Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Het Knuffelhuisje

Sint-Martens-Latem
Kinderopvang

100000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

In de huidige maatschappij hebben beide ouders vaak een fulltime job. Dit betekent dat ze een oplossing moeten zoeken voor de kinderopvang. De aanvragen bij opvanginitiatieven zijn dan ook vaak talrijker dan de beschikbare plaatsen, met lange wachtlijsten tot gevolg. Vaak moeten ouders hun kinderen naar een opvang sturen waar ze zich niet volledig goed bij voelen, maar aanvaarden ze het vrije plaatsje toch omdat ze simpelweg geen andere optie hebben.

Begeleid spelen in Het Knuffelhuisje

Bij verschillende stages tijdens haar opleiding Gezondheids- en Welzijnswetenschappen (Kindzorg) merkte Julie De Baets dat de kwaliteit in kinderdagverblijven vaak te wensen overliet. Al te vaak botste ze op onhygiënische toestanden, onaangename geuren in de gebouwen en speelgoed dat verouderd en vaak reeds stuk was. De communicatie met de ouders liep ook niet altijd even vlot. Bovendien was er in veel dagverblijven geen warm en behaaglijk gevoel waar jonge kinderen net zoveel nood aan hebben om zich te ontwikkelen.

 

Julie vond dat kinderopvang net een tweede thuis diende te zijn voor alle kleintjes; een plek waar ze allerlei vaardigheden kunnen aanleren en waar ze kunnen groeien en openbloeien.

Daarom besliste ze 8 jaar geleden, samen met haar zus, om zelf een voorschoolse kinderopvang op te richten: Het Knuffelhuisje was geboren!

“De visie van Het Knuffelhuisje is nog steeds dat kinderen in een aangename en comfortabele tweede thuis kunnen vertoeven waar ze kunnen groeien, bloeien en zich ontwikkelen op hun eigen tempo. Een kind heeft nood aan motivatie en stimulatie maar mag, in het belang van zijn ontwikkeling, niet geforceerd worden.” – Julie De Baets, oprichtster Het Knuffelhuisje.

In oktober 2018 bestaat het Knuffelhuisje al 8 jaar. De voorschoolse kinderopvang startte oorspronkelijk in Gent maar verhuisde in 2013 naar Sint-Denijs-Westrem. Sinds september 2016 bevinden ze zich in Sint-Martens-Latem.

De aanpak van Het Knuffelhuisje slaat aan: toen ze in 2010 begonnen, boden ze plaats aan 16 kinderen. Ondertussen is dat verdubbeld tot 32.

Om een dienstverlening van hoge kwaliteit te verzekeren schenkt Het Knuffelhuisje aandacht aan zowel de kinderen als hun ouders:

 • “Kinderopvang met een hart”, dat is de slogan van Het Knuffelhuisje. En die slogan nemen ze ter harte: de focus ligt in de eerste plaats op het welzijn van de kinderen. De kinderopvang zet daarom in op comfort en een uitstekende begeleiding van de kinderen.

  Om zich in de toekomst nog beter te kunnen richten op het welzijn van de kinderen wil Het Knuffelhuisje dat de kinderverzorgsters zich niet meer dienen te focussen op afwassen of opruimen maar enkel op het begeleiden van de kinderen tijdens de activiteiten en maaltijden. Om een aangename omgeving te creëren is Het Knuffelhuisje voorzien van moderne technieken en comfort, zoals vloerverwarming, verluchting en geluidsabsorberende plafonds. Dit willen ze doortrekken in een volgende vestiging.
Het aantal werknemers bij Het Knuffelhuisje is sinds de oprichting gestegen van 2 naar 5.

 • Aan de andere kant is een goed contact met de ouders natuurlijk ook enorm belangrijk. Potentiële klanten krijgen bijvoorbeeld een persoonlijk kennismakingsgesprek. Tijdens deze kennismaking, die ongeveer een uurtje duurt, worden de visie en werking van Het Knuffelhuisje uitgebreid uitgelegd. Vervolgens krijgen de ouders een rondleiding in de kinderopvang waarin alle ruimtes kunnen bezichtigd worden. Deze momenten laten ze het liefst doorgaan als de kinderopvang open is. Op deze manier kunnen ouders de sfeer opsnuiven. Er is ook ten allen tijde ruimte voor vragen.

  Met deze aanpak wil Het Knuffelhuisje de ouders een positief gevoel geven over het kinderdagverblijf zodat zij hun kindje met een gerust hart kunnen inschrijven. Tenslotte is het kinderdagverblijf een plaats waar ouders hun kostbaarste bezit dienen achter te laten.

  De verzorgsters maken tijd voor een babbeltje met de ouders bij het afzetten of ophalen van de kinderen en af en toe worden de activiteiten gedeeld in een besloten Facebook-groep. Op die manier wil Het Knuffelhuisje de ouders betrokken houden bij de avonturen van hun kinderen.

De populariteit van Het Knuffelhuisje is ook te merken aan de bezetting: het eerstvolgende vrije plekje is er pas in december 2019!

De medewerkers zijn cruciaal om van Het Knuffelhuisje een uitstekende kinderopvang te maken. Zaakvoerders Julie De Baets en David Meerschaut hechten bij de aanwerving veel belang aan enthousiasme, een grote motivatie, een goede klik met kinderen, oog voor detail, orde en hygiëne.

Ze hebben intussen een team samengesteld dat enorm graag werkt in Het Knuffelhuisje. Elke maand houdt het team een informele vergadering waarbij de teamleden het reilen en zeilen in het dagverblijf bespreken en nieuwe voorstellen kunnen doen. Er wordt regelmatig aan teambuilding gedaan zoals bowlen, een etentje,… Ook de kinderen voelen die positieve interactie tussen de medewerkers.

Julie en David zijn een koppel en hebben zelf 4 kinderen onder de 7 jaar en voelen dus maar al te goed aan wat ouders verlangen van een kinderopvang. In Het Knuffelhuisje houden ze volgende taakverdeling aan; Julie zorgt ervoor dat alles naar behoren verloopt binnen de werking van het kinderdagverblijf en dat de lat altijd even hoog ligt. Ze houdt toezicht op het welbevinden van alle kinderen alsook van de medewerkers. Zij zorgt daarnaast voor alle bestellingen en facturatie aan de klanten.

David houdt zich meer bezig achter de schermen met de boekhouding, de cijfers,... Ook staat hij altijd paraat als er klusjes of herstellingen dienen te gebeuren. Maar bovenal steunt hij Julie in alles om samen de juiste keuzes te maken voor Het Knuffelhuisje.

Julie en David kunnen rekenen op volgende werknemers die zich elke dag inzetten voor het welzijn van de kinderen in Het Knuffelhuisje:

 • Julie Haesebeyt (28), kleuteronderwijzeres, werkt sinds 2 jaar in het kinderdagverblijf. Julie sluit elk kindje in haar hart en kan ze allen troosten in haar armen. Momenteel is Julie in verwachting van haar eerste kindje en komt het team opnieuw vervoegen vanaf het 3e kwartaal van 2019.
 • Jolien Claus (27) studeerde Jeugd- en Gehandicaptenzorg en werkt anderhalf jaar in het Knuffelhuisje. Zij is een persoon met aanstekelijke lach die altijd goedgezind is en altijd klaarstaat voor iedereen. Alle kindjes zijn gek op haar en samen spelen ze heel wat af tijdens de opvanguren. Jolien is een eeuwige optimist en erg creatief! Knutselen staat wekelijks op het programma.
 • Sara Van Nieuwenhuyse (29) kwam het team versterken in mei 2018. Sara is zorgkundige en zelf mama van 2 kleintjes. Ze voelt goed aan wat kindjes nodig hebben door haar eigen ervaring binnen het gezin. Ook op creatief vlak weet zij de kindjes te stimuleren. Sara is een warm en rustig persoon.
 • Silke Van Damme (25) studeerde Begeleider in de kinderopvang en werkt sinds augustus 2018 in het team. Silke heeft als au-pair gewerkt vorig jaar en kan haar ervaring delen op de werkvloer. Zo weet Silke van aanpakken en kunnen de kindjes steeds bij haar terecht voor een knuffel.
 • Melissa Secelle (20), heeft een attest Kinderbegeleider van baby’s en peuters. Ook zij kwam het team versterken in augustus 2018. Melissa is nog jong maar heeft bewezen dat zij de perfecte teamplayer is. Zij heeft een engelengeduld en alle kindjes komen maar al te graag op haar schoot zitten. Ook voor een verhaaltje zitten de kindjes bij haar op de eerste rij.
 • Yasmine Van Hauwaert (23), kleuteronderwijzeres, is het recentste teamlid. Yasmine is een vrolijk en zorgzaam persoon. Zij komt steeds goedgezind binnen en is erg enthousiast tijdens de uren waarop zij het team komt bijstaan.

Het Knuffelhuisje richt zich op ouders die allebei werken en nood hebben aan een opvangplek voor hun kinderen die nog te jong zijn om naar school te gaan. Het Knuffelhuisje wil deze ouders een kwaliteitsvolle opvangplek voor hun kinderen bieden.

Het Knuffelhuisje kiest voor een duidelijke communicatie met de klanten. Zo zijn de mama’s en de papa’s steeds up-to-date over de ontwikkeling van hun kinderen. Om echt aan klantenbinding te doen organiseert Het Knuffelhuisje zelfs activiteiten met de ouders, zoals een bowlingavond en een zomerdrink. Om zichzelf te evalueren en verbeteringspunten te ontdekken doet Het Knuffelhuisje jaarlijks een enquête bij de ouders over de dienstverlening.

Vorig jaar haalde Het Knuffelhuisje een tevredenheidsscore van 92% bij haar klanten. Een score om trots op te zijn!


21/9/18

Informatienota Medeba BVBA

Investeer mee in

Het Knuffelhuisje

Het Knuffelhuisje wil meer ouders aan een opvangplekje voor hun kind helpen. De kinderopvang wil haar wachtlijst inkorten door de eigen opvangcapaciteit uit te breiden. Daarom komt er een vestiging bij in Drongen, dat net als Sint-Martens-Latem in de rand rond Gent ligt. Om de aankoop van het pand in Drongen en de inrichting ervan mogelijk te maken is Het Knuffelhuisje op zoek naar een bijkomende financiering van 100.000 euro.

“Door een pand aan te kopen en te verbouwen hebben we veel meer mogelijkheden om onze kwaliteit en comfort te garanderen. Huren en aanpassen heeft altijd zijn beperkingen. Het is de bedoeling dat de kinderopvang in Drongen qua kwaliteit en capaciteit een kopie wordt van onze vestiging in Sint-Martens-Latem.” – David Meerschaut, zaakvoerder Het Knuffelhuisje

Ben jij overtuigd van het verhaal van de mensen van Het Knuffelhuisje en wil je hen helpen bij de uitbreiding van hun succesverhaal? Contacteer ons dan om een mogelijke investering te bespreken!

 

Het Knuffelhuisje

Sint-Martens-Latem
Kinderopvang

Investeer mee
Completed

Investeringsbehoefte

100000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens