Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Inter Fitness Center

Buggenhout
Fitness

75000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Veel mensen kunnen of willen weinig tijd investeren in werken aan hun gezondheid. Hierdoor worden ze strammer, krijgen ze meer blessures en komen ze in een vicieuze cirkel terecht; door een vermindering van kracht en souplesse komt de rug vast te zitten, de knieën komen onder druk te staan. Dit gaat vaak gepaard met een serieuze portie stress. Het uithoudingsvermogen wordt slechter en uiteindelijk raakt de persoon in kwestie in slechte conditie.

De relevantie van fitnesscentra mag dus niet onderschat worden. Fitnesscentra houden mensen bewust van het belang van een goede conditie en ze bieden vaak ook een begeleiding op maat van de klant. Op die manier helpen ze lichamelijke klachten te vermijden.

Dat is dan ook de missie van Inter Fitness Center: hun klanten in vorm houden en hen een persoonlijke begeleiding bieden bij het fitnessen. Al meer dan 30 jaar baten Ingrid Praet en Dirk Van daele deze fitnesszaak in Buggenhout met passie en enthousiasme uit.

Activiteit

Inter Fitness Center biedt zijn klanten een complete fitnesservaring aan. Dit wordt mogelijk door volgende 3 activiteiten:

1) Milon Cirkel 

De Milon Cirkel is een korte maar effectieve sportbeleving. Het gaat hier om een training van 45 minuten op verschillende toestellen die werkt op kracht en uithouding. Door middel van een chipkaart waarop de gegevens van de sporter opgeslagen staan, worden de toestellen meteen ingesteld op maat van de sporter. Zo kan de klant dus onmiddellijk aan de slag.

De fitnesszaak raadt nieuwe klanten aan om met deze training te beginnen in plaats van met de klassieke fitnessoefeningen. De Milon Cirkel biedt dankzij de chipkaart namelijk een beter zicht op persoonlijke prestaties en resultaten, wat een begeleiding op maat makkelijker maakt. Hierdoor is er minder risico op het verkeerd uitvoeren van oefeningen, wat bij nieuwe fitnessbeoefenaars weleens het geval kan zijn.

“De Milon Cirkel heeft de fitnesspuzzel in elkaar doen passen en commercieel gemaakt. Door in te zetten op kracht en uithouding maakt dit concept je lichaam strakker en fitter. Toen we in 2011 een eerste cirkel kochten, verhoogden we dat jaar onze omzet met 16%. Het jaar daarop (2012) steeg de omzet met nog eens 36%.”- Ingrid Praet, uitbaatster Inter Fitness Center

Om meer klanten te helpen bij het bereiken van hun fitnessdoelen wil Inter Fitness Center een tweede cirkel aankopen, de zogenaamde E-gym. Dit is in feite een uitbreiding op de Milon Cirkel. Dit systeem heeft een app die de trainers ook kunnen raadplegen. Zo kunnen zij de klanten meteen tips geven bij hun sportieve doelen. De E-gym moet ook de klassieke fitnessers die nog geen gebruik maken van de Milon Cirkel overtuigen.

Momenteel voert Inter Fitness Center verbouwingen uit. De sportzaal en de kleedkamers zullen ruimer en moderner worden om de klanten een aangename fitnesservaring te blijven bezorgen. Het is na de afronding van de verbouwingen dat de E-gym geïnstalleerd zal worden.

De verbouwingen in volle uitvoering

2) Klassieke fitnesstoestellen

Naast de Milon Cirkel beschikt Inter Fitness Center ook over de klassieke fitnesstoestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de loopband, de crosstrainer of halters. Zo kan ook de “klassieke fitnesser” zijn hartje ophalen bij Inter Fitness Center.

3) Groepslessen

De laatste jaren zijn groepslessen in fitnesscentra steeds meer in opmars. Het is een ideale manier om vrienden, familie of collega’s te zien en tegelijk actief bezig te zijn. Inter Fitness Center heeft een uitgebreid aanbod aan groepslessen. Onder meer yoga-, dans-, zumba- en krachtlessen staan op het programma in de fitnesszaak.

De ambitie is om de activiteiten nog verder uit te breiden, bijvoorbeeld door ook te focussen op voeding en ontspanning naast de actieve sport. Er zal ook bekeken worden of de fitnessruimtes verhuurd kunnen worden aan personal trainers en groepen om met weinig personeel een zo groot mogelijke omzet te behalen. Inter Fitness Center zal ook bekijken om ondernemingen te overtuigen om bedrijfsfitness te organiseren.

Team

Inter Fitness Center wordt uitgebaat door Ingrid Praet en haar echtgenoot Dirk Van daele, die ervoor zorgen dat hun klanten een kwaliteitsvolle fitnesservaring en advies op maat krijgen. Ingrid nam de fitness 35 jaar geleden over. Ze kwam net van de schoolbanken (opleiding Lichamelijke Opvoeding) en schoolde zich geleidelijk aan bij om uit te groeien tot een succesvolle zaakvoerster.

En dat succes is te zien aan de cijfers: toen ze de fitness overnam waren er zo’n 50 leden. Vandaag zijn dat er meer dan 500!

Ingrid en Dirk houden zich bezig met het dagelijkse management van de fitness. Hun team bestaat uit heel wat enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.

De teamleden zijn actief in een van de volgende onderdelen:

 • Onthaal, verkoop en begeleiding. De taak van Annelies, Chantal en Maikel, de medewerkers die in dit onderdeel actief zijn, is om de klanten op hun gemak te stellen en te begeleiden bij het fitnessen.

  Hier is de persoonlijke aanpak van Inter Fitness Center duidelijk te merken: de medewerkers slaan een praatje met de sporters, ze bellen ze eens op als ze een tijdje niet geweest zijn, ze geven tips over work-outs die het snelste resultaat opleveren en ze communiceren duidelijk over prijzen en activiteiten aan mogelijke nieuwe leden. De E-gym zal een handige aanvulling zijn voor deze werknemers omdat ze dan via de app kunnen zien wie allemaal aanwezig is en wat hun sportersprofiel is. Zo kunnen ze hen nog beter begeleiden bij het sporten. Annelies is de dochter van Ingrid en Dirk en zou binnen enkele jaren de fitness van haar ouders overnemen.


 • Lesgevers. Anja, Annelies, Daisy, Dirk, Ingrid en Sylvia staan in voor het geven van het uitgebreide aanbod aan groepslessen bij Inter Fitness Center. Ze zorgen ervoor dat ze een connectie maken met de deelnemers om er een aangename beleving van te maken. Wanneer een lesgever ziek wordt, kunnen de lessen onmiddellijk overgenomen worden door een vervanger, die dezelfde les kan geven.


 • Onderhoud. De mensen van het onderhoud zorgen ervoor dat de sporters het gebouw steeds proper aantreffen.

Klanten

De klanten van Inter Fitness Center zijn mensen die soms weinig tijd hebben maar toch tijd willen vrij maken om in een gezellige omgeving te werken aan hun conditie om een betere levenskwaliteit te bereiken. Door het uitgebreide aanbod (Milon Cirkel, klassieke fitness, groepslessen) spreekt Inter Fitness Center een breed publiek aan.

Door de jarenlange ervaring van Ingrid en Dirk hebben ze al stevige relaties kunnen opbouwen met hun klanten. Inter Fitness Center zet in op een persoonlijke aanpak met zijn klanten en maakt zo het verschil met de grote fitnessketens. Het klantenaantal is sinds de overname door Ingrid 35 jaar geleden vertienvoudigd!

Uit volgende quotes wordt duidelijk dat Inter Fitness Center inzet op een goede relatie met zijn klanten:

“Inter Fitness Buggenhout is voor mij the place to be om te gaan sporten. Een aanrader voor iedereen! Waarom? Een uitgebreid en gevarieerd sportaanbod onder leiding van een gemotiveerd en deskundig team, geduldig en behulpzaam.” - Josee
“Ik kan dit niet meer missen: ‘s morgens met de fiets door de velden naar hier, sporten met vriendinnen, iets drinken (en bijbabbelen). Daarna terug naar huis met een leeg hoofd, rustig.” - Agnes
“Inter Fitness Buggenhout is voor mij de ideale plaats om te sporten: super persoonlijke begeleiding, raad waar nodig is en goed afzien! Meer willen we niet!”- Philippe

Bij Inter Fitness willen ze hun klanten blijven boeien. Met de Milon Cirkel krijgt de klant een ‘voorgekauwd’ programma van 1 jaar voorgeschoteld, dat met de E-gym nog kan verlengd worden tot 2 jaar.

Verder hoopt de onderneming klanten aan zich te binden door ze te boeien met andere activiteiten, bijvoorbeeld groepslessen of begeleiding door personal trainers. Daarnaast heeft Inter Fitness Center onlangs een nieuwe campagne gelanceerd. In samenwerking met BenFit bieden ze een voedingsprogramma aan. De bedoeling is om bestaande klanten ook bij te staan met voedingstips en om nieuwe fitnessklanten aan te trekken met deze voedingscampagne.

Pers

Investeer mee in

Inter Fitness Center

Om het financiële plaatje van Inter Fitness Center af te maken is de onderneming op zoek naar een bijkomende financiering van 75.000 euro. Deze financiële middelen zullen gebruikt worden voor volgende zaken:

 • Herinrichting van de fitnesszaal met de E-gym.
 • Inrichting van de kleedkamers met lockers.
 • Aankleding van de fitnesszaak om de beleving van de klanten te verbeteren. Er komen foto’s in de fitness- en danszalen en de cafetaria zal ingericht worden met leuke zitbanken.
 • Herinrichting van de cardio zone.
 • Aankoop van een nieuwe muziekinstallatie voor de danszaal.
 • Inrichting van een functionele trainingszone in de fitnessruimte.
 • Bij groei zal een extra personeelslid voor onthaal en verkoop aangeworven worden.

De gedroomde investeerder is iemand die mee met Inter Fitness Center overtuigd is van hun meerwaarde in de branche. Iemand die beseft dat in de toekomst meer professionele bedrijven nodig zijn om de levenskwaliteit van de mensen te verbeteren. Idealiter heeft een investeerder een sterk netwerk in de omgeving van de fitnesszaak zodat hij/zij een echte ambassadeur voor het bedrijf kan zijn.


Updates

20/11/18

Aanvulling informatienota Inter Fitness Center

19/10/18

Veel interesse op de Ambassador Night van Inter Fitness Center

Afgelopen woensdag kwam er heel wat volk naar Buggenhout voor de Ambassador Night van Inter Fitness Center. Uitbaatster Ingrid deed er de groeiplannen uit de doeken en WinWinner was er ook om meer uitleg te geven over een mogelijke investering.

"De Ambassador Night was geslaagd! We hebben onze visie duidelijk kunnen uitleggen en we hebben heel wat interesse bespeurd bij de aanwezigen." - Ingrid Praet, zaakvoerster Inter Fitness Center

27/9/18

Inter Fitness nodigt je uit op haar Ambassador Night

Geloof jij in het verhaal van Inter Fitness Center? Schrijf je dan in voor de Ambassador Night in Buggenhout! Op 17 oktober vertellen uitbaters Ingrid en Dirk meer over hun groeiplannen en de financiering die ze zoeken om deze plannen te realiseren.

WinWinner zal ook aanwezig zijn om de investeringsmogelijkheden toe te lichten. Gratis inschrijven en alle praktische info doornemen kan via deze link.

24/9/18

Update over de verbouwingen

De verbouwingen van Inter Fitness Center lopen vlot! Bekijk hier de timelapse-beelden van de eerste fase van de werken: de sloop.

4/9/18

Informatienota Inter Fitness

Inter Fitness Center

Buggenhout
Fitness

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

75000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst