Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Brugge
Horeca

Het Klein Bestek

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Het Klein Bestek

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Het Klein Bestek

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Het Klein Bestek

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

20,7%

totaal bruto rendement

4,5%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

€50.000

maximale investering

Sint-Andries, een deelgemeente van Brugge met ongeveer 20.000 inwoners. Een levendige gemeente maar met een beperkt aantal restaurants. Vooral een restaurant met een toegankelijke kaart maar toch een goede kwaliteit ontbreekt, stelde Sophie Libbrecht vast.

“Door de moeilijke verkeerssituatie in het centrum zijn mensen meer en meer geneigd om in de buurt iets te gaan eten. Daarom willen we in Sint-Andries een restaurant openen dat een breed publiek aanspreekt en kwaliteitsvolle gerechten op tafel brengt.” – Sophie Libbrecht

En Sophie heeft al concrete plannen om dit te realiseren: ze wil namelijk Het Klein Bestek heropenen. Vroeger was dit een weekendrestaurant van haar en haar man André Bossu, maar ze besloten om dit restaurant te sluiten nadat ze de vraag kregen om het restaurant van de Brugse Yacht- en Zeilclub te openen. Dit restaurant, dat de naam Ponton A kreeg, draaide erg goed, maar nu roepen Sint-Andries en de vaste klanten van vroeger Sophie en André terug. Ze willen van het vroegere weekendrestaurant een volwaardig restaurant maken dat de klanten een toegankelijke en smakelijke menukaart voorschotelt.

Het interieur van het vroegere weekendrestaurant Het Klein Bestek

Activiteit

Een toegankelijke kaart

Met Het Klein Bestek willen Sophie en André het restaurant openen dat Sint-Andries mist: een gezellige plek met een toegankelijke kaart voor een breed publiek. Hierbij willen ze zoveel mogelijk zelf maken; voorgemaakte gerechten komen er niet in.

Het Klein Bestek zal plaats bieden aan een 50-tal personen en wil ook inspelen op de trends in de restaurantwereld, bijvoorbeeld foodsharing, waarbij de gasten verschillende gerechten delen in plaats van één gerecht per persoon.

Hapjes in de keuken van Ponton A

Een wisselende kaart

Voor de ingrediënten van de gerechten doet Het Klein Bestek een beroep op een vereniging van lokale boeren. Hierdoor zullen Sophie en André ingaan op het aanbod van het moment, wat betekent dat er veel variatie zal zitten in de gerechten. Tegelijkertijd ondersteunen ze op deze manier de lokale economie.

“Door deze variatie zullen we werken met heel veel suggesties, de standaardkaart is redelijk beperkt qua aantal gerechten.” – Sophie Libbrecht

Een biologische kaart

Door in te zetten op lokale producten wil Het Klein Bestek grote transporten van voeding vermijden. Dit vermindert natuurlijk de ecologische voetafdruk. Sophie en André hebben bovendien ook oog voor het biologische aspect in hun zaak. Zo zullen ze alleen vis met het MSC-label opdienen. Dit label toont aan de vis werd gevangen met respect voor de populatie. Ze hebben ook een ruim assortiment Belgische en biologische wijnen.

De toog van Ponton A

Deze biologisch-ecologische lijn trekken Sophie en André door naar de rest van hun restaurant. Zo hergebruiken ze bijvoorbeeld oude schoolstoelen en haspels voor het meubilair van de zaak en ze vermijden afzonderlijk verpakte producten. Ze willen ook zoveel mogelijk wegwerpplastic vermijden; daarom maken ze gebruik van afwasbare roerstaafjes in plaats van rietjes.

Team

Sophie Libbrecht werkte onder meer als coördinator in de gezondheidssector. Voeding heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor haar; vanuit haar opleidingen als Gezondheidstherapie en Natuurgeneeskunde kent ze het belang van goede voeding maar al te goed.

In Het Klein Bestek zal Sophie verantwoordelijk zijn voor de keuken, net als in het vroegere weekendrestaurant en Ponton A. Ze gaat gepassioneerd aan de slag om op elk bord een heerlijk gerecht te toveren. Hierbij wordt ze bijgestaan door Bram, die begon als afwasser maar geleidelijk aan ook begon mee te helpen met de organisatie, zoals bestellingen en leveringen. Ondertussen is hij doorgegroeid tot de rechterhand van Sophie in de keuken.

Het team van Het Klein Bestek: Rubert, André, Bram en Sophie

André Bossu is de echtgenoot van Sophie en is verantwoordelijk voor de zaal. Hij heeft een groot deel van zijn leven in Sint-Andries doorgebracht, waardoor hij er heel wat mensen kent. Dit maakt hem de ideale persoon om alle gasten te verwelkomen en hen op een familiaire manier op hun gemak te stellen.

Met hun ervaring met het vroegere weekendrestaurant en Ponton A weten Sophie en André natuurlijk erg goed hoe ze een succesvol restaurant uitbouwen.
Interieur van Ponton A

Ten slotte is er nog Rubert Leupe, de zoon van Sophie. Hij werkt momenteel in een ander restaurant maar zou meestappen in Het Klein Bestek eens de opening een feit is. Hij is 7 jaar naar de bekende hotelschool Spermalie geweest en heeft ook ervaring opgedaan in het toprestaurant Hertog Jan. Rupert zou meehelpen in de zaal en barverantwoordelijke zijn.

Klanten

Muurdetail van het vroegere weekendrestaurant Het Klein Bestek

Sophie en André willen zich voornamelijk richten op klanten uit Sint-Andries en de wijde omgeving. Hun doelpubliek geeft de voorkeur aan degelijke, verse en eerlijke kost. Sophie en André willen dan ook zeker uitpakken met de biologische en lokale troeven die op hun kaart zullen te vinden zijn.

Een gezellige omgeving met een familiale sfeer, dat moet Het Klein Bestek worden. Door een toegankelijke menukaart te creëren wil het restaurant een breed publiek aanspreken.

De keuken wil zich ook aanpassen aan de jongere gasten; er is geen kindermenu maar elk gerecht kan wel aangepast worden op maat van kinderen. Zo is de hele menukaart ook voor hen toegankelijk. En die toegankelijkheid nemen ze overigens ook letterlijk: er wordt veel aandacht besteed aan de noden van mindervaliden.

Eerlijke prijzen voor oerdegelijke kwaliteit! Een adres om te koesteren: uitbaters die van hun job houden en dat ook uitstralen!” – Michel over Ponton A, het vorige restaurant van Sophie en André
Ponton A was een goed draaiende zaak!

Het creëren van een gezellig interieur zit ook in de details. Zo zijn alle tafels rond zodat iedereen gemakkelijk contact kan leggen met de anderen aan tafel. Om de gasten een nog mooiere beleving te bieden wil Het Klein Bestek ook regelmatig muzikanten uitnodigen.

“Het is echt de bedoeling dat de gasten lange tijd rustig in het restaurant kunnen zitten en genieten van een drankje terwijl ze bijvoorbeeld de krant lezen.” – André Bossu

Pers

Investeer mee in

Het Klein Bestek

Sophie en André willen Het Klein Bestek een nieuw leven geven en zijn daarvoor op zoek naar extra financiële middelen. Concreet zijn ze op zoek naar een bedrag van 50.000 euro.

De bijkomende financiering zal gebruikt worden om de nodige werken uit te voeren om van het bestaande pand een restaurant te maken. De vloer en het plafond moeten bijvoorbeeld nog afgewerkt worden, er moet nieuwe verlichting geplaatst worden en de keuken moet nog ingericht worden.

Help jij Sophie en André om van Het Klein Bestek de plek bij uitstek te maken voor een lekkere maaltijd in een gezellige omgeving? Neem dan zeker contact met ons op om een mogelijke investering te bespreken!

Updates

23/4/19

Informatienota Het Klein Bestek

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form