Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Het Klein Bestek

Brugge
Horeca

50000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Sint-Andries, een deelgemeente van Brugge met ongeveer 20.000 inwoners. Een levendige gemeente maar met een beperkt aantal restaurants. Vooral een restaurant met een toegankelijke kaart maar toch een goede kwaliteit ontbreekt, stelde Sophie Libbrecht vast.

“Door de moeilijke verkeerssituatie in het centrum zijn mensen meer en meer geneigd om in de buurt iets te gaan eten. Daarom willen we in Sint-Andries een restaurant openen dat een breed publiek aanspreekt en kwaliteitsvolle gerechten op tafel brengt.” – Sophie Libbrecht

En Sophie heeft al concrete plannen om dit te realiseren: ze wil namelijk Het Klein Bestek heropenen. Vroeger was dit een weekendrestaurant van haar en haar man André Bossu, maar ze besloten om dit restaurant te sluiten nadat ze de vraag kregen om het restaurant van de Brugse Yacht- en Zeilclub te openen. Dit restaurant, dat de naam Ponton A kreeg, draaide erg goed, maar nu roepen Sint-Andries en de vaste klanten van vroeger Sophie en André terug. Ze willen van het vroegere weekendrestaurant een volwaardig restaurant maken dat de klanten een toegankelijke en smakelijke menukaart voorschotelt.

Het interieur van het vroegere weekendrestaurant Het Klein Bestek

Een toegankelijke kaart

Met Het Klein Bestek willen Sophie en André het restaurant openen dat Sint-Andries mist: een gezellige plek met een toegankelijke kaart voor een breed publiek. Hierbij willen ze zoveel mogelijk zelf maken; voorgemaakte gerechten komen er niet in.

Het Klein Bestek zal plaats bieden aan een 50-tal personen en wil ook inspelen op de trends in de restaurantwereld, bijvoorbeeld foodsharing, waarbij de gasten verschillende gerechten delen in plaats van één gerecht per persoon.

Hapjes in de keuken van Ponton A

Een wisselende kaart

Voor de ingrediënten van de gerechten doet Het Klein Bestek een beroep op een vereniging van lokale boeren. Hierdoor zullen Sophie en André ingaan op het aanbod van het moment, wat betekent dat er veel variatie zal zitten in de gerechten. Tegelijkertijd ondersteunen ze op deze manier de lokale economie.

“Door deze variatie zullen we werken met heel veel suggesties, de standaardkaart is redelijk beperkt qua aantal gerechten.” – Sophie Libbrecht

Een biologische kaart

Door in te zetten op lokale producten wil Het Klein Bestek grote transporten van voeding vermijden. Dit vermindert natuurlijk de ecologische voetafdruk. Sophie en André hebben bovendien ook oog voor het biologische aspect in hun zaak. Zo zullen ze alleen vis met het MSC-label opdienen. Dit label toont aan de vis werd gevangen met respect voor de populatie. Ze hebben ook een ruim assortiment Belgische en biologische wijnen.

De toog van Ponton A

Deze biologisch-ecologische lijn trekken Sophie en André door naar de rest van hun restaurant. Zo hergebruiken ze bijvoorbeeld oude schoolstoelen en haspels voor het meubilair van de zaak en ze vermijden afzonderlijk verpakte producten. Ze willen ook zoveel mogelijk wegwerpplastic vermijden; daarom maken ze gebruik van afwasbare roerstaafjes in plaats van rietjes.

Sophie Libbrecht werkte onder meer als coördinator in de gezondheidssector. Voeding heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor haar; vanuit haar opleidingen als Gezondheidstherapie en Natuurgeneeskunde kent ze het belang van goede voeding maar al te goed.

In Het Klein Bestek zal Sophie verantwoordelijk zijn voor de keuken, net als in het vroegere weekendrestaurant en Ponton A. Ze gaat gepassioneerd aan de slag om op elk bord een heerlijk gerecht te toveren. Hierbij wordt ze bijgestaan door Bram, die begon als afwasser maar geleidelijk aan ook begon mee te helpen met de organisatie, zoals bestellingen en leveringen. Ondertussen is hij doorgegroeid tot de rechterhand van Sophie in de keuken.

Het team van Het Klein Bestek: Rubert, André, Bram en Sophie

André Bossu is de echtgenoot van Sophie en is verantwoordelijk voor de zaal. Hij heeft een groot deel van zijn leven in Sint-Andries doorgebracht, waardoor hij er heel wat mensen kent. Dit maakt hem de ideale persoon om alle gasten te verwelkomen en hen op een familiaire manier op hun gemak te stellen.

Met hun ervaring met het vroegere weekendrestaurant en Ponton A weten Sophie en André natuurlijk erg goed hoe ze een succesvol restaurant uitbouwen.
Interieur van Ponton A

Ten slotte is er nog Rubert Leupe, de zoon van Sophie. Hij werkt momenteel in een ander restaurant maar zou meestappen in Het Klein Bestek eens de opening een feit is. Hij is 7 jaar naar de bekende hotelschool Spermalie geweest en heeft ook ervaring opgedaan in het toprestaurant Hertog Jan. Rupert zou meehelpen in de zaal en barverantwoordelijke zijn.

Muurdetail van het vroegere weekendrestaurant Het Klein Bestek

Sophie en André willen zich voornamelijk richten op klanten uit Sint-Andries en de wijde omgeving. Hun doelpubliek geeft de voorkeur aan degelijke, verse en eerlijke kost. Sophie en André willen dan ook zeker uitpakken met de biologische en lokale troeven die op hun kaart zullen te vinden zijn.

Een gezellige omgeving met een familiale sfeer, dat moet Het Klein Bestek worden. Door een toegankelijke menukaart te creëren wil het restaurant een breed publiek aanspreken.

De keuken wil zich ook aanpassen aan de jongere gasten; er is geen kindermenu maar elk gerecht kan wel aangepast worden op maat van kinderen. Zo is de hele menukaart ook voor hen toegankelijk. En die toegankelijkheid nemen ze overigens ook letterlijk: er wordt veel aandacht besteed aan de noden van mindervaliden.

Eerlijke prijzen voor oerdegelijke kwaliteit! Een adres om te koesteren: uitbaters die van hun job houden en dat ook uitstralen!” – Michel over Ponton A, het vorige restaurant van Sophie en André
Ponton A was een goed draaiende zaak!

Het creëren van een gezellig interieur zit ook in de details. Zo zijn alle tafels rond zodat iedereen gemakkelijk contact kan leggen met de anderen aan tafel. Om de gasten een nog mooiere beleving te bieden wil Het Klein Bestek ook regelmatig muzikanten uitnodigen.

“Het is echt de bedoeling dat de gasten lange tijd rustig in het restaurant kunnen zitten en genieten van een drankje terwijl ze bijvoorbeeld de krant lezen.” – André Bossu

13/12/18

Informatienota Het Klein Bestek

Investeer mee in

Het Klein Bestek

Sophie en André willen Het Klein Bestek een nieuw leven geven en zijn daarvoor op zoek naar extra financiële middelen. Concreet zijn ze op zoek naar een bedrag van 50.000 euro.

De bijkomende financiering zal gebruikt worden om de nodige werken uit te voeren om van het bestaande pand een restaurant te maken. De vloer en het plafond moeten bijvoorbeeld nog afgewerkt worden, er moet nieuwe verlichting geplaatst worden en de keuken moet nog ingericht worden.

Help jij Sophie en André om van Het Klein Bestek de plek bij uitstek te maken voor een lekkere maaltijd in een gezellige omgeving? Neem dan zeker contact met ons op om een mogelijke investering te bespreken!

Het Klein Bestek

Brugge
Horeca

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

50000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst