Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

KnowledgeFlow

Rumst
ICT

60000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

De huidige generatie digitale tools slagen er onvoldoende in om de belangrijkste kennis binnen een organisatie eenvoudig vindbaar én bruikbaar te maken, daar waar ze van belang is: op de werkvloer of onderweg. KnowledgeFlow wil daar verandering in brengen.

 

KnowledgeFlow helpt organisaties om de impact van kennis op de werkvloer te maximaliseren door hen de beste tool aan te bieden voor de captatie, distributie en adoptie van de belangrijkste kennis voor medewerkers.

Daarom werken we aan een vernieuwend online platform dat we aanbieden als Software as a Service (SaaS), waarvoor de klant betaalt via een licentieprijs per gebruiker. Samen met de klant en een eventuele implementatiepartner wordt het platform geconfigureerd naar de specifieke noden van de organisatie, waarna men het platform in eigen beheer verder kan gebruiken.

Het eindresultaat is een toegankelijke oplossing die medewerkers toelaat om aan het bureau, op de werkvloer of onderweg steeds een antwoord te vinden op de meest gestelde vragen en hun kennis gaandeweg uit te breiden. 

Op deze manier verhogen we de productiviteit van medewerkers én verlagen we de trainingskost.

Kennismanagement is geen nieuw begrip, en er bestaan al heel wat tools op de markt. De inzichten die we halen uit gesprekken met tientallen organisaties leren ons echter dat de huidige generatie digitale tools ook heel wat tekortkomingen heeft:

  • De invoer van kennis blijft een aanzienlijke tijdsinvestering en resulteert vaak in een grote hoeveelheid ongestructureerde informatie.
  • Het formaat waarin de medewerker de kennis voorgeschoteld krijgt, is zelden afgestemd op wat men nodig heeft om op de werkvloer snel een oplossing te vinden voor een concrete vraag of uitdaging.
  • De organisatie heeft zelden een duidelijk beeld van de actuele kennisnoden van medewerkers én het gebruik van gedocumenteerde kennis.

Dit alles maakt dat deze tools onderbenut blijven en dat organisaties heel wat kansen laten liggen om personeel te laten groeien, beter te laten presteren en kosten te besparen.

KnowledgeFlow helpt organisaties bij een eerste, cruciale stap om de impact van kennis te maximaliseren door een oplossing te bieden op 3 niveaus: we verbeteren de captatie, distributie en adoptie van kennis.

  • KnowledgeFlow verlaagt de kost van kennis documenteren én resulteert in output van hogere en meer bruikbare kwaliteit. Kennis wordt gedocumenteerd in slimme templates die volledig afgestemd worden op welke informatie medewerkers precies nodig hebben. Top-down input wordt gecombineerd met bottom-up expertise van medewerkers zelf. Real-time analytics helpen kenniswerkers bij het analyseren van de meest gevraagde kennis zodat ze een grotere impact kunnen maken.
  • KnowledgeFlow vereenvoudigt de distributie van kennis door ze makkelijker vindbaar te maken. Kennis wordt gekoppeld aan veelgestelde vragen die continu door de medewerkers zelf worden verzameld en automatisch geprioriteerd. De kennistemplates die het antwoord op deze vragen vormen, worden op een leesbare en toepasbare manier weergegeven op eender welk device, van laptop tot tablet tot smartphone en zelfs in VR of chatbots.
  • KnowledgeFlow verlaagt de trainingskost van medewerkers met minstens 20% en verkort de onboarding-tijd van nieuwe medewerkers. Een geautomatiseerde leermodule biedt medewerkers volledig gepersonaliseerde tests aan en management volgt de evolutie van kennisadoptie in real-time op.

Op deze manier maakt KnowledgeFlow kennis effectief bruikbaar op de werkvloer. De impact ervan is zowel kostenbesparend als positief voor productiviteit en kwaliteit.

Bruno Koninckx

Bruno heeft ruim 25 jaar ervaring met digitale media en innovatie, als technologiejournalist, onderzoeker en consultant. Hij werkte aan onderzoeksprojecten rond e-learning, online samenwerken en digitaal publiceren. Als geboren netwerker is Bruno de drijvende kracht achter het business development, maar ook operations bij KnowledgeFlow.

Wouter Van den Bosch

Wouter heeft meer dan 15 jaar ervaring als technoloog met een focus op de digitale ondersteuning van kennismanagement en online samenwerken. Voor hij zich voltijds voor KnowledgeFlow engageerde, werkte hij 6 jaar hij als tech lead & project manager bij imec en daarvoor als onderzoeker bij Thomas More. Wouter is product manager, overziet de implementatie bij klanten en stuurt het team van ontwikkelaars aan.

 

Walter Deprins

Walter heeft meer dan 25 jaar ervaring als auditor, directeur en CFO bij grote bedrijven in de retail- en HR-sector. Bij KnowledegeFlow fungeert hij als financieel adviseur.

 

Dirk Schobben

Dirk heeft bijna 15 jaar ervaring als developer en team-lead voor diverse bedrijven. Dirk is senior developer van het KnowledgeFlow-platform en verzorgt de technische implementatie en integraties bij klanten.

 

Laurentiu Andercou

Laurentiu heeft 8 jaar ervaring als developer en werkt bij KnowledgeFlow als backend developer.

 

Cristian Mos

Cristian heeft meer dan 10 jaar ervaring als developer en team-lead en is aan de slag bij KnowledgeFlow als senior full-stack developer en lead devOps.

 

Bernadett Ursu

Bernadett heeft 8 jaar ervaring als developer en legt binnen het team de focus op web front-end development.

Volgens een recent rapport van Market Research Future zal de wereldwijde markt van kennismanagementoplossingen in de komende jaren met 12% groeien, goed voor zo’n 33 miljard dollar per jaar.

Bron: Market Research Future

Deze groei is een opportuniteit, want het thema digitalisering leeft echt bij de strategische planning van bedrijven en organisaties, en zij zijn alsmaar vaker bereid om digitale tools te omarmen. Het loont bijgevolg de moeite om met kritische blik te kijken naar de huidige generatie van oplossingen en in te spelen op waar deze tools vandaag tekortschieten, om zo een deel van deze markt te veroveren, eerst in Europa, daarna daarbuiten.

Retailer AVEVE (Tuin, Dier en Bakplezier) is al enkele jaren klant van KnowledgeFlow.

De tool helpt winkelmedewerkers om klanten altijd te woord te kunnen staan met slim advies. De kennis van de producten wordt samengebracht door een combinatie van winkelmedewerkers zelf en de centrale staf. Nieuwe medewerkers worden er ook sneller op de rails gezet dankzij de testmodule. In de afgelopen jaren zorgde KnowledgeFlow er voor een besparing van 20% op de jaarlijkse trainingskost, wat de investering in KnowledgeFlow binnen de organisatie ruimschoots dekt.

KnowledgeFlow kwam al een aantal keren in de pers:

Investeer mee in

KnowledgeFlow

Via de eigen inbreng van de oprichters, de eerste drie klanten, een lening door imec en subsidies van Vlaio heeft KnowledgeFlow momenteel al ruim 550.000 euro geïnvesteerd in de bouw van zijn nieuwe platform.

Enkele grote klanten

We hebben al enkele grote namen in onze klantenportfolio, zoals Colruyt, Aveve, FrieslandCampina en KBC Bank, en om de komende twee jaar zowel in België als internationaal nog verder te groeien, hebben we extra kapitaal nodig.

60.000 euro van onze bijkomende financiering willen we via de winwinlening ophalen. 

Dit bedrag helpt ons om het overige deel op te halen via PMV en bankleningen.

De focus ligt hierbij in de eerste plaats op het uitbouwen van een sterk marketing- en salesteam dat KnowledgeFlow in eigen land en vervolgens in de buurlanden in de markt kan zetten. 

Nederland is een eerstvolgende target, maar ook Duitsland, Frankrijk, het V.K. en Scandinavië zijn veelbelovende markten.

Wij willen de komende jaren in West-Europa en daarbuiten de slimste en meest effectieve kennismanagementtool uitbouwen en zijn er rotsvast van overtuigd dat we een product en roadmap hebben die deze ambities kunnen waarmaken.

Interesse om Knowlegeflow verder te laten groeien? Tijd voor een goed gesprek. Neem contact met ons op en we doen alles voor jou uit de doeken.  

KnowledgeFlow

Rumst
ICT

Investeer mee vanaf
€5000
Completed

Investeringsbehoefte

60000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶