Investeringsproject
Winwinlening
Oost-Vlaanderen
Gent
IT

Human Reef

Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Human Reef

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Human Reef

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Human Reef

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Bedrijven steken veel tijd en geld in het uitstippelen van hun strategie. Hierbij is het van groot belang dat er een duidelijke connectie is tussen de strategie van de onderneming en haar werknemers want uiteindelijk zijn zij het die de strategie moeten uitvoeren. Helaas gaat bij het uitvoeren van de strategie volgens onderzoek zowat 40% van de productiviteit verloren, onder meer door gebrekkige communicatie en silo-denken.

Bedrijfsleiders, die uiteraard waken over de strategie van hun onderneming, willen een zicht hebben op de uitvoering van de strategie door de teams en werknemers en willen zeker zijn dat de juiste prioriteiten gelegd worden. Aan de andere kant zijn er de werknemers, die nood hebben aan een kader om de vastgelegde strategie daadwerkelijk uit te voeren en aan een concrete invulling van wat de strategie voor hen betekent.

In veel grote en groeiende bedrijven is er echter een gebrek aan zo’n kader, aan een goeie methode om de strategie en de uitvoering ervan transparant te houden. Ook de organisatievorm speelt hierbij een grote rol. Vaak raken beide partijen, werkgevers en werknemers, niet op elkaar afgestemd.

Human Reef biedt het antwoord op deze problematiek: het is een digitaal platform dat de strategie en de mensen in een organisatie met elkaar verbindt. Het platform nodigt er ook toe uit dat teams en mensen ownership nemen bij het uitvoeren en opvolgen van de strategie.

Els De Geyter richtte Human Reef op toen ze als consultant merkte dat agile project management, het uitwerken van bedrijfsprojecten op een flexibele manier, echt wel een meerwaarde betekent voor bedrijven en hen helpt om hun doelen echt gerealiseerd te krijgen.

“Veel bedrijven hebben baat bij ons platform. Het helpt hen om de nodige structuur en transparantie te creëren om hun plannen uit te voeren.” – Els De Geyter, oprichtster Human Reef

Activiteit

Human Reef: creating a framework around freedom

Human Reef werd gelanceerd in september 2018. Het is een strategy execution platform, een software tool die een kader biedt om de missie, doelstellingen en waarden van een organisatie te laten doorsijpelen doorheen de organisatiestructuur. Daartoe wordt de organisatie in de tool gemodelleerd. Ook rollen en verantwoordelijkheden worden transparant gemaakt.

Op team- en individueel niveau worden de mensen vervolgens uitgenodigd om er de doelstellingen en verwacht gedrag aan te koppelen. Het platform werkt verder met heldere dashboards die duidelijk maken waar de organisatie en de teams staan in het bereiken van hun doelstellingen. Ook opvolgingsmeetings kunnen vanuit het platform gepland en gedocumenteerd worden zodat er een continue follow-up is van de uitvoering van de strategie.

“Human Reef nodigt uit tot samenwerking, zelfsturing, transparantie en follow-up van de strategie. Dankzij het platform kan de CEO ’s nachts slapen en voelen werknemers zich betrokken en kunnen ze ownership nemen.” – Els De Geyter, oprichtster Human Reef

Een oplossing op maat van elke klant

Om een oplossing te kunnen bieden aan elk type klant zijn er verschillende pakketten bij Human Reef. Zo is er het zelfstarterpakket, dat bedrijven via e-learning helemaal zelf kunnen implementeren. Dit is natuurlijk handig voor start-ups die nog kleinschalig werken.

Het standaardpakket bevat ook een stukje consultancy. Human Reef levert op basis van workshops met het management, waarin de rollen en de doelen bepaald worden, een basisversie van het platform. Vervolgens krijgen alle teams binnen de onderneming een opleiding zodat iedereen mee is. Human Reef zorgt hierbij ook voor een goede opvolging van de klanten.

"Ik was onmiddellijk enthousiast toen ik het platform zag. Zoveel bedrijven worstelen met dit probleem, en nog nooit heb ik een tool gezien die strategie en mensen op zo'n heldere en gestructureerde manier bij elkaar brengt. Ik kan hier onmiddellijk bij heel veel klanten mee aan de slag gaan." – Steven Depoortere, strategisch consultant

Ten slotte is er nog de premiumversie. Dit is een oplossing op maat van sterk groeiende en grote bedrijven. Human Reef werkt voor dit type klanten een platform op maat uit dat de structuur van de onderneming goed weerspiegelt.

“Na enkele testprojecten kregen we als feedback dat ons platform echt wel zaken bevat die bedrijven echt nodig hebben.” – Els De Geyter, oprichtster Human Reef

Team

Els De Geyter heeft meer dan 20 jaar ervaring in projectmanagement, change consulting en agile consulting. Ze richtte Human Reef 3,5 jaar geleden op als consultingbureau maar dit is een half jaar geleden getransformeerd naar het software bedrijf dat een tool biedt om werknemers en werkgevers dichter bij elkaar te brengen als het op de bedrijfsstrategie aankomt. Vandaag houdt Els zich bezig met het management en business development.

Els’ echtgenoot Wouter Fovel, die meer dan 20 jaar ervaring heeft als developer en software architect, werkte vanuit zijn interesse voor nieuwe development code en innovatie het platform concreet uit tot een gebruiksvriendelijke tool.

Het platform groeide snel en daarom kwamen er al snel 2 developers bij: Ennio en Arne ontwikkelen het platform van Human Reef verder. Ten slotte kwam Lien erbij; zij is de marketeer die het verhaal van de onderneming naar buiten brengt met boeiende en relevante content en ze wordt meer en meer expert in strategie-uitvoering, van waaruit ze in nauw contact staat met de klanten.

Lien, Els, Wouter, Ennio en Arne

Klanten

Grote bedrijven op zoek naar innovatie

In grote bedrijven is er vaak een stevige hiërarchische structuur. Deze strikte indeling kan er echter voor zorgen dat werknemers zich beknot en niet betrokken voelen bij de richting die het bedrijf uitgaat. Dit kan uiteindelijk leiden tot burn-outs. Bovendien gebeuren er door grote bedrijven regelmatig overnames, die er ook voor kunnen zorgen dat werknemers hun betrokkenheid verliezen.

Human Reef spreekt dan ook grote bedrijven aan die innovatief willen zijn en hun werknemers willen activeren bij de strategie. Op die manier worden de werknemers opnieuw gemotiveerd om samen vooruitgang te boeken voor hun werkgever.

Groeiende start-ups met een nood aan structuur

In start-ups zijn de functies vaak minder afgebakend dan in grote bedrijven. Eens deze start-ups echt beginnen te groeien, wordt het minder duidelijk wie wat precies doet. Daarom is er ook bij start-ups nood aan een houvast voor de werknemers, waar ze kunnen zien wat precies van hen verwacht wordt en waar ze zelf ook hun verwachtingen kunnen uiten. Ook hier is Human Reef een geschikte oplossing.

"Ik ben al vanaf het begin fan van Els en Human Reef omwille van hun innovatieve kijk op wendbaar leiderschap en hedendaags people management. De aanvulling van het Human Reef-platform geeft me de mogelijkheid om hier zelf verder mee aan de slag te gaan en onze organisatie future fit te maken." – Jonathan Moerkens - COO Duval Branding

Pers

Investeer mee in

Human Reef

Human Reef heeft groeiplannen en is daarom op zoek naar bijkomende financiering. Om de onderneming schaalbaar te kunnen maken moeten de sales, support en development klaargemaakt worden om te groeien. Human Reef wil bijvoorbeeld webinars en e-learning video’s maken om haar product nog te verduidelijken. Om al deze ambities te realiseren zoekt Human Reef een bedrag van 50.000 euro.

“Op dit moment voelen we dat we onze verkoopgesprekken moeten intomen omdat we eerst moeten schalen. Dan kunnen we meer klanten een service op maat bieden.” – Els De Geyter, oprichtster Human Reef

Help jij Human Reef in hun missie om bedrijfsstrategieën toegankelijker en beter uitvoerbaar te maken? Contacteer ons om de mogelijkheden voor een investering te bespreken!

"Human Reef biedt het antwoord op een erg reële nood op de markt. Het team beschikt over de nodige expertise om dit schaalbare product naar een hoger niveau te brengen. Daarom heb ik al in Human Reef geïnvesteerd." – Wouter Danckaert

Updates

23/4/19

Human Reef volgt begeleidingstraject bij accelerator The Birdhouse

Human Reef kan trots aankondigen dat het kan deelnemen aan het begeleidingstraject bij start-up accelerator The Birdhouse.

Tijdens dit traject van 6 maanden zal Human Reef gecoacht worden door ervaren ondernemers met als doel de groei van het bedrijf te versnellen. Human Reef krijgt ook kantoorruimtes in Gent en Antwerpen ter beschikking gesteld. Natuurlijk biedt het begeleidingstraject ook heel wat mogelijkheden om het netwerk van Human Reef uit te breiden.

In het artikel in Made in Oost-Vlaanderen, waarin het nieuws over dit begeleidingstraject wordt aangekondigd, lees je trouwens ook over de campagne bij WinWinner die Human Reef momenteel voert om groeifinanciering op te halen. Ontdek het volledige artikel op Made in Oost-Vlaanderen via deze link.

23/4/19

Informatienota Human Reef BVBA

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form