Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form

Investeer in

100% gefinancierd

Legendary LTD

Deinze
Voeding

70000

totale investeringsbehoefte

5000

minimale investering
Interesse om te investeren?
Bekijk de actieve campagnes ⟶

Exclusieve chocoladeproducten

"Legendary - it's all about beans" is in het leven geroepen door Bart Van Cauwenberghe, welke sinds 2005 bekend staat als Belgian Chocolate Ambassador. Legendary LTD omvat naast een ruim gamma aan chocolades tevens op cacao gebaseerde spirits en mooie collectie aan specifiek voor Legendary gebrande koffies.

Nieuwe conceptstore

Legendary LTD maakt werk van hun eerste conceptstore in België. Deze zal gebruikt worden om de werking, uitstraling en de verschillende mogelijkheden aan te tonen. Met het oog op verdere uitbreiding naar het buitenland is dit een cruciale stap in het proces dat Legendary LTD wilt uitvoeren.

Diversiteit aan producten!

Legendary bouwt op 4 steunpilaren. Naast de heerlijke chocolade, biedt Legendary ook koffies aan.

Voor de koffies werd er zowel beroep gedaan op de expertise van een Italiaanse espresso branderij als een Belgische koffiebrander.

Buiten de chocolade en koffie heeft Legendary ook 2 eigen alcohol spirits uitgewerkt op basis van cacaobonen en 2 likeurspirits met toetsen van hazelnoot en koffie. Op basis van de chocolades, koffies en spirits werden er zowel koude als warme, alcoholhoudende en niet-alcoholhoudende dranken en cocktails uitgewerkt om aangeboden te worden. Voor het gehele gamma kan je steeds terecht op de website.

Eigen juwelenlijn

Legendary LTD ontwierp een eigen juwelenlijn. Van eenvoudige naar koffieboon/cacaoboon gestyleerde juwelen werden er door Bart als kunstenaar ontwikkeld. Deze vormen een kleine, maar leuke aanvulling op het assortiment en richt zich naar de fervente chocolade-koffieadapts.

Legendary juwelen ontworpen door Bart Van Cauwenberghe

BART VAN CAUWENBERGHE – BELGISCHE CHOCOLADE AMBASSADEUR

Bart Van Cauwenberghe

Als smaakmeester en Belgische Chocolade Ambassadeur heeft chef Bart een rijke ervaring verworven op vlak van smaken, smaakcombinatie, texturen en food-pairing.

Na zijn opleiding aan de hotelschool “De Groene Poort” te Brugge trad hij in dienst bij een artisanale chocolatier. Na 13 jaar in loondienst gewerkt te hebben zette hij de stap naar het ondernemerschap en opende hij zijn eigen winkel.

In 2005 mocht Bart de titel van Belgische Chocolade Ambassadeur in ontvangst nemen. Deze titel werd initieel door Barry Callebaut in het leven geroepen en toegekend aan Bart als erkenning voor zijn jarenlange inzet en toewijding naar de Belgische chocolade industrie toe. Een titel welke staat voor vakmanschap, expertise, kennis, hanteren van hoge kwaliteitsnormen alsook meester in smaakcombinaties en perfecte texturen.

Legendary – it’s all about beans werd in 2015 in het leven geroepen om in te spelen op de internationale mogelijkheden.

Bart kwam al verschillende keren in de pers. Onlangs werd hij nog opgepikt met zijn creatie van roze chocolade. Bekijk hier het artikel.

De Legendary conceptstore richt zich naar elke chocolade en koffie liefhebber.

Onze deuren staan open voor iedereen die kennis wil maken met de top van de Belgische chocoladewereld. Dit naar zowel jongeren met een trendy levensstijl als zakenlui die hun bezoekers willen laten kennis maken met hoogstaande Belgische chocolades en dit niet enkel beperkt tot de traditionele pralines.

Dankzij Toerisme Vlaanderen kunnen we als Belgische Chocolade Ambassadeur opgenomen worden in reisgidsen die wereldwijd naar toeristische diensten worden voorgesteld.

"Educatief werken"

Ondanks dat er geen gebrek is aan chocoladewinkels in grootsteden, merkte Legendary LTD toch op dat zij zelden educatief te werk gaan.

De bedoeling bij Legendary LTD is de klant onder te dompelen in de chocolade- en koffiewereld zodat deze via demonstraties, educatieve kaarten, de herkomst, productieproces ed. van de aangeboden producten leert kennen.

Spelers binnen de chocoladewereld

Legendary LTD bevindt zich onder het segment van de "chocoladekunstenaars". Dit houdt in dat de mensen kiezen voor kwaliteit, vernieuwing, reputatie en luxe, dit alles tegen een betaalbare prijs.

Buiten dit segment is er nog sprake van twee andere segmenten. Enerzijds heb je de grote producenten, zij focussen zich meer op het supermarkt-gebeuren. Anderzijds heb je de vele spelers die verkopen via een eigen winkelnetwerk.

Jammer, nog geen updates over deze campagne. 

Investeer mee in

Legendary LTD

Hoe kan jij Legendary LTD helpen?

Bent u een “chocolate-believer” en gelooft u in de meerwaarde welke een gereputeerde chocolatier kan bieden dan bent u de geschikte persoon om een financiële ondersteuning te beiden.  Wij zullen dan ook niet nalaten om onze investeerders tijdens hun bezoeken aan de conceptstore extra in de watten te leggen.

Voor het inrichten en opstarten van de totale conceptstore werd een budget vooropgesteld voor een totaal van 120.000 EURO.

Dit omhelst zowel de huurwaarborg, inrichtingskosten (stoelen, tafels, verlichting,…), kassasysteem, machines als klein materiaal (tassen, verpakkingen ed.).

Via de winwinlening wensen wij 70.000 EURO op te halen.

Legendary LTD staat evenwel ook open voor kapitaalinvesteerders die willen investeren in aandelen. Legendary LTD valt onder het toepassingsgebied van de tax shelter voor starters.

Legendary LTD

Deinze
Voeding

Investeer mee vanaf
€5000
Completed

Investeringsbehoefte

70000Gescreend door Senior Consultant Vlaanderen

Meer informatie over Senior Consultants Vlaanderen

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Contactgegevens

Ontdek meer ondernemingen ⟶