Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Lebbeke
Gevelbeplanting

Groene Gevels

Is het niet fijner werken, wonen en leven in een groene omgeving? Dat vinden ze alvast bij Groene Gevels! Deze vzw brengt meer groen in het straatbeeld door op gevels haar zelf ontwikkelde klimhulpen te plaatsen waarrond klimplanten zich kunnen wikkelen. Groene Gevels voerde al zo'n 50 grote en kleine projecten uit en krijgt meer en meer aanvragen van gemeentes. Om een extra medewerker aan te werven, een bestelwagen te kopen en meer marketingacties te ondernemen is Groene Gevels op zoek naar financiering. Ontdek hier het investeringsproject van deze vzw!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Groene Gevels

is op zoek naar een totaalbedrag van

80000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€40.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Groene Gevels

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€40.000

reeds opgehaald

Te laat!

Groene Gevels

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering
UPDATE
Door grote interesse van investeerders is het oorspronkelijke doelbedrag van €40.000 verhoogd naar €80.000

In een notendop

  • Vzw die met klimplanten op klimhulpen voor gevels een duurzame en betaalbare manier aanbiedt om meer groen in de straten te krijgen
  • Oprichter is ingenieur en ontwikkelde zelf de klimhulpen
  • Oorspronkelijk voor particulieren maar groeiend aantal aanvragen van gemeenten
  • Werkt mee aan onderzoeksprojecten i.s.m. universiteiten en bouworganisatie WTCB
  • Al meer dan 50 grote en kleine projecten gerealiseerd
  • Op zoek naar €80.000 aan winwinleningen voor aanwerving nieuwe medewerker, aankoop bestelwagen en marketingacties

Waarom Groene Gevels?

Het verhaal van Groene Gevels begon enkele jaren geleden op een thema-avond over geveltuinen. Bruno Verschaeve, gepassioneerd door groen en duurzaamheid, raakte er gefascineerd door gevelgroen en de vele voordelen ervan. Een groene gevel zorgt bijvoorbeeld niet alleen voor een verfrissende toets in het straatbeeld, maar neemt ook CO2 op.

Ondanks de voordelen van groene gevels stelde Bruno vast dat er nog maar weinig woningen een gevel met planten hebben. Dit kwam volgens hem omdat er geen geschikte en betaalbare klimhulpen (die de klimplanten kunnen gebruiken om op te groeien) op de markt waren.

"Er zijn 3 manieren om voor een groene gevel te zorgen: zelfhechtende klimplanten, verticale tuinen en klimplanten die groeien op een klimhulp. Bij Groene Gevels leggen we ons toe op de laatste optie. Bij zelfhechtende klimplanten is er namelijk het risico op wildgroei en verticale tuinen zijn vaak te duur. Onze specialisatie, grondgebonden gevelgroen, is de ideale oplossing: duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De klimplanten klimmen enkel daar waar er een klimhulp is." - Bruno Verschaeve, oprichter Groene Gevels

Activiteit

Dankzij zijn achtergrond als ingenieur slaagde Bruno erin zelf enkele klimhulpen te ontwikkelen. Deze klimhulpen worden gemonteerd aan een gevel en vervolgens kunnen de klimplanten hierop groeien; ze hechten zich op de klimhulp of wikkelen zich eromheen. Op die manier hoef je niet te vrezen voor gevelschade en houd je makkelijk de controle over waar er wel groen komt en waar niet.

"Je vindt heel wat info over klimplanten maar nauwelijks over klimhulpen. Door zelf onze klimhulpen te hebben ontwikkeld zijn we tot een systeem gekomen dat betaalbaar en onderhoudsarm is en dat het potentieel heeft om massaal groen in de straten te brengen, en dit zonder verlies van grondoppervlak." - Bruno Verschaeve, oprichter Groene Gevels

Maar daarbij stoppen de mogelijkheden van Groene Gevels niet; sinds kort is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de klimplanten voor een glazen wand te laten groeien als zonnewering of om te kiezen voor een groenslinger tussen twee woningen aan weerszijden van een straat.

Groene Gevels staat zelf in voor de plaatsing van de klimhulpen en -planten maar je kan ook bij de onderneming terecht voor advies over en het onderhouden van gevelgroen. Groene Gevels werkt ten slotte ook mee aan verschillende onderzoeksprojecten rond gevelgroen. Andere partijen die hierin betrokken zijn, zijn o.a. enkele universiteiten, de vereniging van architecten en de overkoepelende bouworganisatie WTCB.

"Het is onze missie om meer groen in de straten te krijgen. Beton en steen zorgen in steden voor heuse hitte-eilanden in de zomer. Met gevelgroen kunnen we deze urban heating tegengaan. Onze klimhulpen zijn vrij goedkoop en nemen niet veel plaats in. Daarnaast zorgt meer groen aan gevels voor een frisser straatbeeld en de beplanting haalt ook schadelijke stoffen als CO2 en fijn stof uit de lucht." - Bruno Verschaeve, oprichter Groene Gevels

Team

De vzw Groene Gevels werd opgericht door Bruno Verschaeve. Na meer dan 15 jaar actief te zijn geweest als elektronica-ingenieur bij o.a. Alcatel en Philips richtte hij een eigen vzw op met als doel meer gevelgroen in ons straatbeeld te krijgen. Met Groene Gevels komen Bruno's groene vingers en zijn passie voor techniek samen.

Voor Groene Gevels ontwierp hij zelf de klimhulpen die toegepast worden op gevels. Vandaag houdt Bruno zich voornamelijk bezig met de plaatsing van deze klimhulpen en de aanleg van de planten. Daarnaast staat hij ook in voor het algemene management van de vzw en voor het beantwoorden van technische vragen van klanten.

Marleen Boeren zet zich al anderhalf jaar in voor de groei van de vzw. Zij neemt het klantencontact voor haar rekening. Door zich grondig te verdiepen in de vele mogelijkheden van gevelgroen staat zij in voor de verkoop (advies en offertes maken).

Door het groeiende orderboek van Groene Gevels is de vzw van plan om op korte termijn een extra persoon aan te werven. Dit zou een technisch profiel zijn zodat Bruno meer tijd heeft voor het algemene management (financiën, marketing...) van Groene Gevels.

Klanten

Groene Gevels voert voornamelijk projecten uit voor particulieren en gemeentes. In het begin van de activiteiten lag de klemtoon op particuliere projecten, maar door enkele grote projecten voor gemeentes die ook een beroep doen op de kennis en expertise van Groene Gevels is de focus intussen wat verschoven naar de gemeenteprojecten. In totaal realiseerde Groene Gevels al zo'n 50 grote en kleine projecten.

In haar communicatie naar klanten legt Groene Gevels de nadruk op de laagdrempeligheid van haar oplossingen: door te focussen op oplossingen met zelf ontwikkelde klimhulpen kan de vzw de prijs van haar producten vrij laag houden. Het doel is dan ook om met deze producten een groene gevel een vaste waarde te maken in het straatbeeld.

Naast de esthetische voordelen zijn het beperkte onderhoud en het makkelijk afbakenen van het beplantingsgebied uiteraard sterke troeven voor de klanten. En -misschien wel het belangrijkste- het is uiteraard ook gewoon fijner leven, wonen en werken in een groene omgeving.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Groene Gevels

Door het groeiende orderboek van Groene Gevels wil de vzw een extra werknemer aanwerven. De nieuwe kracht zal een technisch profiel zijn dat de opvolging van de dossiers op zich neemt (offertes, technische info...) en ook instaat voor de aanleg van de geveltuinen. Ten slotte zal de nieuwe werknemer ook zelf proactief op zoek gaan naar nieuwe klanten.

Daarnaast wil Groene Gevels met de op te halen financiering ook een bestelwagen aankopen en haar marketingactiviteiten meer op punt zetten, onder meer met de ontwikkeling van een nieuw logo en referentieplaatjes die bij gerealiseerde projecten zullen geplaatst worden. Met deze investeringen wil de vzw een volgende stap in het groeiverhaal zetten.

Om al deze groeiplannen waar te maken is Groene Gevels een financieringszoektocht gestart. Concreet zoekt de onderneming 40.000 euro via winwinleningen.

Update: door de grote interesse van investeerders is het doelbedrag van de WinWinner-campagne verhoogd van €40.000 naar €80.000.

Groene Gevels is met haar zelf ontwikkelde klimhulpen en haar groeiende orderboek alvast klaar voor de volgende stap. Investeer jij mee in een vzw die met haar geveltuinen de urban heating wil tegengaan en tegelijk volop groen in elke straat wil brengen? Grijp dan nu je kans om te investeren in Groene Gevels!

Updates

9/1/20

Aanvulling informatienota Groene Gevels

29/11/19

Informatienota Groene Gevels

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form