Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Antwerpen
Horeca

Hawaiian Poké Bowl

De poké bowls zijn al een tijdje bezig aan een opmars in horecaland. Mattijs Hermans en Ash Shah wilden met Hawaiian Poké Bowl deze kleurrijke gerechten in een gezellig kader en aan betaalbare prijzen in Antwerpen aan de man brengen. Door het grote succes van de Antwerpse vestiging opende Hawaiian Poké Bowl intussen ook vestigingen in Leuven en Hasselt. Nu alle zaken op volle toeren draaien, is de onderneming klaar om nog vestigingen te openen. Voor de verbouw- en inrichtingswerken van deze nieuwe vestigingen is Hawaiian Poké Bowl op zoek naar financiering. Ontdek hier hoe jij kan investeren in de groeiplannen van Hawaiian Poké Bowl!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Hawaiian Poké Bowl

is op zoek naar een totaalbedrag van

150000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€10.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Hawaiian Poké Bowl

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€10.000

reeds opgehaald

Te laat!

Hawaiian Poké Bowl

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Keten van poké bowl-restaurants. Focus op verse ingrediënten, gezellig interieur en betaalbare prijzen
- Reeds 3 vestigingen: gestart in Antwerpen, later ook in Leuven en Hasselt
- Omzet van de Antwerpse vestiging lag na 1 jaar boven 1,2 miljoen euro. Omzetprognose van de andere vestigingen ligt rond het miljoen euro per jaar
- Vestigingen in Leuven en Hasselt gefinancierd met eigen middelen, in Leuven zelfs volledig met winst van Antwerpse vestiging
- Gerund door team met eerdere ondernemerservaring
- Op zoek naar financiering voor het openen van nieuwe vestigingen: €150.000 via winwinleningen, €250.000 via bankfinanciering

Waarom Hawaiian Poké Bowl?

Poké bowls zijn aan een indrukwekkende opmars bezig in horecaland. Vis of vlees en een tropische mix van groenten en fruit vormen de basis voor deze kleurrijke gerechten die -zoals de naam al verraadt- in een kommetje worden geserveerd. Door de eenvoud van deze keuken, kiezen veel poké bowl-restaurants voor een minimalistische look. Dit leidt in de meeste gevallen tot een interieur, bediening en algemene sfeer die het grote publiek niet kunnen aantrekken.

Hawaiian Poké Bowl legt de lat hoger door het combineren van dagverse ingrediënten met een restaurantervaring aan een betaalbare prijs. Iedereen voelt zich er tegelijk thuis en op vakantie, van student tot zakenman.

Het verhaal van Hawaiian Poké Bowl begon in augustus 2018 toen Mattijs Hermans en Ash Shah met de opening van een eerste locatie in Antwerpen inspeelden op de komst van de poké bowl naar Europa. Wat begon als een totaal nieuw concept, groeide meteen uit tot een groot succes: de vestiging op de Nationalestraat werd in een mum van tijd nummer 1 bij Deliveroo en ook in de zaak zelf stonden bezoekers al snel dagelijks tot buiten aan te schuiven.

"Ik kwam voor het eerst in contact met de poké bowl in de Verenigde Staten, waar het al een groot succes was. Ook in Europa zag ik de eerste bowls opkomen. Wij zagen meteen de mogelijkheid om met Hawaiian Poké Bowl de koppositie in België in te nemen. Het is van bij het begin ons doel geweest om gezonde voeding bereikbaar, betaalbaar maar vooral exciting en lekker te houden." - Mattijs Hermans, co-founder & CEO Hawaiian Poké Bowl

Activiteit

Door het enorme succes van de vestiging in Antwerpen -de omzet ligt na 1 jaar boven 1,2 miljoen euro- kwamen er al snel 2 Hawaiian Poké Bowls bij, in Leuven en Hasselt. Beide zaken werden volledig gefinancierd met eigen kapitaal en de nieuwe locatie in Leuven zelfs enkel met de winst van de vestiging in Antwerpen. De zaken in Leuven en Hasselt zijn ondertussen al enkele maanden open en draaien beiden op rolletjes. De onderneming verwacht daarom dat deze locaties ook zonder problemen een jaarlijkse omzet van minstens 1 miljoen euro halen.

Om hun klanten ten volle te laten genieten op elk vlak legt Hawaiian Poké Bowl de lat erg hoog: dagverse producten, vriendelijk personeel en mooie tropische interieurs maken van het geheel een topbeleving. Je kan kiezen voor een bowl die op de kaart staat, een zogenaamde House Favorite, of volledig je eigen bowl samenstellen. De vestigingen van Hawaiian Poké Bowl zijn daarbovenop 7 dagen op 7 geopend. Naast de in-house ervaring kunnen klanten er ook voor kiezen om hun poké bowl aan huis te laten leveren, bijvoorbeeld via Deliveroo.

"Supervriendelijk personeel, heerlijk eten, grote porties voor een degelijke prijs en een gezellig interieur. Meer moet dat niet zijn." - Katleen

Een centrale werkplek

Vanaf oktober opent Hawaiian Poké Bowl een centrale prep-keuken en magazijn aan de rand van Antwerpen. Hier zullen alle dagverse ingrediënten gestockeerd, gewassen en voorbereid worden. Daarna gaan ze met een eigen koelwagen verder door naar de verschillende vestigingen.

"Door alles te centraliseren kunnen we in bulk bestellen bij onze leveranciers, wat ons flinke kortingen oplevert. Daarnaast besparen we op die manier ook op personeelskosten omdat er geen prep-kok in elke vestiging hoeft te zijn. Deze kok werkt nu op 1 plek voor alle vestigingen samen." - Ash Shah, co-founder & COO Hawaiian Poké Bowl

Team

Mattijs Hermans en Ash Shah startten Hawaiian Poké Bowl in 2018. Zij zijn de eigenaars van de holding: het bedrijf boven de verschillende vestigingen, de centrale werkplek... Vóór dit project lanceerden ze BLOOMR, een succesvolle webshop met natuurlijke cosmetica die ondertussen ook al enkele miljoenen euro heeft omgezet.

Binnen Hawaiian Poké Bowl houdt CEO Mattijs zich bezig met de communicatie, de strategie en andere activiteiten op de voorgrond, terwijl COO Ash instaat voor de organisatie achter de schermen zoals het onderhandelen met leveranciers en het opstarten van de centrale werkplek. De uitbreiding naar nieuwe vestigingen behandelen ze samen.

Een derde belangrijke pion in het verhaal van Hawaiian Poké Bowl is Albano Gozhina. Hij startte als manager van de Antwerpse vestiging, maar ziet ondertussen toe op de goede werking van alle locaties. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het operationele, zoals kwaliteitscontrole, personeelsplanning en het beheren van leveringen.

Albano, Ash & Mattijs

Ondertussen werken er zo'n 40 mensen voor Hawaiian Poké Bowl (inclusief studenten). Om een efficiënte workflow te garanderen is het aantal personeelsleden steeds afgestemd op het tijdstip van de dag. Er wordt hiervoor specifiek gewerkt met studenten die dicht in de buurt van elke vestiging wonen of op kot zitten. Zo hoeft er in de daluren, bijvoorbeeld tussen de lunch en het diner, nooit te veel personeel te staan, wat de rendabiliteit per vestiging enorm verhoogt.

Klanten

Hawaiian Poké Bowl richt zich voornamelijk op 18- tot 35-jarigen die willen genieten van een lekkere en gezonde maar betaalbare maaltijd. Bewustwording rond gezond eten is de nieuwe norm in de voedingssector en het is daarop dat de zaakvoerders van Hawaiian Poké Bowl willen inspelen met hun concept.

De onderneming zet bovenal in op de totaalbeleving van haar klanten en investeert daarom ook sterk in een leuk interieur, dat elke bezoeker meeneemt naar de Hawaiiaanse roots van de poké bowl.

"Gezond, lekker én betaalbaar kunnen samengaan, dat willen we met Hawaiian Poké Bowl bewijzen. Gedaan met droge slaatjes of een sushi-lunch waarvoor je veel te veel betaalt!" - Mattijs Hermans, co-founder & CEO Hawaiian Poké Bowl

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké Bowl wil het succes van haar concept verderzetten. Er is hiervoor natuurlijk geen betere manier dan meer vestigingen openen. Er staan al nieuwe vestigingen in Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Mechelen, Oostende, Turnhout en Maastricht op de planning. Bij de laatste 4 steden gaat het om een franchiseformule.

Voor het uitvoeren van de verbouw- en inrichtingswerken voor de nieuwe locaties in Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge is Hawaiian Poké Bowl op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming 150.000 euro via winwinleningen en 250.000 euro bij de bank.

Met de reeds gerealiseerde groei heeft Hawaiian Poké Bowl alvast haar potentieel bewezen. Wil jij investeren in een concept dat inspeelt op gezonde, dagverse en betaalbare gerechten, geserveerd in een sfeervolle, tropische omgeving? Investeer jij mee in ervaren ondernemers die al succes kennen en volop bezig zijn om van Hawaiian Poké Bowl een grotere en efficiëntere onderneming te maken? Neem dan snel contact op om jouw investering te bespreken!

Updates

18/9/19

Informatienota Hawaiian Poké Bowl

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form