Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Epihunter

Hasselt
Software

35500

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Een moeilijk te detecteren vorm van epilepsie

Epilepsie is één van de meest voorkomende hersenaandoeningen. De aandoening komt voor bij mensen van elke leeftijd en zelfs met behandeling is 30% van de mensen niet aanvalsvrij. Dat betekent dat zij, ondanks medicatie, nog steeds onvoorspelbare en oncontroleerbare aanvallen hebben.

15% van de mensen met epilepsie heeft absence aanvallen, waarbij ze enkele seconden tot minutenlang voor zich uit staren terwijl het bewustzijn wegvalt. Vervolgens hervatten ze de bezigheden alsof er niets gebeurd is. Dit heeft een enorme impact op schoolkinderen, omdat ze op school bijvoorbeeld stukjes belangrijke informatie missen zonder dat iemand het doorheeft. De gevolgen zijn talrijk: kinderen raken gefrustreerd of zelfs schoolmoe en krijgen alsmaar meer leerachterstand. Ook thuis en tijdens buitenschoolse activiteiten veroorzaken de absence aanvallen misverstanden die leiden tot wederzijdse frustratie en boosheid.

Epihunter Classroom

Met Classroom, de eerste oplossing van Epihunter, kan je de aanvallen zichtbaar maken en heel wat problemen voorkomen. Classroom maakt gebruik van een headset voor het kind en een gsm-toestel. Een algoritme doet het lampje van het toestel branden wanneer een aanval zich voordoet.

De leerkracht ziet dit lampje tijdens het lesgeven en weet nu welke leerstof of instructies het kind heeft gemist. Zo kunnen bepaalde stukken van de leerstof later nog eens herhaald worden. Het kind wint aan zelfvertrouwen en de leerstof wordt beter verwerkt. Naast deze onmiddellijke waarde voor kind en leerkracht kunnen ouders een aanvalsoverzicht op het Epihunter webportaal raadplegen.

Epihunter Classroom in actie in Sibbo Tongeren. 

Uiteindelijk doel

Epihunter bouwt oplossingen die het dagelijks leven van mensen met epilepsie verbeteren. De oplossingen van Epihunter zorgen voor minder risico’s, een beter bewustzijn, en duidelijkere  communicatie. Zo maakt Epihunter mensen met epilepsie zelfstandiger en sociaal actiever. Epihunter wil het nummer 1 digitale merk voor mensen met epilepsie worden. Naast de consumentenoplossingen wil Epihunter ook actief bijdragen in het medisch- en projectonderzoek.

Activiteit

Epihunter Classroom

Met Classroom helpt Epihunter kinderen om de omgang met hun leefwereld te verbeteren. Door de hersengolven van het kind te meten, kan Epihunter absences detecteren en zichtbaar maken. Dat doet Epihunter door het lampje van een gsm op de tafel van het kind te laten branden. Zo kan de leerkracht het kind beter opvolgen. Na een aanval kunnen kinderen ook zelf zien hoe lang die aanval geduurd heeft. Het geeft hen een groter gevoel van controle over hun aandoening, met een boost van het zelfvertrouwen tot gevolg. Tot slot kunnen de ouders op een beveiligd webportaal een overzicht krijgen van alle gedetecteerde aanvallen.

Epihunter maakt hiervoor gebruik van de nieuwste mobiele EEG-technologieën. Om de hersengolven te capteren, draagt het kind een van de onopvallende, dunne, niet-medische headsets die vandaag op de markt worden gebracht door fabrikanten om aan meditatie, concentratie- en focus-trainingen te doen. Een gsm-toestel op de tafel van het kind is via bluetooth verbonden met zo’n headset. Op dit gsm-toestel draait een door Epihunter ontwikkelde toepassing die met behulp van artificiële intelligentie de golven analyseert en de aanvallen detecteert. Bovendien wordt alle informatie doorgestuurd naar de beveiligde webomgeving van Epihunter. Hierdoor kan Epihunter het algoritme steeds verbeteren, en kunnen de ouders en het kind eenvoudig een overzicht krijgen van de verschillende aanvallen.

Een eerste versie van Epihunter Classroom wordt momenteel getest door gebruikers in België en Nederland.

Classroom is slechts de eerste van een hele reeks oplossingen die Epihunter op de markt wil brengen. Tegen eind 2018 willen we een CE-gekeurde toepassing lanceren die de neuroloog rechtstreeks zal bijstaan bij het meten en interpreteren van thuis-EEG’s. In volgende fasen rollen we verdere producten uit voor mensen van alle leeftijden met alle vormen van epilepsie.

Team

Epihunter werd opgericht in mei 2017 en ontving een financiering van €70.000 van imec.istart in oktober 2017. Het ervaren multidisciplinair team bestaat uit Tim Buckinx (CEO), Niki Driessen (CTO) en Dirk Loeckx (CSO).

Tim Buckinx – CEO

Tim heeft meer dan 18 jaar ervaring in de digitale wereld en meer dan 10 jaar ervaring in leidinggevende rollen binnen dit domein, waarvan meer dan 3 jaar op wereldwijd niveau binnen het consumer-electronicsbedrijf Bose. Bovendien is Tim ook vader van een zoon met epilepsie. Het idee voor epihunter ontstond een drietal jaren geleden toen zijn zoon vroeg “Papa, kan je een lampje maken dat aangaat als mijn hersenen op pauze gaan?”

Niki Driessen – CTO

Niki heeft meer dan 15 jaar ervaring als software/solution architect (digital, e-commerce, big data, analytics, IoT), onder meer bij Bose. Bij Epihunter is hij verantwoordelijk voor de digitale infrastructuur en software-ontwikkeling.

Dirk Loeckx – CSO

Dirk is een serial entrepreneur en combineert een doctoraat als biomedisch ingenieur met een MBA. Gedurende de laatste 8 jaren begeleidde hij als CEO het HealthTech bedrijf Icometrix bij hun groei van 2 tot 30 werknemers.

Klanten

Focus op het dagelijks leven

Epilepsie is één van de meest voorkomende hersenaandoeningen en treft ongeveer 1% van de bevolking. In Europa en de VS zijn dat bijna 7 miljoen mensen.

Epihunter focust zich in de eerste plaats op de noden van een welbepaalde doelgroep: kinderen met epileptische absence aanvallen en hun ouders. Zij zijn met meer dan 100.000 in Europa en de VS. Epihunter richt zich initieel rechtstreeks naar de ouder met een maandelijkse en jaarlijkse abonnementsformule.

Oplossingen voor andere leeftijdscategorieën, gebruiksmomenten en vormen van epilepsie worden uitgewerkt en afgetoetst.

Epihunter is uniek omdat het zich focust op de grootste noden in het dagelijks leven met epilepsie. Het stelt de interactie van de persoon met epilepsie en zijn omgeving centraal en vertrekt niet vanuit het medische van de aandoening. Epihunter streeft niet naar het genezen van epilepsie maar zal fundamentele inzichten blootleggen die de huidige academische, medische en farmaceutische spelers in de markt zullen helpen.

Pers

Epihunter won al verschillende awards

Daarnaast kwam Epihunter al verschillende keren in de pers. Bekijk hier enkele artikelen:

VRT Nieuws

BlueHealth: Startup in de kijker

De Tijd

Made In Limbrug

Made In Vlaams Brabant

Lotje&Co

ISSUU

Investeer mee in

Epihunter

Om haar doelstellingen waar te maken, is Epihunter op zoek naar een bijkomende financiering. 

Er is al meer dan €400.000 toegezegd door onder andere imec.istart, het Bluehealth Investment Fund, een innovatiesubsidie van de Provincie Limburg en verschillende business angels. De extra financiering zoekt Epihunter in een combinatie van kapitaal, leningen en subsidies.

Via de winwinlening wenst Epihunter €60.000 op te halen. Daarnaast voert Epihunter ook nog een crowdfundingcampagne via Indiegogo.

Epihunter wil Europa veroveren, maar daarvoor hebben we jullie hulp nodig.

Het opgehaalde bedrag zal gebruikt worden om de Classroom-toepassing verder te ontwikkelen en naar de Europese markt te brengen, en om de resultaten ook rechtstreeks te kunnen aanbieden aan neurologen.

Dankzij de investeringen kan Epihunter de toepassing vertalen voor gebruikers in heel Europa. Epihunter gaat de middelen ook gebruiken om het webportaal voor de ouders gebruiksvriendelijker en overzichtelijker te maken. Tot slot zal Epihunter met het opgehaalde geld een specifiek portaal ontwikkelen op maat van de behandelende neurologen, zodat ook zij een eenvoudig en duidelijk overzicht kunnen krijgen van de epileptische hersenactiviteit bij hun patiënten.

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Epihunter

Hasselt
Software

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnes

Epihunter haalde al €28000 op door 4 investeerders.
Completed

Investeringsbehoefte

35500Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst