Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Forcit

Gent
IT

65000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Een organisatie klaarmaken voor de toekomst, het is geen gemakkelijke opgave: je moet rekening houden met heel wat factoren die de impact van nieuwe ideeën voor de toekomst van de organisatie in kwestie bepalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de haalbaarheid, de maatschappelijke impact, de investering, technologie en de verwachte return on investment.

Maar naast deze factoren moet de toekomst van organisaties ook gericht zijn op het combineren van people, planet, profit en innovatie. Via Forcit kunnen organisaties de nodige kennis, methodieken, tools en experts vinden om toekomstplannen uit te werken en ambities voor de toekomst te realiseren.

“Als je vooruitkijkt met je organisatie, gaat het niet alleen om ideeën die leiden tot het binnenhalen van projecten of meer winst maken. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook belangrijk. Bedrijven moeten er dan ook op letten dat hun toekomstplannen duurzaam en maatschappelijk relevant zijn.” - Henri Jacobs, founder Forcit


Forcit helpt organisaties met het aanreiken van de juiste methodiek, tools en verschillende experten die hen kunnen verder helpen met het tot leven brengen van ideeën die van binnenin of buitenaf komen.

De groei van organisaties koppelen aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, dat is de bestaansreden van Forcit. We zetten hierbij sterk in op technologie als hefboom, die de impact van vernieuwingen mogelijk maakt en vergroot door het snelle opschaaleffect van technologie.” - Henri Jacobs, founder Forcit
In team overleggen is cruciaal om ideeën te laten groeien

Van ideeën naar impact in 7 stappen

Om ideeën van o.a. de medewerkers en het management van organisaties uit te werken tot impactvolle realisaties heeft Forcit een 7-stappenplan uitgewerkt.

Onder meer het identificeren van de uitdagingen van de organisaties, het capteren van ideeën, het voorstellen van verschillende oplossingen en het uitwerken van een prototype behoren tot de eerste stappen. Daarna wordt bekeken hoe er een pilootversie of “minimum viable product” kan gebouwd worden, om dit met de hulp van technologie verder te laten groeien en opschalen. Ten slotte wordt de impact gemeten. Het gaat hier niet alleen om economische impact, maar ook om maatschappelijke impact: betekent de vernieuwing in kwestie iets goeds voor de samenleving?

"Het grootste aandeel dat Forcit had in het project, is de conceptualisatie van de interface en de verbeteringen die we hebben aangebracht aan de usability van de tool." - Camille Meert, Managing Partner BlooviMe

Voor elk van de 7 stappen worden diverse experten ingeschakeld via het Forcit-platform. Er kan echter ook voor een Do-It-Yourself-aanpak gekozen worden, waarbij organisaties zelf aan de slag kunnen met de input van Forcit.

“Als expert bij Forcit geniet je natuurlijk van heel wat voordelen. Zo is het een boost voor je persoonlijke branding, je krijgt toegang tot impactvolle teams waarmee je jouw ervaring en expertise mee kan delen. Je hebt de vrijheid om te kiezen of je ingaat op een bepaald project of niet.” – Henri Jacobs, founder Forcit

Forcit is ondertussen actief in 6 landen: België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Kroatië en India. Het aantal realisaties en klantenportfolio van Forcit nam in 2018 met 300% toe.

Forcit werd zo’n 7 jaar geleden opgericht door Henri Jacobs. Naast zijn opleiding informatica volgde hij een Vlerick-programma, parallel tijdens de opstart van Forcit.
De afgelopen jaren verdiepte hij zich ook in filosofie en psychologie, waaruit hij leerde dat alles uiteindelijk draait rond de mens en wat we met technologie wel en niet doen.

Naast zijn passie voor ventures is Henri ook een fervent avonturier, wat hem inspiratie geeft om anders naar de dingen te leren kijken en oplossingen te vinden.

De combinatie van deze verschillende disciplines -technologie, impact, psychologie en productontwikkeling- heeft de missie van Forcit gesmeed: het tot leven brengen van toekomstgerichte ideeën door telkens meerwaarde voor de eindgebruiker, de organisatie en de planeet te zoeken, en deze 3 aspecten in evenwicht proberen te krijgen.

Een team van experten

Naast de vaste tribe van 8 voltijdse werknemers onder wie productontwikkelaars, product designers, facilitators, … bouwde Forcit het afgelopen jaar aan een community van onafhankelijke experten: een 100-tal experten in België die actief zijn in het gebied van productontwikkeling, productdesign meldde zich al aan.

De Forcit-tribe in vol overleg

Momenteel zijn er zo'n 15 à 20 actieve experten die op ad-hocbasis worden ingeschakeld of via het Forcit-platform worden gematcht met ventures, teams die een specifieke uitdaging hebben. Zo is bijvoorbeeld de ex-CTO en -CIO van Coca-Cola expert bij Forcit. De specialisatie van de experten ligt op verschillende vakgebieden, waaronder innovatie, technologie, coaching, duurzaamheid, ...

Een voorbeeld: een innovatieteam dat rond energie in Vlaanderen een duurzame oplossing ontwikkelt, zit vast op zijn businesscase. Hierop matcht Forcit mensen met een indrukwekkend cv, relevante ervaring in de sector en de nodige expertise zodat zij het innovatieteam een sprong vooruit laten maken.

"Waarom ik expert wilde worden bij Forcit? Ik geloof in het concept, in samenwerken in een netwerk. Daarnaast focust Forcit zich ook op de samenleving. Dat zie ik ook in de war for talent: veel mensen verlaten organisaties omdat er geen relevantie voor de samenleving is." - Ronald Hermans, expert bij Forcit

Forcit ziet er sterk op toe dat de experten een echte meerwaarde vormen voor het bedrijf; vooraleer ze kunnen meestappen in het verhaal is er een stevige sollicitatieprocedure, waarbij de experten een sessie geven over hun vakgebied. Ze ondertekenen ook een charter waarbij de klemtoon ligt op de waarden van Forcit: het creëren van impact met duurzame, innovatieve oplossingen die ook een maatschappelijke meerwaarde hebben.

Verder heeft Forcit recent een partnership gesloten met Singularity University, een organisatie die net als Forcit nadenkt over de toekomst. Singularity University focust hierbij vooral op inspiratie, terwijl Forcit meer inzet op de daadwerkelijke uitvoering. Forcit zal Singularity University helpen met de uitbreiding naar België, terwijl Singularity University Forcit zal bijstaan bij de verdere verspreiding van het platform in Nederland. Een win-win dus.

Founder Henri spreekt de experts toe


De klanten van Forcit zijn organisaties die aan hun medewerkers de kans willen bieden om mee de toekomst van die organisatie uit te stippelen. Per team kan toegang verleend worden tot het Forcit-platform. De prijszetting hangt dan ook af van het aantal teams dat toegang wil krijgen tot het platform.

Ondertussen hebben al heel wat bekende organisaties een beroep gedaan op de experten van Forcit. Onder meer Bpost, Securex, BNP Paribas Fortis en de NAVO staan al op het klantenlijstje. Maar ook kmo’s en familiebedrijven werden reeds geholpen.

Forcit investeert de commissie die het neemt op experten terug in de eigen community van experten. Daarnaast waakt de organisatie er ook over dat de oplossingen en expertise die de experten bieden steeds waardegedreven zijn.


17/1/19

Informatienota Forcit

Investeer mee in

Forcit

Om de volgende groeistap te zetten is Forcit op zoek naar financiering. De onderneming wil het platform namelijk opschalen, onder meer naar Nederland. De onderneming wil ook accountmanagers opleiden en een supportteam voorzien om klanten te begeleiden bij het gebruik van het platform en opschaling binnen de actieve organisaties te verzekeren.

Om deze ambities waar te maken is Forcit op zoek naar een bedrag van 65.000 euro via winwinleningen.

Help jij Forcit groeien? Contacteer ons om de investeringsmogelijkheden te bespreken!


Forcit

Gent
IT

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

65000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst