Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Friends and Fools

Kruisem
Horeca & toerisme

75000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶
Meer dan 10.000. Dat is het aantal bezoekers dat al kwam genieten van de mix van niet-alledaagse smaken, muziek, groen, beleving en verbondenheid bij Dinner on the Lake. Bij dit concept, bedacht door de creatieve denktank Friends & Fools, kunnen gasten dineren op een vlot op een meer, omgeven door natuurschoon. Ontdek de groeiplannen van deze vindingrijke onderneming.

Waarom Friends & Fools?

Friends & Fools is een bedrijf dat de wereld on- en offline rondreist op zoek naar unieke en avontuurlijke concepten om aan te bieden aan horeca en toerisme. Angelo Medagoda en Jeremy Buyle, de drijvende krachten achter Friends & Fools, putten inspiratie uit hun kinderdromen en avonturen. Slapen tussen de bomen, dineren op een meer,… Geen idee is hen te gek. De filosofie achter de bedrijfsnaam hoef je dus niet ver te zoeken.

Dinner on the Lake vlot

Het verhaal achter Friends & Fools begon tijdens de studies Kmo-Management van Angelo. Toen hij een businessplan moest opstellen, wou hij een plan uitwerken dat niet onder het stof zou komen te liggen. Het moest en zou een project worden dat hij na zijn studies effectief kon realiseren. Als fervent surfer en tijdens diverse reizen heeft Angelo tonnen inspiratie opgedaan die hij wilde vertalen naar een businessmodel: een teambuildingactiviteit voor bedrijven waarbij de werknemers op een vlot op een meer kunnen kamperen.

Uit praktische en commerciële overwegingen ontwikkelde Angelo zijn idee na zijn studies uiteindelijk verder tot Dinner on the Lake, waarbij mensen kunnen tafelen op een vlot, op feeërieke locaties omgeven door natuurschoon.

Activiteit

Friends & Fools lanceert concepten die mikken op unieke ervaringen. Het doel van de onderneming is om deze concepten te laten groeien en schaalbaar te maken.

"Friends & Fools is een creatieve denktank: we bedenken concepten, testen ze, werken ze verder uit en laten ze ten slotte uitgroeien tot op zichzelf bestaande bedrijven." - Angelo Medagoda, oprichter Friends & Fools

Dineren op een meer

Dinner on the Lake is zo'n concept. The art of fine dining komt bij Dinner On The Lake helemaal tot leven: exquis dineren op een vlot omgeven door stille natuur. Een mix van niet-alledaagse smaken, muziek, groen, beleving en verbondenheid.

Dinner on the Lake keuken
"Met Dinner on the Lake bieden we een speciale beleving in een ongedwongen sfeer: we nemen onze gasten mee op vakantie voor één avond. Wie wordt er nu niet gelukkig van dineren onder een blote sterrenhemel." - Jeremy Buyle, Friends & Fools

Intussen is het ondernemersduo toe aan een vierde editie van Dinner on the Lake: in 2016 was het vlot 10 dagen open en ontvingen ze 440 gasten. Bij de edities van 2017 en 2018 konden bezoekers 3 zomermaanden lang genieten van Dinner on the Lake, met respectievelijk 5.000 en 5.600 gasten.

Dinner on the Lake gasten

Voor de editie van 2019 gaat Dinner on the Lake nog een stap verder. Er werd een gloednieuwe constructie aangekocht die nog beter bestand is tegen de Belgische weersomstandigheden: het vlot kan volledig afgeschermd worden en kan ook afgekoeld en verwarmd worden.

Door deze verfijningen van de constructie is de continuïteit van het project verzekerd en wil Dinner on the Lake zich ook gaan richten op de B2B-markt. Bedrijven kunnen er geheel geprivatiseerd vergaderingen, personeelsfeesten of productvoorstellingen organiseren. Het vlot kan ook afgehuurd worden voor privégelegenheden zoals huwelijken.

Ook BV's vonden al de weg naar Dinner on the Lake

Team

Toen het concept Dinner on the Lake na de studies van Angelo vorm kreeg, besliste hij om jeugdvriend Jeremy Buyle te contacteren die met zijn horeca-ervaring een perfecte match vormde voor de praktische uitwerking van het concept. Jeremy verdiende zijn sporen met het hippe aperitiefconcept Gandtourage. Samen vormen ze de motor van de ideeënfabriek Friends & Fools.

Jeremy en Angelo van Friends & Fools
Jeremy Buyle en Angelo Medagoda

Binnen Friends & Fools houdt Angelo zich als founder voornamelijk bezig met business development en de strategie. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de marketing om de projecten van Friends & Fools op de kaart te zetten. Jeremy focust zich met zijn ervaring in de horeca dan weer op het operationele luik van Dinner on the Lake: hij zorgt o.a. voor het personeel en de aankleding.

Dinner on the Lake collage

Klanten

Bij Friends & Fools draait alles rond beleving. Dinner on the Lake neemt je voor één avond mee op reis: naar Azië, een Spaanse haciënda of Mexicaans tuinfeest. En het slaat aan, dat bewijzen de cijfers: de afgelopen 3 jaar kwamen al meer dan 10.000 mensen tafelen op het vlot.

Friends & Fools is meer dan ooit klaar voor de volgende stap en wil ook de mogelijkheden om het vlot privé af te huren, uitbouwen; ook bedrijven zullen binnenkort het vlot kunnen huren voor events en ook particulieren zullen er privéfeesten kunnen organiseren. Door te kiezen voor een betere constructie (mogelijkheid tot verwarmen/afkoelen en bescherming tegen regen) kan Dinner on the Lake 6 tot 9 maand per jaar geopend zijn, wat hen in staat stelt de inkomsten te boosten.


   

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Friends and Fools

Friends & Fools kende de voorbije jaren een snelle groei: van 10 dagen Dinner on the Lake in 2016 naar 3 maanden in 2017 en 2018. De ultieme droom van Angelo en Jeremy is om het concept voor een langere periode te openen en daarop hebben ze de constructie alvast voorzien.

Om de verdere groeiplannen te realiseren is Friends & Fools op zoek naar een bijkomende financiering voor een bedrag van 75.000 euro via winwinleningen. De onderneming wil de extra financiële middelen inzetten om van het concept een franchiseonderneming te maken.

Op die manier kan Dinner on the Lake op nog veel meer locaties georganiseerd worden, ook buiten de landsgrenzen. Er is namelijk al interesse vanuit Spanje, de Verenigde Staten, Singapore en Maleisië. Friends & Fools wil dan ook graag ervaren projectmanagers aanwerven die dit franchiseverhaal kunnen uitrollen. Hiervoor moeten namelijk heel wat franchisedocumenten opgesteld worden, onder meer op juridisch, financieel en marketingvlak.

Help jij Friends & Fools bij het uitwerken van haar topconcept? Grijp nu je kans en contacteer ons voor een mogelijke investering!

Updates

12/3/19

Informatienota Friends and Fools

Friends and Fools

Kruisem
Horeca & toerisme

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

75000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst