Investeringsproject
Winwinlening
Vlaams-Brabant
Binkom
Events

Ferme Koer

Een trouwlocatie op een charmante vierkantshoeve, dat wordt Ferme Koer. Cindy Vancauwenbergh en Pieter-Jan Hannes, het koppel achter dit plan, willen van Ferme Koer een less-is-more-concept maken: een eenvoudige maar mooie trouwlocatie met de nodige basisvoorzieningen. Op die manier willen ze koppels aanspreken die op een betaalbare en persoonlijke manier hun mooiste dag willen vieren. Ontdek hier hoe jij kan investeren in Ferme Koer!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Ferme Koer

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€10.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Ferme Koer

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€10.000

reeds opgehaald

Te laat!

Ferme Koer

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- vierkantshoeve die gebruikt zal worden als trouwlocatie
- trouwfeesten volgens het less-is-more-concept: een charmante locatie met alleen basisvoorzieningen
- ondernemerskoppel dat het concept zal uitwerken
- reeds aanvragen voor de periode mei-september 2020
- financiering nodig voor onder meer het aankopen van de hoeve en de bijhorende grond en voor het voorzien van de nodige faciliteiten

Waarom Ferme Koer?

Het idee achter Ferme Koer begon op de Quina Hoeve in Sint-Joris-Winge. Daar organiseert Cindy Vancauwenbergh al enkele jaren verjaardagsfeestjes voor kinderen. In de leuke boerderijsetting, inclusief dieren en tractors, kunnen de kinderen genieten van een bijzonder feestje met hun vriendjes.

Door het succes van dit concept wilde Cindy samen met haar vriend Pieter-Jan Hannes de activiteiten uitbreiden en van de hoeve ook een locatie voor trouwfeesten maken. Gezien dit niet mogelijk was op de Quina Hoeve, ging het koppel op zoek naar een andere locatie. En die vonden ze vlakbij de hoeve, in Binkom bij Lubbeek; een charmante vierkantshoeve waar koppels in een idyllisch kader hun mooiste dag kunnen vieren.

Activiteit

Op de huidige locatie waar Ferme Koer zou komen worden al trouwfeesten georganiseerd. Cindy en Pieter-Jan hebben al een akkoord om de hoeve en de vennootschap achter de huidige activiteiten over te nemen.

Met Ferme Koer willen Cindy en Pieter-Jan alleen een locatie voor trouwfeesten beschikbaar stellen; voor de catering moeten de gasten zelf zorgen. Ferme Koer zal wel meubels aanbieden voor gasten die dat wensen.

"We merken dat heel veel trouwers niet meer voor een chic trouwfeest willen gaan waarbij veel zaken op voorhand vastliggen. Ze willen veel zelf in handen nemen en gewoon gezellig samen zijn met hun naasten. Wat wij willen aanbieden, is niet alleen goedkoper dan zo'n chic trouwfeest maar ook veel persoonlijker." - Cindy Vancauwenbergh

Less is more, dat is de leuze bij Ferme Koer. Er zal dan ook niet meer dan het noodzakelijke aanwezig zijn om een feest te organiseren. Na het definitief overnemen van de locatie willen Pieter-Jan en Cindy voor de nodige water-, verwarmings-, elektriciteits- en toiletaansluitingen zorgen om van hun wedding barn een comfortabele accommodatie te maken.

Team

Cindy Vancauwenbergh en Pieter-Jan Hannes vormen een koppel dat ondernemerschap uitstraalt. Cindy organiseert in het weekend namelijk nog steeds de kinderfeestjes op de Quina Hoeve, de boerderij van haar vader. In de week is ze dan weer modestyliste voor de conceptstore La Bottega.

Pieter-Jan Hannes is een naam die bij de sportfans misschien wel een belletje doet rinkelen. Hij won driemaal het Belgisch Kampioenschap veldlopen. Bij de -23-jarigen werd hij ook Europees kampioen veldlopen en op de 1.500 meter op de piste. In 2016 nam hij voor ons land zelfs deel aan de Olympische Spelen. Naast het lopen runt hij nog een ander bedrijf. Met Mustangmusthaves sleutelt hij al 4 jaar aan de iconische Amerikaanse wagens.

Pieter-Jan en Cindy

Ferme Koer wordt een project dat het koppel samen zal aanpakken. Ze zullen trouwers uiteraard bijstaan bij het opbouwen van hun feest, maar het voordeel van hun less-is-more-concept is dat ze er niet constant bij moeten zijn.

Klanten

Met Ferme Koer willen Pieter-Jan en Cindy trouwers aanspreken voor wie de pracht en praal van een klassiek trouwfeest maar niks is. Het gaat om mensen die hun huwelijk willen vieren in een charmante en informele setting.

"Hoewel de huidige uitbaters van de vierkantshoeve hebben aangekondigd dat zij ermee stoppen, blijven de aanvragen nog binnenlopen. Dit toont aan dat de locatie echt wel aanspreekt. Van mei tot september volgend jaar hebben we dan ook al enkele trouwfeesten gepland voor Ferme Koer." - Pieter-Jan Hannes

Om meer klanten aan te trekken voert Ferme Koer momenteel gesprekken met een bedrijf dat trouwfeesten in festivalstijl organiseert. Het zou Ferme Koer heel wat extra zichtbaarheid geven als de hoeve wordt opgenomen bij de locaties van dit bedrijf.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Ferme Koer

Om Ferme Koer te lanceren zijn Cindy en Pieter-Jan op zoek naar financiering. Er zijn extra financiële middelen nodig om de aandelen van de vennootschap van de huidige eigenaars van de vierkantshoeve over te nemen, om de hoeve en de bijhorende grond aan te kopen, om de nieuwe locatie te voorzien van de nodige faciliteiten en om een nieuwe machine aan te schaffen. Deze multifunctionele machine kan gebruikt worden om het terrein van de hoeve te onderhouden, maar ook bijvoorbeeld om de zware meubels te verplaatsen.

De winwinlening maakt deel uit van de financieringsmix voor het project van Pieter-Jan en Cindy. Via deze maatregel zoeken ze 50.000 euro.

Geloof jij in dit ambitieuze project van dit ondernemende koppel, dat inspeelt op de trend naar minder chique trouwfeesten en een locatie voor betaalbare en gezellige feesten wil aanbieden? Geef Ferme Koer dan nu een boost met jouw investering!

Updates

9/7/19

Informatienota Ferme Koer

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form