Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Harald House

Gent
Film

50000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Waarom Harald House?

België bruist van het filmtalent, maar het moeizame pad van de filmmaker blijft verborgen achter de schermen. We zien erg vaak dezelfde makers aan bod komen, terwijl heel wat andere, onbekendere creatievelingen hun kansen zien voorbijgaan.

Daarnaast is het combineren van de juiste financiële instrumenten een ingewikkelde zaak. Daar wil Harald House verandering in brengen door zich in de markt te plaatsen als expert in film financiering, maar ook als productiehuis waar makers kunnen thuiskomen, en de nodige ondersteuning krijgen.

A punk Daydream, de documentaire van Jimmy Hendrickx gaat eind Juni in wereld premiere op Edinburgh International Film Festival, het langst lopende A-festival in de wereld.

Met Harald House worden filmdromen een realiteit.
 

Hoe werkt het?

Harald House fungeert als filmfinancier en productiehuis. Iedereen kan projecten indienen, die dan door ons worden overwogen voor financiering.

Een project wordt overwogen aan de hand van de volgende pijlers

  • Het projectvoorstel mag niet te amateuristisch opgesteld zijn
  • Het budget moet realistisch zijn
  • Verwachtingen moeten realistisch zijn wat betreft casting (geen Hollywoodsterren voor onbekende filmmakers, helaas)
  • Het script moet kwalitatief potentieel hebben.

Daarnaast stellen we ook de volgende vragen:

  • Worden er eigen middelen ingebracht? Heeft de indiener toegang tot financiële middelen in eigen land?
  • Kan de film in België verfilmd worden?
  • Zijn de makers voornamelijk Europees?
  • Is het scenario van hoge kwaliteit?
  • Hebben de makers een visie die ons bijbrengt over het menselijke bestaan?

Scoort het project goed op onze pijlers en vragen, dan stellen we een financiële structuur op. Met onze expertise stellen we dan een mix samen uit de financiële instrumenten die in Europa beschikbaar zijn voor de filmindustrie.

Samen met de klant halen we zo 100% financiering binnen.

We produceren commerciële genrefilms zoals science fiction, thrillers en komedies, maar ook artistieke auteursfilms zoals documentaires en drama’s.

 

Team

Kristian Van der Heyden 

Kristian is afgestudeerd aan het KASK Gent (Mixed Media Design) in 2008 en volgde ook een privéopleiding aan de International Television School (Studio Bastards). Daarop trok hij naar LA, waar hij twee jaar een acteeropleiding volgde. Daarna begon hij dan weer met eigen producties (o.a. kortfilms, commercials). Kristian won diverse internationale awards, waaronder een Cannes Lions voor een kortfilm die hij produceerde voor Coca-Cola. Sinds zijn terugkeer naar België werkt hij aan de uitbouw van een eigen productiebedrijf.

"Ik geloof dat films bijdragen tot het bewustzijn van de mens, als een spiegel. We zien en horen wie we zijn, waartoe we in staat zijn, in bijzondere situaties. Films bieden een perspectief op de menselijke invulling van ons bestaan." - Kristian.

Lucas Tavernier - Stille vennoot

Als stille vennoot fungeert de acteur Lucas Tavernier, onder andere bekend van ‘Witse’ en ‘Zone Stad’, als klankbord en adviseur voor Harald House.

Gerealiseerde projecten:

Wild Oats, Executive Producer
Een komedie met Jessica Lange en Demi Moore, gepubliceerd door Sony Pictures.

Saturday Night Zero, Coca-Cola commercial, producer
De campagne die de namen op Coca-Cola flessen lanceerde. 

De Redder Van de Kaja Kajas, producer
Een korte documentaire over wantoestanden in Papua, te zien op www.canvas.be 

A punk Daydream, producer
Een documentaire over punkers in Indonesië, tevens een co-productie met CANVAS, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Partners/regisseurs

Julien Kerknawi

Amper 24 jaar oud, geen filmopleiding, en hot in Hollywood. Julien tekende een contract met een Amerikaanse studio voor de de productie van een oorlogsfilm, gebaseerd op het script van zijn kortfilm A Broken Man. Die studio kwam via het hollywoodnetwerk in contact met Harald House voor filmfinanciering, en zo belanden we terug in Belgie! De ideale plek om de productie waar te maken, want het verhaal speelt zich immers af in een klein Vlaams dorpje tijdens de eerste wereldoorlog.

Jimmy Hendrickx

Jimmy, een experimentele filmmaker uit Kapellen, gaf les videomontage aan het KASK in Gent, alvorens rond te reizen in Azië en eigen films te maken met Harald House. Met Jimmy hebben we dit jaar al wat succes geboekt, in de vorm van een langspeeldocumentaire ‘A punk Daydream’ en de korte documentaire ‘De Redder van de Kaja-Kaja`s’, beide in coproductie met CANVAS. Jimmy heeft een talent voor fotografie en avontuur.

Edward Anderson

Edward is een Amerikaanse schrijver en regisseur. Hij schreef ‘Flawless’ (2007), een heist film met sterren als Demi Moore en Michael Caine. Daarna regisseerde hij ‘Shuttle’ (2008), dat in première ging op het prestigieuze South By Southwest Film Festival. Vervolgens is hij terug gaan schrijven. Nu heeft Edward een drietal scripts bij Harald House in ontwikkeling, in samenwerking met Europese partners, met oog op productie eind 2018 en 2019. Edward is een getalenteerd thrillerschrijver.

Alice Millar

Alice is 34, Brits van afkomst en woont in New York. Ze heeft net haar eerste film gedraaid: ‘Summer in the Shade’, een romantisch drama. Samen met Alice en filmproducer Kees Kasander uit Nederland gaan we een dramatische film maken die zich afspeelt in Oostende en geïnspireerd is op Marvin Gaye’s verblijf in de kuststad. Alice is enorm vindingrijk en technisch ingesteld. Haar filmstijl is veelbelovend.

Markt

Onze huidige klanten zijn momenteel:

De Vlaamse Radio en Televisieomroep, internationale managers van filmprofessionals zoals ‘Madhouse’ en ‘Untitled’, maar ook zelfstandige partners: producers, schrijvers en regisseurs. Nieuwe Klanten? Die vinden we terug op jaarbeurzen zoals Marche du Film in Cannes, European Film Market in Berlijn en de American Film Market in Los Angeles.

Ons verdienmodel is eenvoudig:

We rekenen een procentuele commissie op het filmbudget per project voor het produceren en financieren. We zijn niet afhankelijk van de verkoopcijfers van films, maar we willen uiteraard wél succes boeken. Bij succesvolle projecten verdienen we een extra bonus op de verkoop en stellen we de leveranciers van de financiële instrumenten niet teleur.

Concurrentie:

Op de volgende grafiek zie je de positie van Harald House tussen andere productiehuizen in Vlaanderen. We bevinden ons momenteel in het midden tussen eerder commerciële projecten die beter verkopen en artistieke projecten die prestigieus zijn.

Onze ambitie is om het aantal projecten per jaar te verdubbelen en op vijf jaar tijd meer te produceren dan het gemiddelde.

Voor fictie liggen onze huidige projecten in ontwikkeling tussen de 1 en 5 miljoen euro. Onze documentaires in productie hebben een budget tussen 100.000 en 200.000 euro. In tegenstelling tot concurrenten zoals Umedia en De Mensen, houden we een huiselijke stijl aan met artistiek karakter. Onze focus ligt op artistieke en financiële ontwikkeling, waardoor we al in een vroege fase projecten aannemen, in tegenstelling tot de grote concurrenten, die een totaalpakket willen zien met 100% financiering.

Leveranciers:

Topproducten (financiële instrumenten voor film):

Belgian Tax Shelter
België heeft een van de meest voordelige filmfinancierings-incentives ter wereld, namelijk het Belgian Tax Shelter. Belgische bedrijven kunnen zonder veel risico investeren in films van Belgische producenten en tot 150% van hun investering aftrekken van de belastingen.

Screen Flanders
Voor uitgaven in België biedt Screen Flanders een bonusinvestering die bovenop het Belgian Tax shelter kan aangeboden worden.

Coproducties met Nederland of het Verenigd Koninkrijk
We kaarten in ons stappenplan ook partners aan in het buitenland die een deel van de financieringen kunnen aanbieden.

Vlaams Audiovisueel Fonds
Voor eigen producties heeft het VAF reeds twee keer steun geboden.

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Investeer mee in

Harald House

De totale investering die Harald House wil ophalen is 365.000 euro.

Daarvan zoekt het minimaal 50.000 euro via de winwinlening.

Naast de winwinlening heeft Harald House ook een aanvraag ingediend voor een startlening+. In het eerste jaar heeft het meer dan 100.000 euro aan projectfinanciering voor documentaires opgehaald met de steun van CANVAS.

Met het opgehaalde bedrag van WinWinner wil Harald House personeel aanwerven en dit jaar nog aan beurzen deelnemen (Cannes/American Film market) om strategische partners te koppelen aan huidige projecten. Met de projecten die nu al gepland zijn voor de komende jaren, dragen we bij aan de filmsector in België voor meer dan 10.000.000 euro.

Harald House wil hun investeerders echt betrekken bij het reilen en zeilen van hun business.

Binnenkort wordt er een setdag georganiseerd waarbij deze ambassadeurs van op de eerste rij de filmproductie kunnen volgen.

Wil je ook ambassadeur worden van Belgische film met internationale successen? Investeer dan mee in Harald House! Samen zetten we Belgische filmprojecten op de kaart.

Harald House

Gent
Film

Investeer mee
Completed

Investeringsbehoefte

50000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶