Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Harelbeke
Huisdecoratie

Kreisy

Als je iets crazy wil printen, moet je bij Kreisy zijn! Via een externe partner ontwikkelt en produceert deze onderneming home deco-collecties van bekende artiesten en producten waarvan de onderneming de licenties heeft gekocht. Via deze partner kan Kreisy kwaliteitsvolle prints op verschillende ondergronden verzekeren. Onder meer collecties van Urbanus, La vache qui rit, Kamagurka en Babybel vind je in het assortiment. Have a Kreisy day!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Kreisy

is op zoek naar een totaalbedrag van

40000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€5.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Kreisy

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€5.000

reeds opgehaald

Te laat!

Kreisy

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

20,7%

totaal bruto rendement

4,5%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

€50.000

maximale investering

Dankzij hybride printers is het mogelijk om in hoge kwaliteit digitaal te drukken op diverse ondergronden. Door een samenwerking aan te gaan met een Belgisch bedrijf dat recentelijk heeft geïnvesteerd in state of the art hybride printers, is voor de West-Vlaamse onderneming Kreisy een hele nieuwe markt opengegaan. Door deze samenwerking is Kreisy in staat om een zeer brede waaier aan originele home deco-producten zoals deurmatten, tapijten, placemats en tafelbescherming te produceren.

Kreisy legt zich namelijk toe op het ontwikkelen en commercialiseren van licentiecollecties: de onderneming verwerft licenties van bekende mensen en producten en maakt er leuke spullen voor huisdecoratie mee.

Kamagurka-deurmatten
“De sterkte van een licentiecollectie is dat we de exclusieve rechten hebben en er hierdoor geen rechtstreekse concurrentie is voor het product waarvoor we de licentie hebben.” – Yves De Rudder, marketing Kreisy


Activiteit

Kreisy verkoopt home deco-collecties ontworpen door bekende artiesten en waarvan de onderneming de exclusieve licentiehouder is. De collecties bestaan onder andere uit deurmatten, keukenlopers, decoratiekarpetten, placemats en onderzetters.

Intussen heeft Kreisy al verschillende licenties in haar portefeuille van onder meer Herman Brood, Kamagurka, Urbanus, La vache qui rit, Babybel, Apéricube en La Linea. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst nieuwe vooraanstaande licenties te verwerven.

Een selectie van de Urbanus-deurmatten van Kreisy

Voor de productie van haar collecties doet Kreisy beroep op één van de meest toonaangevende producenten van onder andere deurmatten in Europa. Toen deze investeerde in digitale hybride printers, ontstond er een zeer nauwe samenwerking met Kreisy. Hierbij staat de partner in voor het productiegedeelte en zorgt Kreisy voor de distributie, sales en marketing.

Team

Sophie Vandorpe is de zaakvoerster van Kreisy. Ze houdt zich bezig met het dagelijkse management van het bedrijf en gaat op zoek naar nieuwe contacten.

Sophie heeft een ruime ervaring opgedaan op een commerciële binnendienst en voerde toen administratieve en boekhoudkundige taken uit, kennis die vandaag van pas komt voor haar taken bij Kreisy.

Yves De Rudder heeft heel wat ervaring binnen de licentiewereld en is verantwoordelijk voor de sales- en marketingaspecten van Kreisy.

Hij brengt het Kreisy-verhaal naar buiten en onderhandelt ook de nieuwe licenties voor de onderneming. Daarnaast staat Yves ook in contact met de agenten die voor Kreisy werken.


Commercieel werkt Kreisy namelijk samen met agenten. Het is hun taak om de producten van Kreisy te gaan voorstellen aan de retail in de Benelux en Frankrijk. Weldra volgen Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.


Klanten

Kreisy focust zich momenteel alleen op zakelijke klanten die de producten verder verkopen. Met producten als placemats, deurmatten en onderzetters richt de onderneming zich voornamelijk op winkels voor huisdecoratie, cadeaushops, tuincentra en kookwinkels.

Op korte termijn zijn er al meer dan 50 verkooppunten van de Kreisy-producten. Tot de klanten behoren enkele winkels van grotere ketens zoals Horta en Colora. Daarnaast zijn de collecties ook op de e-commercemarkt al een begrip geworden.

“We merken dat er een soort sneeuwbaleffect ontstaat bij de ketens: als een winkel onze producten vlot verkocht krijgt, springen andere winkels van die keten mee op de kar.” – Yves De Rudder, marketing Kreisy
“Het mooie aan Kreisy is dat bijna al onze klanten verschillende nieuwe bestellingen hebben geplaatst en dit op zeer korte termijn. De eindejaarsperiode was een echte topper met een absoluut verkooprecord. Vele van onze Kamagurka- en Urbanus-deurmatten zullen onder de kerstboom gelegen hebben.” – Sophie Vandorpe, zaakvoerster Kreisy


Pers

Investeer mee in

Kreisy

Kreisy wil in de toekomst nog meer licenties verwerven om haar assortiment nog uit te breiden. Daarom zoekt de onderneming ambassadeurs die de groei mee willen helpen ondersteunen. De onderneming is op zoek naar 40.000 euro om volgende doelstellingen te realiseren:

  • Kreisy wil haar dienstverlening verbeteren door de logistieke software, waarmee momenteel de orders verwerkt worden en de facturatie wordt gedaan, uit te breiden. Het doel is om deze software ook voor de klanten ter beschikking te stellen zodat zij op een makkelijke manier de voorraad en hun orders kunnen opvolgen.
  • Het uitbreiden van de voorraad zodat klanten sneller bediend kunnen worden en de verdere distributie verzekerd is.
  • Kreisy wil ook werken aan en investeren in haar zichtbaarheid, onder meer door aantrekkelijke shop displays, flyers en catalogi te produceren, door de website gebruiksvriendelijker te maken en door aanwezig te zijn op toonaangevende internationale beurzen.
Wil jij meehelpen in het groeiverhaal van Kreisy? Grijp snel jouw investeringskans en contacteer ons!


Updates

23/4/19

Kreisy haalt de licentie voor Nijntje binnen!

Kreisy kan met trots aankondigen dat de licentieovereenkomst voor Nijntje-producten officieel binnen is! Dit betekent dat Kreisy een volledige collectie Nijntje-speelmatten op de markt zal brengen. Op de foto zie je alvast een design van zo'n speelmat.

"Voor Kreisy betekent dit een internationale doorbraak gezien de bekendheid van Nijntje over de landsgrenzen. Deze licentie zal Kreisy echt in the picture zetten bij buitenlandse retailers en kan een enorme boost in omzet betekenen." - Yves De Rudder, marketing & sales Kreisy
23/4/19

Informatienota Kreisy

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,5% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren

Zoek je financiering?

Schrijf je vrijblijvend in

Wil je investeren?

Bekijk de bedrijvenlijst
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form