Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Waregem
Speelgoed

Fairplace

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Fairplace

is op zoek naar een totaalbedrag van

20000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Fairplace

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Fairplace

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Fairplace is een bvba opgericht door 2 jeugdvrienden met een pak ervaring in de speelgoedsector. We werkten voor onderwijs, speelpleinen en kinderopvang, en hebben samen ook 6 kinderen (niet dezelfde!).

Reeds 3 jaar runnen we de webshop www.fairplace.be, met uniek speelgoed 'met een duurzaam kantje': dat kan fairtrade of cradle-to-cradle zijn, gemaakt uit FSC-hout of gerecycleerd materiaal, of speelgoed dichtbij geproduceerd of in de sociale economie. Op de webshop labelen we ons speelgoed met 2 scores: 'speelwaarde' en 'duurzaamheid'.

Sedert kort ligt ons duurzaam speelgoed ook op verdeelpunten die onze filosofie delen. Fairplace wil groeien en dat kost tijd en ook geld. Via het systeem van de winwinlening willen we de groei de komende 3 jaar versnellen.

Activiteit

Fairplace zoekt en verdeelt 'speelgoed met een duurzaam kantje': stevig, eco, gerecycleerd, enz. Maar ook steeds met een uniek en maf kantje. Bij ons moet je speelgoed vinden dat je niet in de doorsnee speelgoedwinkel ziet.

We verkochten intussen meer dan 6000 stuks en het klantenbestand groeit. We zijn heel actief op social media en spelen in op de behoeftes van de klant. Je ziet ons in  Facebook en  Instagram, en we werken samen met blogsters en life-style-tijdschriften.

Dat alles vanuit 2 overtuigingen:

  • De klant wordt steeds gevoeliger voor de duurzaamheid van zijn/haar aankopen.
  • Het belang van online kiezen en shoppen zal nog verder toenemen

Team

De oprichters van de bvba zijn 2 jeugdvrienden met een pak ervaring in de speelgoedsector:

Yves Vercruysse en Christophe Toye (die het aan zijn familienaam quasi verplicht is iets te doen met speelgoed). We waren collega's in de jeugddienst 'Vlaamse Dienst Speelpleinwerk' en richten onder andere een groothandel voor buitenspeelgoed op. We runnen Fairplace in bijberoep en werken (intussen deeltijds) in duurzame en waarde gedreven bedrijven.

Klanten

Fairplace is opgestart als een webshop met duurzaam speelgoed. De webshop is anders dan de andere: kleurrijk, vol speelideeën en met een maffe twist. Intussen vind je ons ook op weekendbeurzen voor jonge ouders en op een tiental verdeelpunten. Dat laatste willen we, gezien de interesse, gevoelig uitbreiden. We mikken daarbij niet louter op speelgoedwinkels: vanuit verschillende sectoren komt  interesse om het aanbod met ons duurzaam speelgoed uit te breiden, van kinderkleedwinkels tot designshops, tot een museum en een vegetarisch restaurant...

Pers

Investeer mee in

Fairplace

Fairplace bestaat nu 3 jaar en wil groeien. Met het eigen kapitaal lukt dat niet snel genoeg. We zoeken €20 000 externe middelen om het komende jaar:

  • Het aanbod uit te breiden: van 300 tot min. 500 artikelen
  • Te investeren in een display om in verdeelpunten te zetten
  • Te investeren in opbouw van stock om die verdeelpunten te bevoorraden
  • Gerichte (online) marketingacties op te zetten
  • Te onderzoeken welke producten we op termijn kunnen ontwikkelen in een eigen speelgoedlijn
  • Enkele aanpassingen te doen aan de huidige website.

Fairplace werkt al 3 jaar met succes met winwinleningen. Intussen tekenden al 5 investeerders in voor een schijf van €2500, €5000 of €10000.

Proficiat Fairplace!!!

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form