Investeringsproject
Winwinlening
West-Vlaanderen
Roeselare
Decoratie

Kringles

The most wonderful time of the year... Kerstmis uiteraard! Dat vinden ook Jimmy Kox en zijn moeder Peggy. Maar voor vele families is het vooral een dure periode: geschenken, veel eten, decoratie... Als fervente kerstfans vonden Jimmy en Peggy dat er een betaalbare kerstwinkel zou moeten komen, die tevens het hele jaar open is... En zo was Kringles geboren! Ontdek hoe ze met hun unieke kerstwinkel elke dag Kerst willen vieren in hartje Roeselare.
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Kringles

is op zoek naar een totaalbedrag van

50000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Kringles

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

reeds opgehaald

Te laat!

Kringles

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

Waarom Kringles?

Kerstmis... Tijdens "the most wonderful time of the year" doet bijna iedereen wel iets om het gezellig te maken in huis: een mooi versierde kerstboom, een prachtig kersthuisje, iets sfeervols,...

Rond deze versieringen is een hele commerciële markt tot stand gekomen. Zo zijn er de laatste jaren enkele pop-upwinkels ontstaan die zich louter richten op kerstartikelen. Maar… het aanbod in België is nog heel beperkt en doorgaans niet aan de goedkope kant, stelde Jimmy Kox vast. Daarom wil hij samen met zijn moeder Peggy een kerstwinkel openen in Roeselare. De winkel zal de naam Kringles krijgen. Hierbij willen ze zich focussen op sfeer, beleving en betaalbaarheid. De bedoeling is om een winkel te bekomen die het hele jaar door open is.

"Het huidige concept van kerstwinkels heeft zijn commerciële waarde al bewezen, maar het moet wat bijgeschaafd worden. Kerstwinkels zijn tegenwoordig te eenvoudig aangekleed en vaak volledig in het wit ingericht, waardoor ze te kil worden. Wij willen onze winkel veel warmer en gezelliger maken, met een assortiment dat gevarieerd en up-to-date is." - Jimmy Kox, oprichter Kringles

Activiteit

Om inspiratie op te doen, de nieuwste kerstartikelen te ontdekken en contacten te leggen met leveranciers trokken Jimmy en Peggy al 2 jaar op rij naar de kerstbeurs in Frankfurt. Daar zagen ze in dat er in België nog serieuze verbeteringen mogelijk zijn aan het concept 'betaalbare kerstwinkel'.

Met hun kerstwinkel Kringles is het de ambitie van Jimmy en Peggy om de gezelligste winkel van Roeselare te openen. Hierbij willen ze focussen op variatie, een sfeervolle beleving en betaalbaarheid.

"Bij ons moeten klanten hun kerstversiering kunnen kopen in een beleving. Onze winkel zal dan ook een echt 'wauw'-effect hebben door de originele aankleding. We hebben al contact gehad met verschillende leveranciers om de beste prijzen op de kop te tikken. Zo kunnen we onze producten toegankelijk houden voor elke shopper." - Jimmy Kox, oprichter Kringles

Team

Jimmy en Peggy Kox zijn de mensen achter Kringles. Jimmy heeft altijd al met veel enthousiasme het huis versierd, voor gelijk welk feest. Maar als je hem vraagt wat zijn lievelingsfeest is, zal hij toch voor Kerstmis kiezen! Peggy heeft al in een pop-upkerstwinkel gewerkt als gerante en Jimmy hielp daar ook mee als verkoper. De ervaring met het concept is er dus zeker, maar nu willen Jimmy en Peggy het concept hun eigen touch geven.

Momenteel werkt Jimmy als assistent-ploegleider bij een bekende keten. Bij deze functie heeft hij al enkele vaardigheden verworven die hij ook in Kringles zal gebruiken, zoals het beheren van de stock en de administratie van de leveringen. In Kringles zal hij de leveringen ontvangen, shoppers helpen en bijspringen aan de kassa. Peggy zal de kassa voor haar rekening nemen. Ze helpt klanten bij het vinden van het geknipte kerstartikel en pakt alles ook nog eens goed voor hen in.

Klanten

Met Kringles willen Jimmy Kox en zijn moeder een kerstwinkel openen waar mensen het ultieme kerstgevoel krijgen en waar ze alles vinden voor een mooie en aantrekkelijke kerst. Hierbij willen ze focussen op betaalbaarheid want veel kerstwinkels bieden te dure producten aan, terwijl kerst net voor iedereen toegankelijk moet zijn.

"Ik vind het een supertof idee. Zoiets missen we in onze winkelstraten. Ik kijk er alvast naar uit!" - Dirk

Kerstmis is een feest dat jong en oud en alles daartussen aanspreekt. Veel mensen vinden het enorm leuk om tijdens de donkere kerstdagen wat gezelligheid in huis te brengen. En toffe kerstversiering is daar vanzelfsprekend ideaal voor.

De potentiële markt is dus erg groot, maar voor de verschillende leeftijdscategorieën wil Kringles wel kerstartikelen op maat voorzien. Zo zal je bijvoorbeeld gadgets, verlichte mutsen, truien, kussens, huisjes, bloemstukjes,… terugvinden in het assortiment.

"Sommige mensen beginnen al in de periode augustus-september met het inkopen van hun kerstversiering. Het is dus niet zo dat we alleen in november en december zouden moeten openen." - Jimmy Kox, oprichter Kringles

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Kringles

Om de Kringles-winkel te openen in Roeselare is de onderneming op zoek naar financiering. Kringles zoekt 50.000 euro om volgende doelstellingen te realiseren:

- het aanleggen van een basisstock: kerstbomen, kersthuisjes en allerlei andere decoratie waarvoor reeds de nodige contacten en afspraken gemaakt zijn.

- de eerste 2 maanden huur voor het pand in Roeselare dat de onderneming al op het oog heeft.

- het aannemen van extra personeel voor de opbouw en tijdens de drukke periodes.

- het installeren van een kassasysteem dat gelinkt is aan de stock. Op die manier behoudt Kringles steeds een goed overzicht over haar voorraad.

"Aangezien je tijdens de feestdagen in zowat elke winkel wel iets voor kerst kan kopen, zie je door de verscheidenheid van prullaria door het bos de bomen niet meer. Wanneer je voor een gezellige, familiale kerst één winkel kan binnenlopen, vermijd je dit probleem. En indien je dan nog tips krijgt met een goede service, zien we dit helemaal zitten. We zijn zelfs bereid hierin te investeren." - Joery Deroose en Kristien Roijemans

Ben jij een echte kerstfanaat en mis jij dit concept ook in de winkelstraten? Contacteer ons snel om een mogelijke investering te bespreken!

Updates

23/4/19

Informatienota Kringles

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form