Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Hermes3x

Edegem
Cosmetica

30000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Vroeger werd er misschien wat neergekeken op mannen die verzorgingsproducten gebruikten, maar de laatste decennia deinzen steeds meer mannen er niet meer voor terug om hun lichaam te verzorgen met allerlei cosmeticaproducten. De markt van de mannencosmetica is de laatste jaren dan ook stevig gegroeid.

Binnen deze markt is de populariteit van baarden opvallend. De cosmeticabusiness heeft ook deze tendens opgepikt en er zijn al heel wat verzorgingsproducten specifiek voor baarden en snorren op de markt gekomen. Deze producten moeten onder meer de haarwortels voeden, de huid onder de baard gezond houden en glans geven aan de baardharen.

Maar de kwaliteit van bestaande producten zoals baardoliën en andere baardverzorgingsproducten was niet voldoende, merkte Jeroen Janssens, baarddrager en ondernemer. Bovendien stond het aanbod nog niet volledig op punt.

Daarom richtte Jeroen Hermes3x op. Vanuit zijn achtergrond als onder meer aromatherapeut, waarbij hij heel wat kennis opdeed over de verwerking van essentiële oliën en plantaardige producten, begon hij zelf op ambachtelijke wijze baard- en snorverzorgingsproducten te maken onder de merknaam Leonis Barbam.

Leonis Barbam is het enige baard- en snorverzorgingsmerk in België.

Jeroen botste echter nog op een ander probleem: hij merkte dat er voor zijn vriendin, die deels van Nigeriaanse afkomst is, niet echt specifieke haarproducten bestonden. Ze viel in feite tussen twee haartypes. Voor hun zoontje geldt hetzelfde probleem.

Mensen met dit Afrikaans-Europees haartype (de zogenaamde Afropeans) kopen dan ook vaak op goed geluk een verzorgingsproduct, maar van haarverzorging op maat is er niet echt sprake.

Daarom wil Jeroen Hermes3x uitbreiden met een gamma verzorgingsproducten voor het haar van mensen met een Afrikaans-Europese afkomst. Met de productie van deze producten wil Hermes3x uitgroeien tot een breder cosmeticamerk.


Leonis Barbam: voor mannen met baarden

Het huidige Leonis Barbam-gamma bevat een baardshampoo, een baardconditioner, 2 baardbalsems en 4 baardoliën. Met deze producten kan je een gezonde baard dragen. De producten onderhouden de huid onder de baard, zorgen voor glans en geven een aangename geur.

Het huidige gamma van Leonis Barbam

Op termijn zullen de baardoliën vervangen worden door 2 nieuwe oliën. Binnenkort zullen de look en de verpakking van de Leonis Barbam-producten een opfrisbeurt krijgen.

Het is de bedoeling dat het niet bij baard- en snorverzorgingsproducten blijft. Hermes3x wil namelijk een volledige mencare set op de markt brengen.

Deze set zal bestaan uit een haar- en baardshampoo, een haar- en baardconditioner, 2 baardoliën, 2 baardbalsems, een salt spray, een moustache wax, een douchegel en 4 pommades.

MXD.ID (“mixed id”)

Dit is het gamma van haarverzorgingsproducten voor mensen van een Afrikaans-Europees gemixte achtergrond dat Jeroen wil toevoegen aan Hermes3x. Het zijn producten op maat van mensen die eigenlijk tussen 2 haartypes vallen. Het zal gaan om 3 shampoos, 3 conditioners en 3 hair butters.

Het logo voor Mxd.id is alvast gemaakt!

Producten voor Bearded Villains Belgium

In de webshop van Jeroen kan je ook producten kopen die hij speciaal voor de Bearded Villains heeft ontwikkeld. De Bearded Villains vormen een internationaal broederschap dat mannen met baarden van over de heel de wereld wil verenigen.

Vanuit hun doel om van de wereld een betere plek te maken staan de Bearded Villains 25% van de opbrengst uit de verkoop van hun baardverzorgingsproducten af aan een goed doel. In 2018 hebben ze ervoor gekozen om de campagne “Een hart voor ALS” te ondersteunen.


Jeroen Janssens is de oprichter en zaakvoerder van Hermes3x en vanzelfsprekend heeft hij een baard! Vanuit zijn opleiding als aromatherapeut en zijn ondernemende persoonlijkheid besliste hij om zelf baard- en snorverzorgingsproducten te maken eens hij merkte dat de bestaande producten niet goed genoeg bleken.

Toen hij merkte dat er ook nauwelijks haarverzorgingsproducten op de markt waren voor de Afropeans, besliste hij om ook hier zijn expertise in te zetten en een product op maat van deze doelgroep te creëren.

Als aromatherapeut kent Jeroen de bestanddelen voor verzorgingsproducten natuurlijk maar al te goed. Oorspronkelijk maakte hij de producten van Leonis Barbam zelf. Ondertussen doet hij hiervoor echter een beroep op BottleX, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van cosmeticaproducten. Hierdoor kan Jeroen rekenen op producten die in orde zijn met de regelgeving rond het vervaardigen van cosmeticaproducten.

“We kennen Jeroen als een gedreven ondernemer die zijn knowhow met passie gebruikt in het doel om van zijn verzorgingsproducten de beste op de markt te maken.” – René van Alphen, CEO BottleX - René Internationaal BV

Met zijn Leonis Barbam-producten richt Jeroen zich natuurlijk op mannen met baarden en snorren. En kijk maar eens in het straatbeeld: gezichtsbeharing is helemaal terug en here to stay! Hermes3x kan hier dus rekenen op een stevige afzetmarkt.

Door het gamma van haarverzorgingsproducten voor Afropeans toe te voegen aan Hermes3x zal er vanzelfsprekend een grote markt bijkomen: het aantal gemixte relaties neemt namelijk toe omdat de wereld door de globalisering bij wijze van spreken een dorp is geworden.

De baardproducten van Hermes3x zijn te koop in de webshop van Leonis Barbam en grote webshops die actief zijn in de Benelux en andere Europese landen. Verder levert Hermes3x zijn producten al aan een 30-tal barber shops in België en ook in Nederland zijn de verzorgingsproducten al verkrijgbaar in enkele kapperszaken. Verder zijn er ook al klanten in Portugal, Denemarken, Ierland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Om maar te illustreren dat de producten van Hermes3x echt wel aanslaan.

“Bij Chaplins Salon & Barbershop zijn onze bebaarde klanten van begin af aan heel enthousiast over de Leonis Barbam producten. Het is een erg veelzijdig gamma en we kijken alvast uit naar de bijkomende, nieuwe producten!" - Rinni Schrauwen, zaakvoerder Chaplins Barbershop

Het verhaal van Jeroen bereikte ook al de pers. Zo verscheen hij in de Gazet van Antwerpen:

Bekijk het volledige artikel via deze link


12/11/18

Jeroen Janssens geeft 5 tips voor baard- en snorverzorging op Seniorennet.be

Het is november, de maand die sommige mannen omdopen tot 'Movember'. Ze laten dan hun gezichtsbeharing groeien om aandacht te vragen voor teelbalkanker, prostaatkanker en de gezondheid van mannen in het algemeen.

In het kader van Movember werd de campagne van Hermes3x opgepikt door Seniorennet, een website boordevol content voor 50+'ers. Jeroen Janssens, de oprichter van Hermes3x, geeft er tips om je baard en snor er verzorgd te houden. En Seniorennet vermeldt ook de campagne van Hermes3x bij WinWinner! Klik hier om het volledige artikel te bekijken.

26/9/18

Informatienota Hermes3x

Investeer mee in

Hermes3x

Hermes3x wil verder groeien en is daarom op zoek naar financiering. De onderneming zoekt 30.000 euro om volgende doelstellingen te realiseren:

  • Het opstarten van de mencare set. Nu zijn de producten voor mannen die Hermes3x aanbiedt, beperkt tot baard- en snorverzorgingsproducten. De mencare set zal een haar- en baardshampoo, een haar- en baardconditioner, een salt spray, 2 baardoliën, 2 baardbalsems, een moustache wax, een douchegel en 4 pommades bevatten.
  • Het promoten van de haarlijn voor mensen met een Afrikaans-Europese achtergrond.
  • Een stand bemachtigen op de World Championships Beards and Moustaches. In mei 2019 komt dit evenement voor baarden- en snorrendragers naar Antwerpen en het zou voor Hermes3x een fantastische gelegenheid zijn om haar producten aan de besnorde en bebaarde man te brengen.
  • Nieuwe markten veroveren. Jeroen wil zich bijvoorbeeld richten op Aziatische types. Hiervoor wil hij pommades produceren. Verder wil hij voor verschillende haartypes verzorgingsproducten gaan creëren zodat iedereen een gepast verzorgingsproduct kan vinden bij Hermes3x.De gedroomde investeerder heeft een passie voor de cosmeticawereld. En als hij een baard heeft, is dat mooi meegenomen! Hermes3x is dan ook op zoek naar investeerders die met veel enthousiasme en engagement echte ambassadeurs willen worden van het ondernemersverhaal van Jeroen. Wil jij meehelpen aan de groei van Hermes3x? Contacteer ons om de investeringsmogelijkheden te bespreken!


Hermes3x

Edegem
Cosmetica

Investeer mee
Completed

Investeringsbehoefte

30000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens