘Open Kaart’, De Morgen Magazine, 03.06.2017
  • ‘Humus Botanical Gastronomy’, Weekend Knack, 23.06.2016
  • ‘Tafelen alsof je thuis bent’, Goesting, 15.10.2016
  • ‘Gaspar’ Trends/Tendences, 14 oktober 16.10.2014
  • Artikel 'LA CUISINE À QUATRE MAINS'

Waardering

  • Duizendblad is opgenomen in de Cahier des bonnes adresses van Slowfood Brussel;
  • Duizendblad is opgenomen als lid van het internationale ‘Farmer-Florist Collective’ 
  • Duizendblad is partner van CRU 
  • Duizendblad is ambassadeur van het Pajottenland

Beschrijving

Meer ondernemingen ontdekken