Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

GreenPulse

Gent
Zonne-energie

95000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Waarom GreenPulse?

De energietransitie is zonder twijfel een van de grote uitdagingen voor ons land. In 2050 moet 100% van de elektriciteit worden opgewekt aan de hand van duurzame bronnen. Voor 2030 heeft ons land een doelstelling van 40% vooropgesteld. Maar vandaag de dag halen we zelfs nog maar 6,4% uit hernieuwbare energie. We hebben in België dus nog een lange weg af te leggen. Gelukkig is de markt volop in beweging en worden vele initiatieven genomen. GreenPulse, maar ook mensen zoals jij kunnen hiertoe hun steentje bijdragen.

Bedrijven worden geconfronteerd met steeds stijgende elektriciteitsprijzen en hebben vaak substantiële oppervlaktes onbenutte daken. Voordelige, groene elektriciteit opwekken via zonnepanelen biedt de oplossing. Sommige ondernemingen doen de investering in zonnepanelen zelf, anderen wensen dit uit te besteden aan experten. GreenPulse is een expert in zonne-energie en ontwikkelt, financiert, en beheert de bouw van zonnepanelenprojecten op daken van bedrijven via derdepartijfinanciering. Zo koopt het bedrijf goedkope elektriciteit en geniet het van een groen imago zonder de investering zelf te moeten dragen.

Particulieren en werknemers krijgen de opportuniteit om, naast GreenPulse, mee te participeren in het zonnepanelenproject van 5 hectare op de daken van TVH en te genieten van een stabiel en mooi financieel rendement.
TVH in België

Activiteit

Hoe werkt het?

GreenPulse biedt Solar-as-a-Service aan. Zij ontwikkelen, financieren, bouwen én onderhouden industriële zonnepanelenprojecten. Bedrijven krijgen goedkope, groene energie zonder te moeten investeren in een technologie die ze niet kennen. Zo kunnen de ondernemingen hun cash verder investeren in hun kernactiviteiten.

GreenPulse werkt enkel met panelen van topkwaliteit (JA Solar, Yinko, Canadian Solar, Trina, etc), omvormers (SMA en dergelijke) en EPC bouwfirma’s. De extra investering in topkwaliteit genereert een bovengemiddeld rendement op lange termijn.

GreenPulse huurt een bedrijfsdak en genereert groene elektriciteit. Het bedrijf koopt van GreenPulse duurzame energie aan een verlaagd tarief.

Team

Team

Manu Jans - CEO & Investor Relations

Manu studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de UGent. Hierna volgde hij het Corporate Finance Evening Programme aan de London Business School. Tien jaar later en na heel wat werkervaring behaalde hij nog een diploma Corporate Finance aan Vlerick Business School.

Manu is sinds 2008 actief in de groene-energiesector. Hiervoor werkte hij bij verschillende internationale bedrijven als financieel analist. De vijf jaar daarna werkte hij als expat in Azië voor United Tobacco Processing. Daar stond hij aan de leiding van een productie-eenheid voor J Cortez Cigars. In januari 2008 richtte Manu GreenPulse op.

Mieke Hesemans - Business Developement

Mieke studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW) aan de VUB en behaalde een internationale MBA op IEDE (Londen, Madrid, Santiago de Chile). Ze startte haar carrière in internationale sales voor The London Times en Forbes Magazine, waar ze oa instond voor de reportage “The Future of Oil & Gas”. Nadien richtte ze haar eigen onderneming op en is ze actief in sales, marketing en pr voor startups.

Klanten

Markt

Tussen 2006 en 2009 kende de markt van zonnepanelen in België een grote boom, voornamelijk door de (over)subsidiëring via de groenestroomcertificaten. Inmiddels is de kostprijs van zonnepanelen aanzienlijk gedaald en is het niveau van subsidiëring genormaliseerd, waardoor er vandaag een gezonde businesscase heerst. Ook minister Bart Tommelein hamert erop dat bedrijven hun daken voorzien van zonnepanelen. Aangezien niet iedereen die investering zelf wenst te doen, is derdepartijfinanciering dé oplossing.

GreenPulse ontwikkelde reeds projecten onder andere bij Alken-Maes, Betafence, Eternit, BMW en INNI Group in zowel het buitenland als het binnenland.

Volgens Belfius Project Finance, dat reeds heel veel zonnepanelenprojecten financierde, behoren de parken van GreenPulse tot de allerbeste qua opbrengsten en qua aantal uren dat de parken effectief energie genereren. 

Potentiële klanten van GreenPulse zijn alle KMO’s en grote bedrijven met een minimale dakoppervlakte van 5000m2 en met een hoog verbruik van elektriciteit (300,000 kWh per jaar of meer).

Vele concurrenten heroriënteerden zich na de daling van de groenestroomcertificaten. GreenPulse focuste zich toen even op het buitenland, maar is nu terug als één van de eerste actief op de Vlaamse markt.

 

Pers

Investeer mee in

GreenPulse

De resterende investering voor dit zonnepanelenproject op de daken van de TVH komt neer op 95.000 euro. GreenPulse wenst die op te halen via de fiscaal voordelige winwinlening.

Het TVH-project werd in 2009 ontwikkeld door GreenPulse en was destijds een van de grootste dakinstallaties ooit in België. Het betreft een operationeel project van vijf hectare (3MW; 12,000 zonnepanelen). Voor Belfius Project Finance is dit project nog steeds één van de best presterende hernieuwbare energieprojecten in hun portefeuille. In 2011 werd het verkocht aan een Zwitsers internationaal fonds. GreenPulse heeft nu de installatie na zeven jaar terug overgekocht en geeft particulieren de mogelijkheid om mee te investeren via de winwinlening en te genieten van een groen en zeer stabiel rendement.  

Investeerders ontvangen jaarlijks kapitaalaflossingen, genieten van een interest van 2% en een belastingkrediet van 2,5%. Na één jaar ontvang je reeds je eerste terugbetaling (kapitaal + interest). Op je belastingsbrieven kun je het belastingskrediet jaarlijks in mindering brengen.

Voor alle duidelijkheid: GreenPulse betaalt pas zichzelf uit nadat de winwinleningen integraal zijn terugbetaald.

Heb jij interesse om te investeren in dit innovatieve en groene project? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor verdere vragen en uitleg!

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

GreenPulse

Gent
Zonne-energie

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

95000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst