Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

Gefinancierd

Jointechnix

Waarschoot
Textiel

55000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Jointechnix is een jong, dynamisch bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van slimme assemblage technieken voor actieve demontage.

Jointechnix is gespecialiseerd in slimme naaitechnieken die het mogelijk maken om afgedankte producten automatisch uit elkaar te halen. Deze technologie is toepasbaar in mode accessoires, meubels, matrassen en automobiel interieurs. 

Verder maakt Jointechnix de recyclage efficiënter en design-for-recycling gemakkelijker. Bij design-for-recycling wordt het einde-leven van een product reeds bij het ontwerp in beraad genomen, waaronder de verwerking van de materialen na afdanking. Door shredding te vermijden en puurder sorteren mogelijk te maken, zorgt Jointechnix voor een stijging van 150% in de financiële waarde van recyclaat. De Jointechnix technieken kunnen ook in bestaande (naai)machines gebruikt worden.

 

Activiteit

Jointechnix ontwikkelt een eigen en gepatenteerde naaitechniek voor actieve demontage van mode en meubel producten. Een technologie die het mogelijk maakt om producten met geringe manuele tussenkomst, na hun gebruiksperiode, in herbruikbare en recyclebare onderdelen te demonteren.

Naaigaren

Jointechnix verschillende producten/diensten:

 • Actief demonteerbare naaigaren die gebruikt kan worden in bestaande naaimachines.
 • Actief demonteerbare klink nagels en drukknopen (o.a. gebruikt in jeansbroeken) die terug los ploppen onder thermische trigger.
 • Een slim thermisch demontage proces.
 • Een consultancy service en ondersteuning in Design Engineering for Circular Economy; waaronder made-to-measure technieken.

Door de Jointechnix technieken worden producten automatisch modulair. Dit betekend dat ze eenvoudig hersteld, gedemonteerd en geüpdatet kunnen worden.

Naast het technisch faciliteren van de circulaire economie resulteert deze modulariteit ook in:

 • Het ondersteunen van product ontwikkelaars en ontwerpers, die tijd noch expertise hebben in/voor circulair en ecologisch design, maar wel duurzaamheidstargets moeten halen. Circulaire economie wordt nog steeds niet op alle (fashion)design scholen onderricht en ontwerpers ondergaan een hoge werkdruk door het groeiende aantal collecties en seizoenen.
 • Een efficiënter recycling proces, door bovenop de manuele tussenkomst te verminderen ook de puurheid van afvalstromen te verzekeren. Dit resulteert in een kwaliteitsstijging en een stijging van 150% in financiële waarde van het recyclaat.
 • Een intrinsieke verandering in de ecologische impact van een product, zonder bestaande productie processen fundamenteel te moeten aanpassen; e.g. er zijn geen nieuwe naai machines nodig.
 • Een goede basis voor marketing en klantenbinding, doordat de technieken en het demontage proces de circulaire economie mooi visualiseren.
 

Team

CEDRIC VANHOECK (Founder - Design engineer)

Cédric Vanhoeck is de oprichter van Jointechnix (regeneration bvba). Na zijn studies aan de TU Delft en Domus Academy, is hij aan de mode academie van Antwerpen toegelaten. Tijdens een sabbatjaar ontwikkelde hij zijn eerste slimme naaitechniek. Dat zelfde jaar is uiteindelijk de Jointechnix start-up geboren die hij in mei 2017 officieel lanceerde.

VANESSA COUNAERT (Support - Business and Finance)

Vanessa is de part-time business developer van Jointechnix. Zij ondersteunt Jointechnix met de kennis die ze vergaard heeft aan de Solvay Brussels Business School en de ervaring die ze heeft opgedaan tijdens haar carrière bij Baxter in marketing en finance.

Vanessa werkt momenteel nog steeds als marketing director bij Baxter, maar zet, tijdens haar vrije tijd, mee haar schouders onder dit project.

Klanten

Omdat vanaf 2021 een terugname plicht voor matrassen door de Vlaamse overheid wordt opgelegd, ziet Jointechnix een sterke opportuniteit om de pilots uit te voeren met matrassen (tijken) fabrikanten. De terugname plicht voor matrassen is reeds doorgevoerd in Frankrijk en het vermoeden is dat dit ook verder in naburige landen, en gelijkaardige industrieën, een realiteit zal worden. In België alleen worden per jaar 1 miljoen matrassen afgedankt. Momenteel belanden de meeste afgedankte matrassen in beton ovens, met alle ecologische gevolgen van dien.

Door het veranderend economische klimaat en de steeds duidelijker wordende bevestiging van de klimaatopwarming, merkt Jointechnix een sterk groeiende interesse in circulaire economie. Naast economische initiatieven worden nieuwe wetgevingen rond duurzaamheid en productverantwoordelijkheid gestemd. Verder zijn er verschillende overheidsinitiatieven vanuit de gewestelijke, nationale en Europese regering, gaande van netwerk - tot financieringsmogelijkheden.

Pers

Jointechnix kwam reeds in de pers:

Domus Academy

Investeer mee in

Jointechnix

In totaal is er een financieringsbehoefte van €104.000.

€49.666 is reeds verzekerd via een toegekende IWT haalbaarheidsstudie subsidie.

Via Winwinner (winwinleningen & taxshelter) wenst Jointechnix nog €55.000 op te halen.

Bovenstaand beschreven kapitaal is begroot voor 1 jaar en zal gebruikt worden voor:

 • R&D en pilots:  € 50.000 (Intern en extern uitgevoerd in samenwerking met research centers e.g. Progepi, VKC & Centexbel.)
 • Personeel kosten: € 20.000 (Deels management, deels voor 1e werknemer volgende jaar: een chemicus/materiaalkundig ingenieur die het team komt versterken)
 • IP kosten: € 34.000 (Een octrooi wordt ingediend i.s.m. het Brants&Patents bureau, ten einde de ontwikkelde technieken en technologieën te beschermen tegen mogelijke copycats.)

Updates

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Jointechnix

Waarschoot
Textiel

Investeer mee

Of
bekijk de andere campagnesCompleted

Investeringsbehoefte

55000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Op zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst