Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Energy Kiosks

Brugge
Groene energie

75000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶
Energy Kiosks installeert slimme zonnesystemen in West-Afrika om mensen in dorpen zonder elektriciteit toegang te geven tot betaalbare en duurzame energie.

Er zijn nog steeds 1,1 miljard mensen in de wereld die geen toegang hebben tot elektriciteit. Om toegang te hebben tot bijvoorbeeld verlichting, moet men gebruik maken van oplossingen die ongezond en schadelijk voor het milieu zijn. Bovendien zijn ze vaak duur en van slechte kwaliteit.

Energy Kiosks wil West-Afrikaanse dorpen die geen toegang hebben tot elektriciteit een alternatief aanbieden via de installatie van smart nano-grids

Door deze grids kunnen mensen via een eenvoudige sms-betaling toegang krijgen tot elektriciteit die afkomstig is van het zonnesysteem. De toegang tot deze duurzame energie is de basis voor de ontwikkeling van het dorp. Het dorp krijgt toegang tot gezondere en betere verlichting, kan kleine activiteiten opstarten, medicijnen en vaccins bewaren, nachtelijke bevallingen onder betere omstandigheden uitvoeren...

 

Activiteit

Energy Kiosks heeft een smart technologie ontwikkeld waarbij het zonnesysteem is aangesloten op het gsm-netwerk. Hierdoor kunnen mensen via sms prepaid betalen voor hun elektriciteit. 

Onze smart grids groeien organisch mee met de elektriciteitsbehoefte. Zo starten we met één zonnepaneel en één batterij wat genoeg is om acht gezinnen elk drie lampen en oplaadmogelijkheden voor hun gsm te geven. Wanneer extra elektriciteit gewenst is, voor verder privégebruik (koelkast, TV...) of voor het opstarten van een business, kunnen wij gemakkelijk extra zonnepanelen en batterijen voorzien. De smart grids groeien dus mee met de noden van de dorpen. Zo kunnen wij ook de investering en het risico laag houden.

Team

Belgische team:

Bert Bernolet

Gedelegeerd bestuurder

Bert behaalde in 2015 de titel van ‘Jonge Brugse Beer’ en in 2016 de titel van ‘West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar’.

Hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring in zonne-energie in ontwikkelingslanden, van Guatemala tot Mongolië over subsahara Afrika.

 

Piet Dheedene

Voorzitter Raad van Bestuur

Piet kwam als business angel bij Energy Kiosks. Als ex-CEO van verscheidene bedrijven en mede door zijn consultancy opdrachten in Afrika heeft hij de nodige ervaring en kennis opgedaan om onze raad van bestuur met inzicht en daadkracht te leiden.

 

Marie-Dominique Lodens

Directrice van ons lokaal bedrijf Solergie in Togo

Marie-Dominique heeft reeds meer dan 4 jaar ervaring in het leiden van diverse projecten in Afrika. Ze leidt het lokaal bedrijf met tact en een sterk begrip van de lokale cultuur.

 

Fernand Verstraete

Hoofd R&D, embedded software & hardware developer

Fernand ontwierp de elektronica van onze kalebaslampen, laders, Rinoo lampen en nu van onze smart grids. Daarnaast ontwierp hij tal van tools om onze productie lokaal mogelijk te maken zoals soldeerovens, kalibratie tool, testboxen, etc. Hij leidde vroeger tal van grote projecten bij o.a. Altran, Niko, Thompson, Alcatel, etc.

 

Karel Bernolet

Software developer
Karel schrijft de software voor de smart grids. Hij heeft zijn strepen al meermaals verdiend in consulting voor gerenommeerde bedrijven als Isabel Group, ING, Tobania, Tecteo, etc.

 

Kurt Vanslambrouck

Hardware developer
Kurt ontwikkelt onze smart box en is een ideale sparring partner. Hij is global project manager bij Agfa Gevaert. Zichzelf bewijzen hoeft niet meer, maar toch bewijst hij telkens opnieuw zijn ingenieuze inbreng.

 

Togolees team:

Miossi Kossi Bienvenu

Chef techniek

Bienvenu werkt al 10 jaar mee in onze zonne-energie projecten in Togo. Hij woonde in een klein dorp Avédjé toen we hem leerden kennen. Hij had geen opleiding kunnen volgen wegens geldgebrek. Van bij de start toonde hij zich leergierig, capabel en gemotiveerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij zich heeft opgewerkt tot                                    directeur van de technische afdeling in Togo. Hij is trots                                        op zijn werk en op hetgeen we doen om de mensen in de                                    dorpen te helpen.

 

Tagba Gnitou Florent

Personeelschef

Florent is een dynamisch en gemotiveerd persoon die de mensen kan meenemen in zijn enthousiasme. Zijn ambitie zorgt ervoor dat hij altijd het uiterste van zichzelf geeft.

 • Kpogo Georges - commercieel verantwoordelijke 
 • Agba Koku Augustin - chauffeur 
 • Pagnabana - technieker
 • Affetse Koffi Mawuli - hoofdboekhouder
 • Hope Yao Dodzi Emile - boekhouding en administratie
 • Assigbi Komla Mawuli Marcel - administratie en verkoop
 • Agobia Koku Armand - technieker productie en installatie
 • Lawou-Abalo Afi - productie en installatie
 • Isidor - productie en installatie
 • Adam Izirafilou - productie en installatie
 • Koumai Samadou - productie en installatie
 • Kampani Yempape Paul - commercieel, verkoop

Klanten

Energy Kiosks wil betaalbare energie aanbieden die ook beschikbaar is voor de armste klasse in Afrika. Door de gezakte prijzen van zonnepanelen en de opkomst van lage energieverbruikers zoals LED lampen kunnen we dit realiseren. Daarnaast is er ook de ontwikkeling van mobiele betalingen in Afrika waardoor het mogelijk wordt om het zonnesysteem te laten afbetalen via sms in zeer kleine bedragen per gebruik of per dag.

Bedrijven als M-Kopa en Mobisol hebben reeds aangetoond dat het mogelijk is om een bedrijf winstgevend te maken door de arme klasse in Oost-Afrika duurzame elektriciteit aan te bieden. West-Afrika, waar wij actief zijn, is daarentegen nog iets armer. Ons product is daarom zo ontwikkeld dat tot acht gezinnen de energie van onze smart grids kunnen delen. Dit maakt ons model zelfs voor de bevolking van West-Afrikaanse landen betaalbaar en toegankelijk. Onze smart-grids kunnen klein starten en meegroeien met de lokale noden.

Onze eerste smart grids in Togo tonen aan dat ze na minder dan twee jaar terugbetaald zullen zijn. 

Ondertussen staan er al meer dan 100 gezinnen op een wachtlijst om ook een aansluiting te krijgen. De vraag en het enthousiasme in de dorpen is zeer groot!

Pers

 

Awards:

2017: Lid van Startit@KBC, Generation T, Tomorrow Legacy

2016: West-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar 2016

2015: Jonge Brugse Beer

2014: ING Solidarity Awards

2012: Nyrstar Foundation Awards

Pers:

VTM Nieuws 

De Tijd

Kanaal Z

Kanaal Z (2)

Focus/WTV

Flanders Today

Investeer mee in

Energy Kiosks

Energy Kiosks haalde recent reeds 50 000 euro op via de winwinlening.

De verdere financieringsbehoefte bedraagt 75 000 EUR.

Met dit bedrag kunnen we 30 nieuwe smart grids met een kost van 2 500 EUR plaatsen in Togo. Deze smart grids kunnen meer dan 1200 mensen helpen met fatsoenlijke verlichting en basis elektriciteit.

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Energy Kiosks

Brugge
Groene energie

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

75000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst