Investeringsproject
Winwinlening
Antwerpen
Borsbeek
IT

Lildevco

Waar veel grote bedrijven hoge budgetten vrijmaken om mee te zijn met de digitalisering, knelt het digitale schoentje bij veel kleine zelfstandigen en kmo's nog. Vaak is dit te wijten aan een gebrek aan kennis of financiële middelen. Daar wil Lildevco verandering in brengen; door op een laagdrempelige manier digitale oplossingen op maat aan te bieden wil de onderneming kleine zelfstandigen en kmo's tijd laten besparen en efficiënter maken. Ontdek hier de groeiplannen van het ambitieuze Lildevco!
Wat is een WinWinner campagne?

Via WinWinner kunnen ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk delen om hun ambassadeurs te laten investeren via voordelige leningen zoals de winwinlening. Zo kan de ondernemer verder groeien en haar plannen waarmaken. We brengen je graag in contact met de onderneming om de voorwaarden van de lening te bespreken.

Lenen aan KMO's omvat altijd een risico van kapitaalverlies. 

Lildevco

is op zoek naar een totaalbedrag van

40000

Je kan investeren vanaf €5.000 per lening. Vul het formulier hieronder in om vrijblijvend in contact te komen met de ondernemer.

€ 15.000

reeds opgehaald

De investeringscampagne van

Lildevco

is afgelopen

Bekijk de andere campagnes

€ 15.000

reeds opgehaald

Te laat!

Lildevco

vond haar ambassadeurs al.

Bekijk de andere campagnes

Investeringsvoorwaarden

Winwinlening

type lening

Jaarlijkse aflossing

terugbetaaltermijn

4,25%

jaarlijks bruto rendement

8 jaar

looptijd

30%

waarborg

€5.000

minimale investering

In een notendop

  • digitalisering brengen naar kleine zelfstandigen en kmo's
  • complementair team van founders: ervaring op technisch, financieel en commercieel vlak
  • bijgestaan door een netwerk van freelancers
  • digitale oplossingen op maat van de klant gericht op efficiëntie
  • investeringen nodig voor freelancers, ontwikkeling van applicaties en marketing- en salesinspanningen

Waarom Lildevco?

Terwijl veel grote bedrijven hoge budgetten vrijmaken om digitaal mee te zijn, knelt het digitale schoentje bij heel wat kleine zelfstandigen en kmo's nog: websites die niet op punt staan, procedures die niet geautomatiseerd zijn en dus veel tijd kosten,... Vaak ligt dit aan een gebrek aan kennis en financiële middelen: niet elke onderneming heeft namelijk een website- of programmeerexpert in huis en de digitale oplossingen extern gaan zoeken is vaak te prijzig voor kleine ondernemingen.

Daarom startten Yannick Uleners, Kevin Bavuidi Minu en Alexander Mintiens met Lildevco. Lildevco wil dé partij voor zelfstandigen en kmo's zijn als het op digitalisering aankomt.

Alexander, Kevin & Yannick
"Door onze klanten digitale oplossingen te bieden, willen we hen vooral tijd doen besparen zodat zij zich kunnen focussen op hun core business. Aangezien we mikken op kleine ondernemingen, willen we zo toegankelijk mogelijk zijn, ook op vlak van prijs." - Alexander Mintiens, co-oprichter Lildevco

Activiteit

Het bieden van digitale oplossingen is uiteraard een erg brede dienstverlening. Lildevco kan dan ook heel wat betekenen voor haar klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een website of het automatiseren van bepaalde processen (bestellingen doen bij leveranciers, prestaties van personeel inbrengen,...)

Een door Lildevco ontworpen website

Maar daar blijft het niet bij; door het implementeren van digitale oplossingen komt er ook heel wat nieuwe data binnen bij de klanten van Lildevco. De onderneming wil deze data dan ook verzamelen en analyseren voor haar klanten.

"Data-analyse is tegenwoordig niet alleen trendy voor bedrijven, het is ook gewoon zeer waardevol voor hen. Het bieden van digitale oplossingen, het verzamelen en analyseren van data die deze digitale oplossingen binnenbrengen én er vervolgens advies over geven aan onze klanten, dat is Lildevco." - Yannick Uleners, co-oprichter Lildevco

Lildevco ontwikkelde ondertussen al verschillende tools voor bedrijven. Zo is er WorkEngine, een webapplicatie waarmee klanten een overzicht krijgen op hun agenda, kassa en stock. Daarnaast is er mijnledenlijst, een tool waarmee klanten makkelijk kunnen communiceren met hun leden/contacten. Hiermee mikt Lildevco voornamelijk op verenigingen zoals sportclubs of jeugdbewegingen.

Team

Lildevco werd opgericht door 3 jonge, complementaire ondernemers. Momenteel hebben ze nog een job buiten hun activiteiten bij Lildevco, maar het is hun ambitie om fulltime voor Lildevco te gaan eens de onderneming groot genoeg is.

Kevin, Alexander & Yannick

Yannick Uleners heeft een economische achtergrond en werkt bij BNP Paribas Fortis. Hij neemt dan ook de financiële kant van het Lildevco-verhaal voor zijn rekening.

Kevin Bavuidi Minu is developer van opleiding en werkt als consultant bij CGI. Hij staat in voor de technische kant van de projecten van Lildevco.

Ten slotte is er Alexander Mintiens, die bij D'Ieteren aan de slag is en er de bedrijfsprocessen versnelt en efficiënter maakt. Hij benadert potentiële klanten van Lildevco en zet de strategie van de onderneming verder uit.

Nog een andere taak van Alexander bij Lildevco is het contact met het network of creators waarover de onderneming beschikt. Lildevco doet namelijk een beroep op freelancers om  bepaalde taken uit te voeren, bijvoorbeeld het creëren van content of de klanten bijstaan met marketingadvies.

Klanten

Bij Lildevco staat de klant centraal: de onderneming biedt elke klant een oplossing op maat aan, telkens vertrekkend vanuit het probleem waarmee de klant zit. Het is dan ook de bedoeling van Lildevco om haar doelgroep -kleine zelfstandigen en kmo's- tijd te laten besparen. Ondertussen heeft de onderneming al contact gehad met een honderdtal potentiële klanten.

"De horeca is een belangrijke doelgroep voor ons. Een goede website of het automatisch ingeven van bestellingen op basis van de bestaande voorraad, het kan een immens verschil betekenen voor dit type klanten." - Kevin Bavuidi Minu, co-oprichter Lildevco

Aangezien de doelgroep van Lildevco doorgaans nog geen grote budgetten heeft voor digitalisering, wil de onderneming zich zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk profileren naar haar (potentiële) klanten. Lildevco wil werken met maandelijkse fees voor hun klanten om recurrente inkomsten te verzekeren.

Activiteit

Team

Klanten

Pers

Investeer mee in

Lildevco

Lildevco bruist van de ambitie om zelfstandigen en kmo's te begeleiden bij hun stappen in de digitale wereld. Om de ambities waar te maken is Lildevco op zoek naar financiering. Concreet zoekt de onderneming 40.000 euro via winwinleningen om volgende doelstellingen te realiseren:

- het betalen van de freelancers in het network of creators.

- de applicaties WorkEngine en mijnledenlijst verder ontwikkelen.

- de nodige inspanningen op vlak van marketing en sales om de startende onderneming verder te doen groeien.

Geloof jij in deze jonge onderneming die de digitalisering naar zelfstandigen en kmo's wil brengen en dit op een toegankelijke manier? Geef Lildevco een boost met jouw investering!

Updates

12/6/19

Informatienota Lildevco

Veelgestelde vragen voor investeerders

Wat is de winwinlening?

De winwinlening is een achtergestelde lening met een looptijd van 8 jaar, waarbij Vlaamse ondernemingen tot 200.000 euro kunnen ontlenen bij Vlaamse particuliere investeerders. De interest is minimaal 1% en maximaal 2% en de investeerder ontvangt ook een jaarlijks belastingkrediet van 2,5%. Daarnaast heeft de investeerder recht op een waarborg van 30% op de verloren hoofdsom in geval van falen.

Hoeveel kost het voor mij om te investeren via WinWinner?

Investeren via WinWinner is voor de investeerder volledig gratis. De administratie- en begeleidingskosten voor het afsluiten van een investering liggen volledig bij de onderneming zelf.

Wat betekent de 30% waarborg bij de winwinlening?

Als de ondernemer het bedrag niet kan terugbetalen wegens een faillisement, onvermogen, vrijwillige of gedwongen ontbinding, kan je een schrapping van de lening vragen bij de overheid via de instantie PMV. Als de lening geschrapt wordt, kan het bedrag van de hoofdsom dat definitief verloren is gegaan voor 30% gerecupereerd worden door middel van een belastingkrediet.

Wanneer kan de waarborg van 30% opgevraagd worden?

Indien blijkt dat de onderneming waaraan je geleend hebt de winwinlening  niet meer zal kunnen terugbetalen, kan je een schrapping van de winwinlening aanvragen bij PMV. Investeerders zullen in hun aangifte personenbelasting het totaal verlies moeten opgeven om recht te hebben op de waarborg van 30%.

Moet ik belastingen betalen op het rendement dat ik ontvang op de lening?

Van de 2% interest die je van de onderneming ontvangt wordt zoals bij andere inkomsten van kapitalen en roerende goederen nog 30% roerende voorheffing afgehouden. Deze roerende voorheffing wordt door de onderneming betaald. Bij een interest van 2% ontvang je dus uiteindelijk 1,4% netto interest. Het totale nettorendement inclusief 2,5% belastingkrediet is dus 3,9%.

Kan ik zien hoe lang de campagne van een onderneming nog loopt?

Een WinWinner campagne staat gemiddeld 60 dagen online. In de informatienota van de onderneming kan je zien wat de start- en einddatum van de campagne is.

Kan ik ook vanuit Brussel, Wallonië of het buitenland investeren?

Nee, enkel particulieren die in het Vlaams Gewest gevestigd zijn, kunnen investeren via de winwinlening.

Waarom investeren via WinWinner?

4,25% jaarlijks rendement
30% waarborg via de overheid
€0 kosten voor investeerder
Screening van dossiers
Administratieve ontzorging

Bekijk ook de campagne op

Ga naar Hello Crowd

Kom in contact met deze onderneming

Je hebt nog
00
dagen om te investeren
Of
bekijk de andere campagnesOp zoek naar groeifinanciering?

Ik zoek financiering

Investeren in groeibedrijven?

Ik wil investeren
Sluiten

Contacteer deze onderneming en bespreek de investeringsmogelijkheden.

Bedankt, we hebben uw contactaanvraag succesvol ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form