Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
Zonne-energie

GreenPulse

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

GreenPulse

is op zoek naar een totaalbedrag van

95000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

GreenPulse

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

GreenPulse

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom GreenPulse?

De energietransitie is zonder twijfel een van de grote uitdagingen voor ons land. In 2050 moet 100% van de elektriciteit worden opgewekt aan de hand van duurzame bronnen. Voor 2030 heeft ons land een doelstelling van 40% vooropgesteld. Maar vandaag de dag halen we zelfs nog maar 6,4% uit hernieuwbare energie. We hebben in België dus nog een lange weg af te leggen. Gelukkig is de markt volop in beweging en worden vele initiatieven genomen. GreenPulse, maar ook mensen zoals jij kunnen hiertoe hun steentje bijdragen.

Bedrijven worden geconfronteerd met steeds stijgende elektriciteitsprijzen en hebben vaak substantiële oppervlaktes onbenutte daken. Voordelige, groene elektriciteit opwekken via zonnepanelen biedt de oplossing. Sommige ondernemingen doen de investering in zonnepanelen zelf, anderen wensen dit uit te besteden aan experten. GreenPulse is een expert in zonne-energie en ontwikkelt, financiert, en beheert de bouw van zonnepanelenprojecten op daken van bedrijven via derdepartijfinanciering. Zo koopt het bedrijf goedkope elektriciteit en geniet het van een groen imago zonder de investering zelf te moeten dragen.

Particulieren en werknemers krijgen de opportuniteit om, naast GreenPulse, mee te participeren in het zonnepanelenproject van 5 hectare op de daken van TVH en te genieten van een stabiel en mooi financieel rendement.
TVH in België

Activiteit

Hoe werkt het?

GreenPulse biedt Solar-as-a-Service aan. Zij ontwikkelen, financieren, bouwen én onderhouden industriële zonnepanelenprojecten. Bedrijven krijgen goedkope, groene energie zonder te moeten investeren in een technologie die ze niet kennen. Zo kunnen de ondernemingen hun cash verder investeren in hun kernactiviteiten.

GreenPulse werkt enkel met panelen van topkwaliteit (JA Solar, Yinko, Canadian Solar, Trina, etc), omvormers (SMA en dergelijke) en EPC bouwfirma’s. De extra investering in topkwaliteit genereert een bovengemiddeld rendement op lange termijn.

GreenPulse huurt een bedrijfsdak en genereert groene elektriciteit. Het bedrijf koopt van GreenPulse duurzame energie aan een verlaagd tarief.

Team

Team

Manu Jans - CEO & Investor Relations

Manu studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de UGent. Hierna volgde hij het Corporate Finance Evening Programme aan de London Business School. Tien jaar later en na heel wat werkervaring behaalde hij nog een diploma Corporate Finance aan Vlerick Business School.

Manu is sinds 2008 actief in de groene-energiesector. Hiervoor werkte hij bij verschillende internationale bedrijven als financieel analist. De vijf jaar daarna werkte hij als expat in Azië voor United Tobacco Processing. Daar stond hij aan de leiding van een productie-eenheid voor J Cortez Cigars. In januari 2008 richtte Manu GreenPulse op.

Mieke Hesemans - Business Developement

Mieke studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de VUB en behaalde een internationale MBA op IEDE (Londen, Madrid, Santiago de Chile). Ze startte haar carrière in internationale sales voor The London Times en Forbes Magazine, waar ze oa instond voor de reportage “The Future of Oil & Gas”. Nadien richtte ze haar eigen onderneming op en is ze actief in sales, marketing en pr voor startups.

Klanten

Markt

Tussen 2006 en 2009 kende de markt van zonnepanelen in België een grote boom, voornamelijk door de (over)subsidiëring via de groenestroomcertificaten. Inmiddels is de kostprijs van zonnepanelen aanzienlijk gedaald en is het niveau van subsidiëring genormaliseerd, waardoor er vandaag een gezonde businesscase heerst. Ook minister Bart Tommelein hamert erop dat bedrijven hun daken voorzien van zonnepanelen. Aangezien niet iedereen die investering zelf wenst te doen, is derdepartijfinanciering dé oplossing.

GreenPulse ontwikkelde reeds projecten onder andere bij Alken-Maes, Betafence, Eternit, BMW en INNI Group in zowel het buitenland als het binnenland.

Volgens Belfius Project Finance, dat reeds heel veel zonnepanelenprojecten financierde, behoren de parken van GreenPulse tot de allerbeste qua opbrengsten en qua aantal uren dat de parken effectief energie genereren. 

Potentiële klanten van GreenPulse zijn alle KMO’s en grote bedrijven met een minimale dakoppervlakte van 5000m2 en met een hoog verbruik van elektriciteit (300,000 kWh per jaar of meer).

Vele concurrenten heroriënteerden zich na de daling van de groenestroomcertificaten. GreenPulse focuste zich toen even op het buitenland, maar is nu terug als één van de eerste actief op de Vlaamse markt.

 

Pers

Investeer mee in

GreenPulse

De resterende investering voor dit zonnepanelenproject op de daken van de TVH komt neer op 95.000 euro. GreenPulse wenst die op te halen via de fiscaal voordelige winwinlening.

Het TVH-project werd in 2009 ontwikkeld door GreenPulse en was destijds een van de grootste dakinstallaties ooit in België. Het betreft een operationeel project van vijf hectare (3MW; 12,000 zonnepanelen). Voor Belfius Project Finance is dit project nog steeds één van de best presterende hernieuwbare energieprojecten in hun portefeuille. In 2011 werd het verkocht aan een Zwitsers internationaal fonds. GreenPulse heeft nu de installatie na zeven jaar terug overgekocht en geeft particulieren de mogelijkheid om mee te investeren via de winwinlening en te genieten van een groen en zeer stabiel rendement.  

Investeerders ontvangen jaarlijks kapitaalaflossingen, genieten van een interest van 2% en een belastingkrediet van 2,5%. Na één jaar ontvang je reeds je eerste terugbetaling (kapitaal + interest). Op je belastingsbrieven kun je het belastingskrediet jaarlijks in mindering brengen.

Voor alle duidelijkheid: GreenPulse betaalt pas zichzelf uit nadat de winwinleningen integraal zijn terugbetaald.

Heb jij interesse om te investeren in dit innovatieve en groene project? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor verdere vragen en uitleg!

Updates

De ondernemer heeft nog geen updates over deze campagne geplaatst. 
Kom binnenkort nog eens kijken!

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form