Investeringsproject
Winwinlening
Limburg
Hasselt
Auto's

Lenoir

Lenoir staat voor wagens met karakter. Deze onderneming uit Hasselt is de exclusieve verdeler in België van de Vanderhall, een Amerikaanse open roadster met niet-alledaagse looks. Met haar Private Label voert Lenoir daarnaast ook stylings van Jeeps en Tesla's uit. Om een nieuwe showroom in te richten, een Tesla aan te kopen en te stylen voor deze showroom en voor de aanwerving van een nieuwe salesmedewerker is Lenoir op zoek naar €95.000 aan winwinleningen. Ontdek hier hoe jij kan investeren in deze ambitieuze onderneming!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Lenoir

is op zoek naar een totaalbedrag van

95000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€15.000

reeds opgehaald
Kom op 17 december naar de info-avond!

De investeringscampagne van

Lenoir

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€15.000

reeds opgehaald

Te laat!

Lenoir

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

- Exclusieve verdeler van de Vanderhall, een Amerikaanse open roadster met bijzondere looks
- Lenoir Private Label voert stylings van Jeeps en Tesla's uit
- Gerund door een koppel met een passie voor auto's
- Meer dan 150 testritten met Vanderhalls op het voorbije Autosalon
- Op 1 jaar tijd al 6 Vanderhalls (waarde rond €47.000) verkocht
- Op zoek naar €95.000 aan winwinleningen voor inrichting van nieuwe showroom naast Tesla-garage, aankoop en styling van een Tesla voor in deze showroom en voor de aanwerving van een salesmedewerker

Waarom Lenoir?

Het verhaal van Lenoir is er een van een jarenlange passie die is uitgegroeid tot een onderneming. Simon Quintens was van jongs af aan al gefascineerd door auto's en moto's. Tot een jaar geleden deed hij hier niets mee op professioneel vlak.

Maar toen kwam het moment dat Simon op zoek ging naar een speciale wagen voor zichzelf. Tijdens zijn zoektocht kwam hij terecht bij Vanderhall, een Amerikaanse open roadster die staat voor rijplezier en niet-alledaagse looks.

Simon vroeg zich af of hij deze wagens zelf kon invoeren en verdelen in Europa. Dat Vanderhall op dat moment net bezig was met het opzetten van een netwerk in Europa, was uiteraard een grote meevaller. Simon sprong mee op de kar. Vandaag is de homologatie volledig afgerond en inmiddels zijn de eerste Vanderhalls ingeschreven in België. Met Lenoir brengt en verdeelt Simon deze bijzondere wagens op de markt in België.

Simon besliste echter om nog een andere activiteit aan zijn onderneming toe te voegen. Hij stelde namelijk vast dat de auto's van de merken Tesla en Jeep Wrangler weinig personaliseerbaar zijn. Een Jeep Wrangler kan je enkel kopen zoals hij staat in de showroom en de keuzemogelijkheden van Tesla zijn erg beperkt. Voornamelijk het Model 3 van Tesla is zeer beperkt op vlak van personalisatiemogelijkheden (kleuren, velgen, interieur...). Daarom lanceerde Simon ook het Lenoir Private Label, waarmee de onderneming Jeeps en Tesla's op maat van de wensen van de klant afwerkt.

Activiteit

Bij Lenoir kan je terecht voor de aankoop van Vanderhalls. Dit zijn Amerikaanse wagens die dankzij hun speciaal design meteen in het oog springen. Daarnaast staat het Lenoir Private Label voor de styling van Jeeps en Tesla's.

"Bij Lenoir willen we dingen doen met auto's waar mensen het warm van krijgen. Met het Private Label geven we Jeeps en Tesla's meer karakter en de Vanderhall is een echte eyecatcher die ideaal is voor een ritje op een zonnige zondagmiddag." - Simon Quintens, co-oprichter Lenoir
De showroom van Lenoir

Momenteel is Lenoir gevestigd op een bedrijventerrein in Hasselt, maar de onderneming wil meer gaan inzetten op de styling van Tesla's. Lenoir heeft namelijk een opportuniteit gespot en wil een vitrine huren naast de garage van Tesla in Hasselt. Daar zal Lenoir kunnen uitpakken met haar personaliseringswerken aan de elektrische wagens. Wie een Tesla koopt in Hasselt, zal automatisch de mogelijkheden van Lenoir te zien krijgen.

De nieuwe showroom van Lenoir komt vlak naast de Tesla-garage te liggen

Team

Simon Quintens richtte Lenoir op samen met zijn vrouw Cleo Goethals. Simon werkte eerder in de vastgoedsector en heeft ook ervaring in de banksector: hij was accountmanager bij Bank van Breda en is momenteel Senior Private Banker bij Degroof Petercam. Hij heeft altijd al een passie gehad voor zowat alles met een motor. Met Lenoir komen deze passie en zijn ondernemersgeest samen.

Simon legt zich voornamelijk toe op de ombouwwerken van de auto's en het financiële luik van de onderneming. Cleo heeft ervaring als communicatieprofessional en HR-kaderlid. Zij neemt dan ook de communicatie, administratie en marketing voor haar rekening.

Cleo & Simon

Voor het uitvoeren van de stylingwerken kan Lenoir rekenen op een sterk partnernetwerk. Zo laat de onderneming spuit- en lederwerken voor de wagens doen door vaste externe partners. Ook voor het onderhoud van de Vanderhalls heeft Lenoir een vaste samenwerking met een garage zodat klanten steeds op een goede service kunnen rekenen.

Klanten

Lenoir zet voornamelijk in op klanten die op zoek zijn naar meerwaarde als het op hun wagen aankomt. Events zijn een belangrijk verkoopkanaal voor de Vanderhalls: Lenoirs aanwezigheid op het vorige Autosalon leverde bijvoorbeeld meer dan 150 testritten op. Ondertussen zijn er al 6 Vanderhalls verkocht via Lenoir. Daarnaast deed de onderneming al de styling van 2 Jeeps.

"Het Autosalon is een bron van leads voor ons. Daarom zullen we opnieuw aanwezig zijn op het volgende Autosalon, deze keer zullen we met de Vanderhalls zelfs te vinden zijn bij de dreamcars."- Simon Quintens, co-oprichter Lenoir

Een andere manier om klanten te lokken -en dan voornamelijk voor de styling van Tesla's- zal het pand naast de showroom van Tesla zijn. Rekening houdend met de groeiende verkoopcijfers van Tesla's in België maar hun beperkte afwerkingsmogelijkheden is het potentieel van de stylingwerken aan deze elektrische wagens alvast groot.

"Tesla-kopers zijn mensen die bereid zijn om geld uit te geven aan een auto. Met de styling willen we deze mensen meer luxe bieden en de wagens aanpassen naar hun wensen." - Cleo Goethals, co-oprichter Lenoir

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Lenoir

Voor eerdere investeringen ontving Lenoir al een gemengde kredietlijn voor een bedrag van 180.000 euro, maar nu is de onderneming klaar om een versnelling hoger te schakelen in haar groeiverhaal: Lenoir wil maximaal inzetten op het potentieel van de styling van de Tesla's -zonder haar andere activiteiten weg te laten- en een showroom openen naast de Tesla-garage in Hasselt.

Hiervoor zijn nog enkele investeringen nodig: voor de inrichting van de showroom, voor het aankopen van een Tesla om deze om te bouwen en in de showroom te plaatsen en voor de aanwerving van een extra salespersoon zoekt Lenoir 95.000 euro via winwinleningen.

Wil jij mee investeren in een koppel met een passie voor auto's dat unieke producten wil afleveren aan zijn klanten en wil inzetten op een unieke en exclusieve styling van de groeiende markt van de Tesla's? Neem dan snel contact op om jouw investering te bespreken!

Updates

15/11/19

Informatienota Lenoir

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 0,875% en maximaal 1,75% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 0,875% tot 1,75% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Kom op 17 december naar de info-avond!
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form